FIKTIVNÍ FIRMY PRO 50+ Prezentace pro nábor do II. Fáze projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

FIKTIVNÍ FIRMY PRO 50+ Prezentace pro nábor do II. Fáze projektu ÚP Most 8.8.2013 Ing. Jana Riegrová- ÚP ČR Ing. Václav Kohout, CSc. finanční manažer Ing. Iva Tichá- lektorka

1. Základní údaje Nositel projektu: Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Partneři projektu: Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Internationales Hochschulinstitut Zittau Štátny inštitút odborného vzdelávania, Bratislava Doba realizace: 1.4.2012 až 30.9.2014 (30 měsíců) Místo realizace: Most – Pardubice – Praha Dotační titul: OPLZZ

1.1. Cíl projektu Zvýšit efektivnost DV vedoucího ke zvýšení zaměstnanosti, resp. k samostatnému podnikání. Dílčí cíle 1.Zavést fiktivní firmy (FF) jako efektivní nástroj vzdělávání do dalšího vzdělávání (DV) . 2. Vytvořit mezinárodní síť institucí realizujících FF v rámci DV. 3. Kompletně připravit 40 osob na podnikání. 4. Propagovat a popularizovat FF v oblasti DV.

1.2. Cílové skupiny projektu Fyzické osoby starší 50 let - 40 Z toho Fyzické osoby starší 50 let pečující o osobu blízkou – 16 Jediná podmínka- základní znalost práce s počítačem

1.3. KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU Transfer zkušeností s FF v ČR Transfer zkušeností s FF v zahraničí Otestování FF v českých podmínkách Systémové zavedení FF do vzdělávacích programů dalšího vzdělávání Mezinárodní tematická síť FF provozovaných v rámci dalšího vzdělávání Vytvoření platformy pro fungování Mezinárodní tematické sítě FF Šíření know-how a výstupů projektu mezi odbornou i laickou veřejnost Řízení projektu a jeho vyhodnocení

1.4. FIKTIVNÍ FIRMA Vzdělávací metoda využívaná na středních a vyšších odborných školách. Učí bez rizika: nákup, prodej, reklamu, písemný i telefonický hospodářský styk, fakturaci a účtování činnosti podnikového sekretariátu. Cílem praxe ve fiktivní firmě pak je naučit: samostatnosti a pocitu zodpovědnosti za vlastní práci, schopnosti orientovat se v hospodářské praxi a pohotově reagovat, aplikovat teoretické vědomosti při řešení praktických úloh v jednotlivých odděleních firmy, schopnosti komunikace, spolupracovat a prezentovat výsledky. http://diskuze.rvp.cz/viewforum.php?f=399

2. Realizace pilotní fáze Zahájení listopad 2012 a) VŠFS Most b) Univerzita Pardubice Ukončení: a) Pardubice: 23.3.2013 b) Most: 3.4.2013 Obsah: 14 tří hodinových seminářů( středy odpoledne) Účast na veletrhu FF- pro ČR Sokolov Účast na mezinárodním 3 denním veletrhu FF v Praze Nabídka 10 expertních seminářů

2. Realizace pilotní fáze Počet přihlášených: 49 z toho ukončilo: 40 Důvod odstoupení Nové zaměstnaní Vstup do podnikání Zdravotní důvody Převedení do 2. běhu Jiné očekávání

Realizace pilotní fáze – návazné expertní semináře Realizace pro Most: 28.5.2013 Základy reklamy (1) 29.5.2013 Kompetence vedoucího pracovníka (7) 30.5.2013 Základy práva a povinností zaměstnanců a zaměstnavatelů (7) 17.6.2013 Základy reklamy (2) 18.6.2013 Public Relations (7) 19.6.2013 Obchodní zákoník (7) 20.6.2013 Obchodní komunikace, zjištění potřeb, vyjednávání, námitky, ad.(7) 8. 11.-12.7.2013 Zpracování projektů (5) 9. 15.-16.7. 2013 Řízení projektů (5)

Expertní semináře 2 Pardubice (21.6. – 15.7.2013) Nutné předpoklady k vedení lidí, zásady efektivní komunikace včetně mezigenerační komunikace. Kvalifikovaný a nestranný výklad aktuálního stavu Zákoníku práce s odkazem na zajímavé kauzy. Podstata projektového financování v EU a konkrétní zásady pro zpracování kvalitního a úspěšného projektového návrhu. Způsob efektivního řízení projektů a řešení problémů spojených s realizací projektů. Hlavní principy OZ. Co „malý“ podnikatel musí z OZ znát. OZ a změny v soukromém právu účinné od 1.ledna 2014. Zjištění potřeb, vyjednávání, námitky. Komunikace. Public relations. Marketing. Reklama. Ekonomická situace v USA, Eurozóně a v Číně. Aktuální vývoj na světových finančních trzích, dluhopisy, akcie a komodity, cizí měny, CDS. Očekávaný výhled do budoucna a dopady současné situace na Českou republiku

3. Portál projektu http://www.firmananecisto.cz

4. Realizace druhé fáze pro skupinu Most Organizační pracovník – Mgr. Ing. Oldřich Johanes Petr Lektorky- Ing. Iva Tichá a ing. Kamila Knotková- účetnictví Odborný expert – Ing. Iva Tichá Přihlášky: Ing. Jana Riegrová- ÚP ČR Smlouva s účastníkem: Mgr. Ing. Oldřich Johanes Petr Dohoda na proplácení jízdného, stravného a přímé podpory: Mgr. Ing. Oldřich Johanes Petr

2013

2014