Vznik, podstata a význam Single Euro Payments Area

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Revize Nového přístupu
Nová směrnice o energetické účinnosti
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Financování sociálních služeb
SEPA a harmonizace platebního styku v Evropě
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
SINGLE EUROPEAN SKY INDUSTRY CONSULTATION BODY Mgr. Richard Klíma KŘ/vOK.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
EU a Česká republika Instituce EU
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
S E P A JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D.,
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Změny v podnikové praxi vyplývající ze zákona o platebních službách Ondrej Simon.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
11 Konečný spotřebitel a SEPA Libor Dupal Předseda SČS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Bankovní unie JUDr. Zuzana Vostrá, Ph.D..
Technologické platformy a dopravní výzkum
Registr dlužníků státu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Návrh nařízení o požadavcích na úhrady a inkasa v eurech Povinný přechod na produkty SEPA? Jiří Beran Ministerstvo financí ČR.
JUDr. Jiří Beran Ministerstvo financí ČR
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Tato prezentace byla vytvořena
Přeshraniční spolupráce mezi územními orgány
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
S€PA – platební služby pro €vropany Česká národní banka Praha, 21. září 2010 Ing. Tomáš Hládek, ředitel sekce peněžní a platebního styku Česká národní.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Single Euro Payments Area a jeho aplikace
Jitka Čižmáriková Otakar Dokoupil Eva Hronová Luboš Kříž
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Podnikání v oboru družstevního peněžnictví a jeho efektivnost ESFS Řízená konzultace 15. Prosince 2006.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
BRONISLAV ČÍŽ – PLATEBNÍ PRODUKTY / TPS C1 XML FORMÁTY PRO PLATBY A VÝPISY NEJEN PRO SEPA PLATBY.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
SEPA – příležitost nebo zátěž? JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D., vedoucí katedry financí VŠFS Praha, externí spolupracovník katedry BaP VŠE Praha.
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Evropská družstevní společnost
Digitální učební materiál
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Transkript prezentace:

Vznik, podstata a význam Single Euro Payments Area Martin Kadorík Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany Praha 21. 9. 2010

Agenda SEPA – obecná charakteristika Postup zavedení SEPA SEPA – základní nástroje Zavedení SEPA – legislativa Podpora pro zavedení SEPA na národní úrovni Otázka stanovení konečného data pro zavedení SEPA 2 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA

SEPA – obecná charakteristika SEPA – Single Euro Payments Area – Jednotná oblast pro platby v eurech Projekt SEPA vznikl v roce 2002 z iniciativy EPC (The European Payments Council = Evropská rada pro platební styk) jakožto rozhodovacího a koordinačního orgánu evropských bank v otázkách sjednocení podmínek provádění plateb, jehož deklarovaným účelem je podporovat a prosazovat vytvoření SEPA na bázi samoregulace Integrace domácích a přeshraničních plateb výhradně v měně EUR Geograficky = 32 zemí (30 zemí Evropského hospodářského prostoru (=EU 27 + Island, Lichtenštejnsko, Norsko)), Monako a Švýcarsko Definice EPC: Jednotná oblast pro platby v eurech (SEPA) bude oblastí, kde budou občané, firmy a další ekonomické subjekty schopné provádět a přijímat v rámci Evropy platby v eurech - přeshraniční i vnitrostátní - za stejných základních podmínek, práv a závazků, bez ohledu na své sídlo EPC je nejvyšším orgánem komerčního sektoru s rozhodovací pravomocí pro oblast platebního styku. Členy EPC jsou úvěrové instituce (banky, spořitelny, družstevní banky) a jejich národní a evropská sdružení a federace. Zastoupeny jsou všechny státy EU. Hlavním úkolem EPC je vývoj a řízení projektu SEPA - sektor úvěrových institucí převzal totiž v EU rozhodující roli a zavázal se vytvořit pod záštitou EPC pravidla pro nástroje, které byly vytipovány jako základ pro fungování SEPA. V EPC působí pracovní a expertní skupiny, v nichž jsou připravovány jednotné postupy, pokyny a standardy. Pravidla jsou schvalována na Plenárních shromážděních EPC – zde má každá členská země vymezený počet hlasů,  kriteriem je počet obyvatel a počty platebních transakcí (a zda se jedná o eurovou či neeurovou zemi). Rozhodnutí EPC jsou přijímána formou usnesení, která mají samoregulační charakter a jejichž implementaci EPC následně monitoruje. 3 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA 4

Postup zavedení SEPA Vytváření Jednotného prostoru pro platby eurech postupovalo podle harmonogramu definovaného v dokumentu „SEPA Roadmap“, který v prosinci 2004 přijala EPC Harmonogram stanovil klíčové termíny pro období 2004-2010 a člení zavádění SEPA na: 1) fázi přípravnou/plánovací (2004-2005) 2) fázi implementační (2006-2007) 3) fázi migrace (2008-2010) Září 2009 vydala Evropská komise nový dokument „Dotvoření jednotné oblasti pro platby v eurech (SEPA) plán na období 2009-2012“ Dokument vymezuje opatření, která mají všechny zúčastněné strany (orgány EU a vnitrostátní orgány, odvětví a uživatelé) splnit během příštích tří let, a to na základě šesti priorit: podpora přechodu na systém SEPA zvýšení povědomí a propagace produktů SEPA vypracování solidního právního prostředí a zajištění souladu podpora inovací dosažení normalizace a interoperability vyjasnění a zlepšení řízení projektu SEPA Tento plán se zaměřuje především na členské státy, které přijaly euro (předpokládá však zájem i ze strany členských států mimo eurozónu, přestože přechod na SEPA v nich probíhá pomalejším tempem) Postup zavádění standardů SEPA ovlivňuje i Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 924/2009 ze dne 16. září 2009 (o přeshraničních platbách ve Společenství a zrušení nařízení ES č. 2560/2001) Plánovací etapa začala v roce 2004, jejím výsledkem jsou tzv. „Soubory pravidel“  (Rulebooks)  pro bezhotovostní úhrady a přímá inkasa, které stanovují provozní postupy, technické normy, definují lhůty a další povinnosti. Pravidla jsou závazná pro ty poskytovatele platebních služeb, které se do daného systému SEPA zapojí. Pro platby uskutečňované prostřednictvím platebních karet je stanoven soubor zásad a požadavků, kterým se vydavatelé, příjemci, kartové systémy a provozovatelé budou muset přizpůsobit – tzv. rámec SEPA pro platební karty (SEPA Card Framework - SCF). Dále byly také stanoveny jednotné rámce pro infrastrukturu zúčtování a vypořádání a vyvinuty nezbytné normy a specifikace bezpečnostních požadavků. 4 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA

SEPA – základní nástroje Základní nástroje SEPA SEPA úhrada (SEPA Credit Transfer = SCT) k dispozici klientům od 28.1.2008 září 2010 zapojeno 4471 účastníků (EPC) SEPA inkaso (SEPA Direct Debit = SDD) k dispozici klientům od 2.11.2009 existují dvě verze základní Core - září 2010 zapojeno 3236 účastníků verze B2B (Business to Business) – září 2010 zapojeno 2817 účastníků listopad 2010 – povinná „dosažitelnost“ všech bank Eurozóny na základě Nařízení č.924/2009 na základě toho se v listopadu 2010 očekává masová migrace na SDD všechny pobočky bank Eurozóny musí být „dosažitelné“ minimálně pro SDD Core k 1.listopadu 2010 pro banky mimo Eurozónu je stanoveno konečné datum 1.listopad 2014 připravuje se nové Schéma SDD - SDD pro pevně stanovenou částku (SDD Fixed Amount) Platební karty sjednocení podmínek pro vydávání a používání platebních karet Jednotná oblast pro hotovostní služby v eurech (SECA) zahrnuje pravidla a požadavky na subjekty zpracovávající hotovost 5 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA 6

Zavedení SEPA - legislativa Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 924/2009 Povinnost účtovat poplatky za platby v eurech ve stejné výši pro vnitrostátní i přeshraniční platby Tento požadavek dosud platil pouze na bezhotovostní úhrady a nyní se rozšiřuje i na inkasní platby Zavádí povinnou dosažitelnost poskytovatelů platebních služeb v případě inkasních transakcí v eurech (pokud poskytovatel platebních služeb umožňuje plátci-spotřebiteli platit formou inkasa vnitrostátně, bude povinen umožnit mu platit formou inkasa i do ostatních členských států a to v zemích Eurozóny od listopadu 2010 v zemích mimo Eurozónu do 1 roku po vstupu do Eurozóny, případně nejpozději do listopadu r. 2014) 6 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA

Podpora pro zavedení SEPA na národní úrovni National Adherence Support Organization (NASO) Národní koordinační výbory SEPA (NKV) Zřízeny v jednotlivých zemích SEPA pro usnadnění organizačních a administrativních záležitostí spojených s přistupováním poskytovatelů platebních služeb k systémům SEPA (v ČR – Národní koordinační výbor pro zavedení SEPA v ČR (NKV SEPA) Pravidelné schůzky NKV + dvakrát ročně účast na SEPA EU FORUM (z iniciativy EK) Poslední zasedání SEPA EU FORUM – květen 2010 : Zapojení veřejné správy do migrace SEPA Zapojení koncových uživatelů do činnosti národních SEPA koordinačních výborů Zřízení „SEPA Council“ Prezentace představitelů jednotlivých zemí – aktuální stav zavedení SEPA Iniciativa na vytvoření společného standardu na XML výpisy 7 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA

Stanovení konečného data pro zavedení SEPA SEPA EU FORUM: SEPA Migration End Date Preferovaná legislativní forma stanovení závazného data pro zavedení SEPA (od Doporučení EK, přes Směrnici EK, nebo Nařízení EK) – urychlené zavedení do roku 2012 Komplikace – situace v Německu - nemá vyřešenu transformaci na SDD více než 600 mil. Stávajících mandátů pro domácí inkasa - tvoří cca až 40% celoevropského objemu eurových inkasních plateb Možný problém – interoperabilita jednotlivých SEPA clearingových systémů – bohužel, dosud není zajištěna celoevropská interoperabilita Banka nemůže klientovi garantovat provedení SEPA platby, pokud nemá partnerova banka účast u stejného PE-ACH 8 Seminář „SEPA – platební služby pro Evropany *** Praha, září 2010 *** Vznik, podstata a význam SEPA 9