Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Public Private Partnership Spojení veřejného a soukromého sektoru ve vodárenství.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
VEOLIA Voda Česká Republika, a.s.
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Poskytování technické pomoci městům a obcím při provozování vodohospodářských zařízení – ČOV Ing. Zbyněk Skyba, Ing. Gabriela Pallová Severomoravské vodovody.
Plzeň, 10. ledna 2013 Rozhodnutí o doporučené variantě Seminář pro zastupitele Strategická studie způsobů provozování a správy VaK města Plzně na období.
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Rozpočtová a fiskální politika
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočtová a fiskální politika
Místní rozpočtové jednotky
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.

Kdo je VHZ, a.s. ? akciová společnost 100 % vlastněna obcemi a městy z okresu Šumperk (28 akcionářů) našim cílem je dlouhodobě udržitelné provozování vodovodů a kanalizace pro veřejnou potřebu včetně zařízení na čištění vod, jejich systematické a průběžné rozšiřování a modernizování

Co VHZ, a.s. dělá? vlastní, spravuje a modernizuje vodovodní řady, kanalizace, úpravny vody, čistírny odpadních vod (ČOV) jako vlastník vodovodů a kanalizace zajišťuje komplexních služby v oblasti dodávek pitné vody a odvádění a čištění odpadních vod, a to prostřednictvím provozovatele infrastruktury Šumperské provozní vodohospodářské společnosti, a.s. (ŠPVS, a.s.), se kterým má uzavřené příslušné provozní a nájemní smlouvy z hlediska investic a plánování usiluje o maximální možný počet připojených domácností a podniků k vodovodním a kanalizačním stokám

Financování aktivit VHZ, a.s.: z finančního hlediska je možné konstatovat, že po stránce příjmové má společnost VHZ, a.s. dva typy příjmů, a to: vlastní (především nájemné z provozní smlouvy se společností ŠPVS, a.s. a další) a cizí (rozhodujícím podílem jsou dotace z EU = Fond soudržnosti EU, a dále veřejné zdroje z rozpočtu ČR = Státní fond životního prostředí).

VHZ, a.s. v číslech: základní kapitál společnosti činí 853.215.000,- Kč, je 100 % splacen roční obrat činí průměrně 67 mil. Kč VHZ, a.s. pronajímá majetek společnosti ŠPVS, a.s. v celkové výši 1.489.775 tis. Kč, z toho nemovitosti činí 1.298.970 tis. Kč a movitý majetek 190.805 tis. Kč (data platná pro rok 2014) hospodářský výsledek (v tis. Kč): 2010 2011 2012 2013 -1.200 12.820 10.418 7.334

Klíčové aktivity v roce 2014: Zahájení a zdárná realizace projektu „Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy – II. fáze“, kdy se jedná o jedinečný projekt v regionu, a to jednak jeho územním rozsahem a jednak výší investice do oprav stávající již nevyhovující kanalizace, stejně jako výstavby nové kanalizační sítě. Příprava koncesní dokumentace pro potřeby transparentního výběru nového provozovatele kanalizační složky vodohospodářské infrastruktury na období od 1. 1. 2016 na příštích 5 let, jak vychází ze závěrů dokumentu „Analýza posouzení variant správy a provozování kanalizační složky vodohospodářské infrastruktury v majetku VHZ Šumperk, a.s. od 1. 1. 2016“ (zpracovaná společností Grant Thornton Advisory, s.r.o., uveřejněná na webu společnosti).

Co VHZ, a.s. čeká v roce 2015: Úspěšné dokončení realizace projektu „Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy – II. fáze“. Úspěšná realizace ostatních investičních akcí navazujících na projekt H.P. II. Úspěšné uskutečnění koncesního řízení na nového provozovatele kanalizační složky od 1. 1. 2016. Úspěšná implementace softwaru na evidenci majetku za účelem dosažení kvalitní a operativně dostupné evidence majetku společnosti.

Organizační struktura

„Změnu nepřináší heslo nebo projev „Změnu nepřináší heslo nebo projev. Nastává, když dáte na správné místo správné lidi, aby ji uskutečnili.“ Jack Welche Děkuji za pozornost. JUDr. Iva Hlavatá, MBA tel.: 721 876 888, e-mail: hlavata@vhz.cz