Technologické platformy a dopravní výzkum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

"Podpora Technologických platforem v ČR z Operačního programu Podnikání a inovace " Mgr. Jan Martínek, Ph.D. odbor implementace strukturálních.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Individuální projekt OP VVV
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
Technologická platforma silniční doprava
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Technologické platformy a dopravní výzkum Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava

Evropské technologické platformy vznikaly před cca deseti lety s cílem zohlednit potřeby průmyslu při formulaci 7.rámcového programu, aby byla udržena a zvýšena jeho konkurenceschopnost. ETP s vazbou na dopravu - ERTRAC – European Road Transport Research Advisory Council - ERRAC – European Rail Research Advisory Council - ACARE – Advisory Council for Aeronautics Research in Europe WATERBORNE – platforma pro vodní dopravu 7RP, období 2007-2013, celkový rozpočet 50,5 miliard EUR, tématická priorita doprava včetně letectví rozpočet cca 4,16 miliard EUR, jedna z nejobjemnějších! Setkání Praha 15.4.2013

V připravovaném programu Horizont 2020 ( 8 V připravovaném programu Horizont 2020 ( 8. rámcový program) pro období 2014-2020) se předpokládá rozpočet cca 80 miliard EUR, pro tématickou prioritu doprava včetně letectví cca 6,4 miliardy EUR . Při formulování stanoviska České republiky k náplni programu H2020 byly využity vypracované materiály národních technologických platforem. Výsledkem byl dokument s názvem Přístup České republiky k přípravě nového rámcového programu EU a EUROATOM, vypracovaný v listopadu 2010. Seminář Praha 15.4.2013

OP Podnikání a inovace - řídící orgán Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce – technologické platformy Hlavním cílem programu je zlepšit prostředí pro inovace pomocí propojení veřejného a soukromého sektoru v oblasti VaV ve strategicky významných technologických oblastech, vzniku a rozvoje národních technologických platforem, zpracování oborové strategické výzkumné agendy a její implementace ve spolupráci univerzit a průmyslových podniků, zapojování národních platforem do evropských technologických platforem. Setkání Praha 15.4.2013

Podporované aktivity Podpora je směřována k dosažení závazných ukazatelů - vytvoření strategických dokumentů a jejich implementace a dále na koordinaci národních TP s evropskými TP. Podpora by měla vést k iniciaci výzkumných a vývojových projektů v komerční i veřejné sféře. Seminář TPSD, Praha 24.2.2011

Setkání Praha 15.4.2013

Setkání Praha 15.4.2013

-Technologická platforma silniční doprava Projekty národních technologických platforem s vazbou na dopravu ( celkem 10 z 19!) -Technologická platforma silniční doprava Interoperabilita železniční infrastruktury Technologická platforma letectví a kosmonautika Vozidla pro udržitelnou mobilitu Česká vodíková technologická platforma Národní technologická platforma pro NGV - Biosložky Technologická platforma strojírenství a výrobní technika Rozvoj technologické platformy strojírenství Podpora rozvoje bezpečnosti průmyslu v ČR Seminář Praha 15.4.2013

Všechny tyto projekty byly v současné době ukončeny a vypracované dokumenty - strategické výzkumné agendy a implementační akční plány jsou poskytovatelům (TA ČR, MPO, MŠMT aj.) jsou k dispozici pro formulací programů dopravního výzkumu a témat projektů. Většina projektů pokračuje v rámci operačního programu Podnikání a inovace – spolupráce – technologické platformy Seminář Praha 15.4.2013

Pokračování podpory činnosti technologických platforem OPPI - Spolupráce – pokračování : podpora schválených projektů až do částky 200 000 EUR, ukončení projektů do konce roku 2014, v rámci pokračování mají členové technologických platforem iniciovat jimi navržené projekty (závazné ukazatele pro hodnocení ), podpora pokračující účasti v evropských technologických platformách, - aktualizace strategických výzkumných agend. Seminář Praha 15.4.2013

Využití činnosti technologických platforem v dopravním výzkumu Uznání dopravního výzkumu jako důležité součásti českého národního výzkumu Zohlednění výstupů z činnosti technologických platforem při formulování náplně programu dopravního výzkumu ministerstvem dopravy a řízeného TA ČR Bonifikace návrhů projektů uvedených v implementačních akčních plánech Uplatnění výsledků dopravního výzkumu na evropské a národní úrovni v operačních programech připravovaných pro období 2014 -2020 (synergie) Využití výsledků dopravního výzkumu na evropské a národní úrovni v návrzích chytrých strategií regionů (S3) Seminář Praha 15.4.2013

Děkuji vám za pozornost Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava delegát ČR v programovém výboru Doprava 7RP, zástupce ČR v Evropské technologické platformě pro evropský výzkum, člen výboru EU pro synergii mezi SF a H2020, člen výboru VERA (výbor MŠMT pro evropský výzkumný prostor) vaclav.fencl@tpsd-ertrac.cz Tel: 731 197 364 Seminář Praha 15.4.2013