Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Cesta k modernímu vzdělávání
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
© LogicaCMG All rights reserved Procesní audit je efektivní nástroj k napřímení procesů, optimalizaci organizace a zlepšení využívání jejich zdrojů.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Komunitní plánování péče a podpora zaměstnanosti na Vsetínsku.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Úloha facilitace při budování partnerství
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informace k plánovanému workshopu s řediteli/zástupci škol
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji

Cíl projektu Dlouhodobým záměrem projektu je regulace sítě sociálních služeb, kdy podporované budou pouze služby, které jsou efektivní, ekonomické a odpovídají skutečným potřebám občanů v daném území. Prostřednictvím výstupů projektu chceme dosáhnout optimalizace sociálních služeb z pohledu území, činností a nastavit transparentní systém hodnocení výkonnosti sociálních služeb, který povede k efektivnímu rozdělování finančních prostředků těmto službám. Cílem projektu je získat nástroj pro hodnocení výkonnosti sociální práce a nástroj pro optimalizaci služeb.

Cílová skupina Zadavatelé sociálních služeb Chtějí pokrýt potřeby svých obyvatel a zároveň minimalizovat finanční prostředky, které do této oblasti alokují. Hledají tedy efektivní cestu plánování a poskytování sociálních služeb. Poskytovatelé sociálních služeb Chtějí pokrýt potřeby svých uživatelů. Hledají finanční prostředky na provoz a rozvoj svých služeb. K tomu, aby mohli služby kvalitně a efektivně řídit a rozvíjet potřebují znát podmínky a požadavky poskytovatele finančních prostředků.

Cíl projektu 1 2 3 4 5 6 Jak projekt zadavatel popsal 1 2 3 4 5 6 Jak projekt zadavatel popsal Jak projekt navrhl projektant Co bylo fakturováno Jak byl projekt zdokumentován Co bylo vytvořeno Co zadavatel skutečně potřeboval

Klíčové aktivity Analýza služeb Pracovní skupina specifikuje dotazníky pro každý druh služby (4/2014 – 5/2014) Externí společnost zajistí tazatelé v terénu (5/2014) Tazatelé budou vedoucími a garanty skupin proškoleni (6/2014) Dotazníky budou rozeslány poskytovatelům služeb (7/2014) Tazatelé budou všechny reg. služby navštěvovat a vysvětlovat podrobnosti dotazníku (7/2014 – 8/2014) Tazatelé zpracují sesbíraná data, která budou pracovní skupině sloužit jako podklad pro klíčovou aktivitu č. 2 – Hodnocení výkonnosti sociálních služeb (9/2014)

Klíčové aktivity 2. Hodnocení výkonnosti sociálních služeb Na základě zjištěných dat vydefinuje pracovní skupina činnosti pro daný druh služby (10/2014 – 11/2014) Činnosti rozdělí do skupin a určí časovou potřebnost pracovníků v přímé péči na danou činnost (11/2014 – 12/2014) Vedoucí skupiny informuje všechny reg. služby svého druhu o rozdělení činností a časovém ohodnocení (12/2014) Pracovní skupiny se opět sejdou a zapracují připomínky (1/2014 – 2/2014)) Ve skupinách proběhnou diskusní fóra, na které budou pozváni všichni zástupci reg. služeb a kde se výstupy pracovní skupiny budou diskutovat (3/2014) Závěry fóra budou zapracovány (4/2014) Budou vytvořeny závěrečné zprávy pro každý druh/ resp. formu/ resp. cílovou skupinu pokud to bude účelné (4/2014 - 5/2014)

Projektový tým Projektový manažer – Kateřina Rusková, tel. 731 143 677, 595 622 212, katerina.ruskova@kr-moravskoslezsky.cz Finanční manažer – Markéta Volná tel. 595 622 236, marketa.volna@kr-moravskoslezsky.cz Koordinátor pracovních skupin – Sylvie Starzewská tel. 595 622 934, sylvie.starzewska@kr-moravskoslezsky.cz Odborný garant analytik – Vit Macháček tel. 595 622 279, vit.machacek@kr-moravskoslezsky.cz Odborný garant kvality – Jaroslava Krömerová tel. 595 622 751, jaroslava.kromerova@kr-moravskoslezsky.cz Odborný garant kvality –Jitka Marková tel. 595 622 762, jitka.markova@kr-moravskoslezsky.cz

Projektový tým Širší projektový tým (projektový tým) Monitorovací skupina (projektový tým, zástupci soc. odboru) Metodik (společnost QQT, metodický workshop, oponentní práce) Pracovní skupiny (zástupci soc. odboru, dobrovolníci)

Role dobrovolníka v projektu Účastní se pracovních skupin, jejich přítomnost však není povinná (jedná se o dobrovolné členy). Dobrovolníci jsou vybráni v součinnosti obcí, poskytovatelů služeb, garantů a vedoucích pracovních skupin Role dobrovolníků ve skupině:   Přináší odborný vhled do problematiky, prezentuje své zkušenosti, aktivně se podílí na práci ve skupině (není však odpovědný za výstupy), dává zpětnou vazbu vedoucímu a garantovi pracovní skupiny, diskutuje, komunikuje s ostatními členy pracovní skupiny Získává přesah a informace o fungování služeb obdobného typu, jež fungují v kraji Je aktivním účastníkem v procesu nastavení pravidel pro měření efektivity sociálních služeb v kraji Stává se spolutvůrcem pravidel pro podporu sociálních služeb a aktivit v budoucnosti Působení dobrovolníků v pracovní skupině není fixní. Dobrovolník může být po dohodě s vedoucím nebo garantem nahrazen jiným zainteresovaným zástupcem poskytovatelů nebo obcí a to celkově (např. spolupráce nefunguje), ale i na jednotlivá jednání (např. v případě nepřítomnosti stálého dobrovolníka). Není však přípustné, aby počet dobrovolníků na jednotlivých jednáních přesáhl počet 6 (z kapacitních důvodů).

Jednání pracovních skupin

Výstupy projektu Dotazník - 6/2014 Závěrečná zpráva – pracovní verze 12/2014 Diskusní fóra – 3/2015 Závěrečná zpráva – 5/2015