Politika zaměstnanosti Programová konference ČSSD Prof. Martin POTŮČEK Hradec Králové, 16. 6. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIA V JEDNOM KOLE KONFERENCE AŘG ČR– STARÉ SPLAVY, 26. – 28. BŘEZNA 2012.
Advertisements

Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
7 Nezaměstnanost.
Politika a politické strany
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Životní úroveň (II. část)
Sociální politika a Welfare State
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Nezaměstnanost.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
N EZAMĚSTNANOST Makroekonomické problémy na trhu práce.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Politika zaměstnanosti Programové návrhy ČSSD „Nezaměstnanost je sociální zlo“ Lord Beveridge , Kulturní dům Krakov.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Všeobecné nebo odborné vzdělání? Konference AŘG Hradec Králové 2015 RNDr. Zdeněk Bergman.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
D OMOUŠIC E Vypracoval: Jiří Stehlík; UČO Z ÁKLADNÍ INFORMACE : kraj (NUTS 3): Ústecký okres (LAU 1): Louny katastrální výměra: 15,27 km² počet.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Nezaměstnanost ve městě Brně Daniel Kovář. Cíle práce Hlavní cíl: - vyhodnotit nezaměstnanost ve městě Brně.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Obsah veřejných rozpočtů III
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Subjekty a objekty veřejných politik
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Nezaměstnanost.
člen Asociace občanských poraden
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Politika zaměstnanosti Programová konference ČSSD Prof. Martin POTŮČEK Hradec Králové,

V České republice je registrovaných nezaměstnaných, (v tom dlouhodobě nezaměstnaných). Dalších osob je ochotných nastoupit do práce. Tato země neumí nabídnout práci lidí! Nezaměstnanost je sociální zlo… Lord Beveridge

 Popření principu sociálního pojištění v nezaměstnanosti, zavádění „nucených prací“ v podobě veřejné služby  Omezování až likvidace sociální ochrany pracujících i nezaměstnaných  Drastické omezování prostředků na politiku zaměstnanosti obecně a na aktivní politiku zaměstnanosti zvláště  Nedostatečná podpora tvorby nových pracovních míst, zejména pro znevýhodněné skupiny  Úřady práce nepracují s nezaměstnanými individuálně a stávají se převážně represivním orgánem státní moci  Podpora “levné pracovní síly”, jejíž součástí je i švarcsystém Politika současné vlády

Vláda tvrdí, že kdo chce, práci si najde. Jak to vysvětlí lidem, kteří vědí, že o jedno volné místo se dnes uchází čtrnáct zájemců? 1 : 14 Jsme líný národ?

Politika zaměstnanosti ČSSD  Rozvinutí aktivní politiky zaměstnanosti, včetně posílení programů pro vzdělávání a rekvalifikace, péče o profesní růst  Postupný přechod od politiky (ne)jistoty pracovního místa k politice jistoty pracovního uplatnění  Regionální politika zaměřená na boj s nezaměstnaností  Snižování všech forem diskriminace  Široký sociální dialog v centru i na úrovni krajů s přizváním sociálních partnerů na všech úrovních

Jen podpora zaměstnanosti ale nestačí… CHCEME DOSÁHNOUT TOHO, ABY DOBŘE FUNGOVAL CELÝ VEŘEJNÝ SEKTOR - ŠKOLSTVÍ, VĚDA, ZDRAVOTNICTVÍ, SOCIÁLNÍ SLUŽBY. MUSÍME PODPOROVAT I VEŘEJNOU DOPRAVU, SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, TĚLOVÝCHOVU A SPORT, KULTURU A BEZPEČNOST! A TO PRO VŠECHNY!

Společně jde všechno líp Problémy, před jejichž řešením naše země stojí, jsou natolik závažné, že není v silách jedné politické strany je všechny dobře pojmenovat a zvládnout. Proto je nutno hledat spojence, nalézat a posléze prosazovat průsečík společných cílů. Rád bych se o to pokusil v podzimních volbách do Senátu, v nichž budu v obvodě Prahy 8 společným kandidátem ČSSD, KDU-ČSL a Strany zelených. Prof. Martin Potůček