EU, její poslání a funkce Možnosti EU a jejich skutečné využití Ing. Josef Zbořil, člen představenstva SP ČR, člen EHSV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Magyar Bányászati Szövetség Maďarský svaz důlního průmyslu 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Nástroj změny v místním prostředí
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Marketingové prostředí
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Nové iniciativy EU v oblasti energetiky a její dopady na hospodářskou soutěž Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Rozhodovací proces v Evropské unii
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Evropské environmentální právo Osnova Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP + legislativní.
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
Tržní prostředí.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Ing. František Pazdera náměstek ministra průmyslu a obchodu PROCES AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE Palác Žofín, Praha 1. listopadu 2011.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Regionální politika EU v období
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Strategie regionu, obce
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Nástroj změny v místním prostředí
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Úvod, základní principy a cíle
Digitální učební materiál
Rozvoj inovací v EU.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Nástroj změny v místním prostředí
Severoatlantická aliance
Nástroj změny v místním prostředí
Transkript prezentace:

EU, její poslání a funkce Možnosti EU a jejich skutečné využití Ing. Josef Zbořil, člen představenstva SP ČR, člen EHSV

EU, její poslání a funkce ► Úvod, pozice EU a jejích orgánů ► Vliv na život v členských zemích ► Ekonomický rozvoj, podnikání a průmysl ► Předpokládaný vývoj, priority

Úvod, pozice EU a jejích orgánů ► EU představuje jedno z rozhodujících globálních hospodářsko-politických uskupení ► Členské státy zůstávají suverénními, ale svou suverenitu zčásti sdílejí pro získání větší společné síly a vlivu ► Sdílí se některé rozhodovací pravomoci tak, aby rozhodování ve věcech společného zájmu mohlo probíhat demokraticky na Evropské úrovni

Úvod, pozice EU a jejích orgánů Poslání EU ve 21. století je: ► Zajistit mír stabilitu a prosperitu pro své občany; ► Překonat to, co kontinent rozděluje; ► Zajistit, aby její občané mohli žít v bezpečí;

Úvod, pozice EU a jejích orgánů ► Prosazovat vyvážený ekonomický a sociální rozvoj; ► Vypořádat se s výzvami globalizace a zachovat rozmanitost občanů v Evropě; ► Rozvíjet hodnoty, které Evropané sdílejí, jako jsou udržitelný rozvoj a zdravé životní prostředí, respektování lidských práv a sociálně tržní ekonomika.

Úvod, pozice EU a jejích orgánů Tři pilíře výkonné a zákonodárné moci ► Evropský parlament (EP), representuje občany EU a je jimi přímo volen ► Rada Evropské unie, representuje jednotlivé členské státy, ► Evropská komise, usiluje o prosazení zájmů Unie jako celku

Úvod, pozice EU a jejích orgánů ► Pro fungování EU je důležitý rozhodovací proces a implementace ► Proces je založen na demokratických principech – proto vnitřní problémy ► Dobré je proces znát a dokázat uhájit v jeho průběhu své oprávněné zájmy ► Po jeho ukončení jsou zbytečné jakékoliv nářky

Rozhodovací procedura

Vliv na život v členských zemích ► Sdílené pravomoci a otevřený Evropský hospodářský prostor ovlivňují jednotlivce i podniky ► Nutno brát jak pozitivní ovlivňování, tak vlivy, které se nám nelíbí ► Vždy třeba kriticky hodnotit, zda „omezení“ je skutečně dílem „Bruselu“ nebo vlastní administrativy – a chtít nápravu! ► Konečně, nic není zadarmo!

Vliv na život v členských zemích ► Je zcela jasné, že za daných okolností je přeregulováno a EU má snahu věci měnit ► Změny jsou však pomalé, projekt Better Regulation nemá potřebný tah na branku ► Po prvních zrušených nařízeních, směrnicích a rozhodnutích stagnace, zatím nevíme, co bude zrušeno ► Cestou – větší uplatnění principu subsidiarity za jasných pravidel

Vliv na život v členských zemích ► Abychom nebyli je trpnými příjemci regulace – nutná široká aktivní účast. ► Ovlivňování musí začít už ve fázi zpracování a diskusí o koncepčních dokumentech – zelených knihách ► Nepominout fázi veřejné diskuse na webu – „zelení“ jsou v tom mnohem lepší ► Koordinace přes zaměstnanecké svazy

Vliv na život v členských zemích ► Když je návrh aktu/politiky na světě – úsilí musí narůst  Vliv přes nás EHSV (EESC) a Výbor regionů  Působení směrem k Evropskému parlamentu, po celou dobu procesu, nutno hledat spojence  Kritické je působení směrem k Radě EU: zástupci státní administrativy v pracovních orgánech musí mít instrukci k jednání – skoro se nevyužívá (podmínky)

Vliv na život v členských zemích  Stejné instrukce mají i ministři, oficiálně zastupující ČR v Radě  Už Společná pozice by měla obsahovat řadu našich podnětů a názorů ► Musíme hledat a působit směrem k prioritám, i když ani zdánlivé maličkosti by nám neměly unikat ► Spojenci jsou nejen v evropských podnikatelských institucích, ale i v členských zemích

Ekonomický rozvoj, podnikání a průmysl ► Ekonomický rozvoj je navržen v Lisabonské strategii a v její aktualizaci ► S novou komisí přece jen větší důraz na konkurenceschopnost ► Snaha po lepším vyvážení ekonomického, sociálního a environmentálního pilíře udržitelného rozvoje je patrná, přesto…

Ekonomický rozvoj, podnikání a průmysl ► Realizace Lisabonské strategie bohužel kulhá: příčinou jsou jednak „smělé“ cíle a dále nedostatek vhodných nástrojů ► Implementace je vážným problémem v celé EU: nedostatek vhodných nástrojů nebo nedostatek vůle a zaměření? ► Patrně obojí: nic se nestane samo od sebe a jenom dobře unijní plánování je málo

Ekonomický rozvoj, podnikání a průmysl ► Namísto odstraňování překážek – jejich stavění (nové předpisy – REACH, ovzduší, voda, odpady, ….) ► Problém již v nevyváženém hodnocení dopadů, i když mnohem důslednějším, než u nás ► Často virtuální přínosy versus reálné náklady

Ekonomický rozvoj, podnikání a průmysl ► Malá pozornost realizaci rozvoje vzdělávání ► Málo na vědu a výzkum ► Zaostáváme v lobbování! ► Občanské iniciativy mistři v líčení katastrof, měli bychom se přiučit! ► Za vstřícnost hospodářské sféře nejsou politické body – změníme to? ► O vývoji a názorech – Eurobarometer!!!

Předpokládaný vývoj, priority ► Barrosova komise – v polovině mandátu. ► Jakkoliv není vizionář, je pragmatik a proto i větší důraz na procesy implementace ► Priority jsou:  Energie  Migrace a  Bezpečnost

Předpokládaný vývoj, priority ► Energie – klimatické změny – udržitelný rozvoj ► Souvisí s bezpečností, nelze vydělovat ► Obecně – nutno přejít od proklamací k reálným a realistickým krokům ► Mluví se o post-industriální revoluci ► Nutnost seznámit se podrobně a kriticky zhodnotit – balíček z 10. ledna t.r.

Předpokládaný vývoj, priority Energie – politika změny klimatu by měla mít následující aspekty: ► Ambiciózní a realistický přístup k cílům snižování emisí – nesmí podkopat konkurenceschopnost – realistický cíl -20% (2020)??? ► CDM a JI – efektivnější nástroje?!? ► Dobudování vnitřního trhu s energiemi?!?

Předpokládaný vývoj, priority ► Všechny způsoby výroby energií musí zůstat otevřeny, zvláště s nízkými emisemi uhlíku (bude to stačit???) ► Další posílení a zdokonalení EU-ETS – kdy se uzná, že to je jen dobrý motivační prvek, zatím s řadou problémů??? ► Plné využití potenciálu hospodárnějšího využití energií – je závazný cíl řešením???

Předpokládaný vývoj, priority ► Vývoj nových, environmentálně příznivých technologií vč. diferencovaného přístupu k energeticky náročným oborům – jak se odrazí v 7FWP VaV??? ► Závazný cíl na podíl obnovitelných zdrojů – známe fyzické meze a při čerpání ze třetích zemí jejich problémy??? ► Vytvoření rámce, jak se obyvatelé přihlásí k tomuto tématu – bez lidí to nepůjde!!!

Předpokládaný vývoj, priority ► Energetický balíček/klimatické změny jsou velmi ambiciózním programem – kritické studium ► Na něm průkaz, zda EU jako celek má sílu podniknout významnou společnou akci – zatím však i na něm je vidět:  Resortizmus  Malá schopnost poučit se rychle z chyb  Ideologické meze ► Úspěch potřebuje širší mysl a opravdové odhodlání

Energie a USA