Setkání s poskytovateli sociálních služeb –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Financování sociálních služeb pro města a obce v r Obec – poskytovatel, zřizovatel, donátor Vyrovnávací platba, zapojení obcí a jejich PO Role obcí.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Aktuální informace k financování sociálních služeb v roce 2015 a 2016 Brno, Ing. Linda Maršíková Oddělení koncepce financování sociálních služeb.
Jednání MT KP Ostrava Domov na Liščině od 9:00.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Semináře pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji“
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Ing. Stanislava Správková
IS SS ve vztahu ke Krajské síti sociálních služeb v MSK
Financování sociálních služeb – ohlédnutí zpět
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji - aktualizace Setkání s poskytovateli sociálních služeb – 13. 3. 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor sociálních věcí

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 - 2018 OBSAH DOKUMENTU plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji základní strategické dokumenty Plzeňského kraje základní socio-demografické údaje (vývoj demografické situace v Plzeňském kraji) projekty v oblasti sociálních služeb (proces transformace; IP) priority obcí Plzeňského kraje návrh strategie zajišťování sociálních služeb v kraji – priority Plzeňského kraje síť sociálních služeb financování sociálních služeb monitoring a aktualizace

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 - 2018 Priority Plzeňského kraje podpora ambulantních služeb – umístění v centrech dojížďky za zaměstnáním, do škol, pracovní mikroregiony podpora nepobytových sociálních služeb – poskytování v centrech sociálních služeb s více službami podpora služeb sociálního poradenství – orientace na širší spektrum cílových skupin; specializované poradenství poskytované jednou službou na území celého kraje; dluhová problematika podpora rozšíření kapacit pečovatelské služby podpora udržení kapacit domovů pro OZP; podpora služeb domovy pro seniory; podpora služeb domovy se zvláštním režimem, osobní asistence, tísňová péče, průvodcovské a předčitatelské služby, podpora samostatného bydlení, odlehčovací služby, centra denních služeb, denní a týdenní stacionáře, chráněné bydlení podpora pobytových služeb (modernizace a úprava objektů) podpora služeb sociální prevence – zjištěná potřebnost, vyjádření dotčených obcí, plán finančního zajištění vč. zajištění finanční spoluúčasti min. 10 % z jiných zdrojů podpora služeb s přesahem do více ORP kraje (např. bezdomovectví) nenavyšování kapacit sociálních služeb poskytovaných ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče (§ 52 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění) podpora transformace pobytových sociálních služeb

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 – 2018 aktualizace Síť sociálních služeb základní síť sociálních služeb – představuje souhrn sociálních služeb, které řeší nepříznivou sociální situaci osob na území kraje v souladu se zjištěnými potřebami osob na území kraje optimální síť sociálních služeb - na základě demografického vývoje a s tím souvisejícího vývoje potřeb obyvatel Plzeňského kraje bude docházet k úpravě sítě a jejího směřování k dosažení optimálního stavu v oblasti poskytování sociálních služeb na území Plzeňského kraje

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 – 2018 aktualizace Aktualizace sítě sociálních služeb stávající síť sociálních služeb – údaje platné k 31. 7. 2014 aktualizace sítě na základě „žádosti o zařazení do sítě sociálních služeb“ (formuláře ke stažení na portále Plzeňského kraje) - veškeré služby, u kterých došlo po tomto datu ke změně v registru sociálních služeb musí doložit příslušný formulář formuláře: žádost o zařazení do sítě sociálních služeb– nová sociální služba žádost o zařazení do sítě sociálních služeb – nová kapacita služby, která je již součástí sítě harmonogram podání žádostí žádosti o zařazení do sítě musí být doručeny na krajský úřad nejpozději do 17. 4. 2015 žádosti o změnu registrace služby vzhledem k individuálnímu projektu musí být podány do 10. 4. 2015

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 – 2018 aktualizace Aktualizace SPRSS Individuální projekty Plzeňského kraje Financování sociálních služeb Síť sociálních služeb Harmonogram aktualizace předložení Radě Plzeňského kraje 18. května 2015 předložení Zastupitelstvu Plzeňského kraje 8. června 2015 Plánování MPSV příprava dokumentů „Kritéria kvality plánování rozvoje sociálních služeb na krajské úrovni“ – sjednocení procesů, výstupů a výsledků střednědobého plánování na úrovni krajů „Metodika pro vytváření krajské sítě sociálních služeb a pro plánování finančních prostředků v rámci procesů vytváření krajských střednědobých plánů rozvoje sociálních služeb – principy tvorby, naplňování a úpravy sítě sociálních služeb na úrovni krajů předpoklad dokončení těchto dokumentů je 04/2015 – následně se předpokládá jejich ukotvení v prováděcí vyhlášce k zákonu č. 108/2006 Sb., o sociálních službách s účinností od 1. 1. 2017

Přehled zásadních termínů Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 – 2018 předložení aktualizovaného SPRSS orgánům kraje Rada Plzeňského kraje 18. 5. 2015 Zastupitelstvo Plzeňského kraje 8. 6. 2015 z toho vyplývají termíny: podání žádosti o změnu registrace – úpravy typu kapacit z důvodu IP do 10. 4. 2015 podání žádosti o zařazení do sítě – nová služba nebo rozšíření kapacity do 17. 4. 2015

Přehled zásadních termínů Dotační řízení pro poskytovatele sociálních služeb § 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách pro rok 2016 vyhlášení dotačního řízení ze strany MPSV– květen 2015 schválení jednotných zásad, metodiky a vzoru pověření orgány kraje a MPSV – červen 2015 vyhlášení dotačního řízení pro poskytovatele ze strany kraje – srpen/září 2015 schválení dotací příslušnými orgány kraje – leden/únor 2016

Přehled zásadních termínů Individuální projekt podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji pro roky 2016 – 2018 podání žádosti o změnu registrace – typy kapacit – do 10. 4. 2015 vyhlášení výzvy pro Plzeňský kraj – červen 2015 zahájení poskytování služeb v rámci projektu – leden 2016

Přehled zkratek SPRSS – Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období 2015 – 2018 MPSV – Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky OZP – osoby se zdravotním postižením ORP – obec s rozšířenou působností IP – individuální projekt

Mgr. Michaela Vocetková oddělení sociálních služeb Děkuji za pozornost  Mgr. Michaela Vocetková oddělení sociálních služeb Odbor sociálních věcí Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18, 306 13 Plzeň tel: 377 195 162, 733 698 643 email: michaela.vocetkova@plzensky-kraj.cz http://www.plzensky-kraj.cz