Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síla značka síly F jednotkou síly je 1N (newton), popř. kN ( = 1000 N)
Advertisements

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_19 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ OBŽIVA A MIGRACE
MĚŘENÍ ČASU PhDr. Jana Žáková.
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Odpadové hospodářství
Vnitřní energie, práce, teplo
Přenos tepla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Mechanika kapalin a plynů
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar
C) Dynamika Dynamika je část mechaniky, která se zabývá vztahem síly a pohybu 2. Newtonův pohybový zákon zrychlení tělesa je přímo úměrné síle, která jej.
Dotykové displeje Petr Zeman.
Gran Sasso nejvyšší bod Apenin, mohutný horský masiv v kraji Abruzzo s téměř třítisícovým vrcholem Corno Grande, jenž tvoří spolu s nižšími štíty impozantní.
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
TLAK PLYNU Z HLEDISKA MOLEKULOVÉ FYZIKY.
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Teplo Ing. Radek Pavela.
Vypařování: Na rozdíl od tání a tuhnutí vypařování probíhá
Michael Faltýnek, 2L VOŠ a SPŠE Olomouc
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceum Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Škola: VOŠ a SPŠE Olomouc Třída: 1L Školní rok: 2013/2014 Jméno: Lukáš Najvar Graviola.
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Látky mohou mít tři skupenství:
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Česnek.
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Ročník: 1L (Technické lyceum) Školní rok: 2013 / 2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Milan Štajgr.
Skupenství Rozdělujeme na: PlynnéKapalnéPevné. Plyn Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od.
Elektrické spotřebiče
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.
Druhy energie Druhy energie - polohová, - pohybová, - tepelná
Šíření tepla Milena Gruberová Jan Hofmeister Lukáš Baťha Tomáš Brdek
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vodivost látek.
Antický Řím Dějiny impéria.
Nejodolnější živočich světa
III/2 XV B
Japonskočínští bojovníci
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_20 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika.
Totalitní režimy Fašismus v Itálii
Nový svět Petr Machala. Jaké byly výsledky II. světové války?
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ světová válka Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_10 Název materiáluVypařování.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Struktura látek (pevných, kapalných a plynných)
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Směřujeme k samostatnosti
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
TORNÁDO Jméno: Solovský Marek Škola: VOŠ a SPŠE Olomouc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Vypracoval: Viktor Andrianov
Změny skupenství látek
Sada : Člověk a jeho společnost
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vliv radiace na člověka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Totalitní režimy Fašismus v Itálii
VY_32_INOVACE_
Transkript prezentace:

Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc

NNa úsvitu dějin pozvedá meč, v prachu a krvi padá mezi tisíce svých bratří. Za dob římského impéria je to plnohodnotná práce a pomáhá dobývat svět.Ve středověku ho tíží mohutná zbroj, za dob Napoleona ji odloží a chopí se muškety.Ve světových válkách se krčí v zákopech a utíká před bojovými plyny, zatím co v současnosti mu pomáhá nejmodernější technologie.Vždy ale bojuje a umírá, vítězí či prohrává, tvoří dějiny, nebo upadá v zapomnění. Takový je život vojáka. Život vojáka…

 Nadlidská síla.  Toho docílí pomocí tzv.: Exoskeletů (jakých si robotických obleků, který zlepší sílu, rychlost a obratnost vojáka) pomocí těchto exoskeletů (např.: XOS 2 má voják unést bez potíží 90 kg !!)  Kompletní přehled.  Nad bojem a to díky interaktivních průhledných displejů na přilbě, které budou udávat svému nositeli polohu, větrné podmínky, teplotu a info. o stavu všech svých spolubojovníků  Neprůstřelnost.  Zde má pomoct nově vyvíjená zbroj z MAGNETOREOLOGICKÉ KAPALINY. Měla by chránit celé tělo na rozdíl od neprůstřelných vest.  Při aktivaci el. Proudem se MR kapalina na malý okamžik změní na pevný materiál a odrazí kulky. Vzápětí se vrátí zpět do kapalného stavu

 V současnosti používají snipeři technologii, která má samonaváděcí střely.  V tom jim pomáhá spec. Optika tzv.: TrackingPoint XS1, která dokáže po výstřelu střelu navádět a sledovat pohyb cíle a poté jej zasáhnout i přesto, že by se sniper za normálních okolností nedokázal trefit.

Text a info.: časopis Epocha, vydání 223, str , autor článku: Patrik Kořenář Obr.č.1: Obr.č.2: Obr.č.3: Obr.č.4: Obr.č.5: Obr.č.6: