Likvidace českého lázeňství pokračuje. Příčiny likvidace Indikační seznam Omezení opakování lázeňské péče Nástup lázeňské péče do 3 měsíců Jednotná délka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální konference cestovního ruchu
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Vstupní analýza Vilém Čekajle
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
Ekonomický růst v interakci se mzdovým vývojem (ČR vs. eurozóna) Smilovice, 2006 Gabriela Smrčková.
Léčebné lázeňství v evropském kontextu
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_12.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
ZDRAVOTNÍ STAV ČESKÉ POPULACE
Kritéria, pilíře, spravedlnost MARTIN POTŮČEK PREZENTACE NA 4. JEDNÁNÍ ODBORNÉ KOMISE PRO DŮCHODOVOU REFORMU PRAHA, MPSV ČR, … a jak dál.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Organizace lázeňské léčby
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Makroekonomické ukazatele
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.05 Ročník2. ročník.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Inflation in the EU Member states – July 2008 Hodinové náklady práce v ČR - EUR.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Pracovní podmínky 12. března 2015 Zdroj dat: anketa OSZSP ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Lázeňská péče v ČR  Lázeňské péče se v České republice rozděluje na dvě (tři) základní skupiny, a to na  komplexní lázeňskou péči  příspěvkovou lázeňskou.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
České lázně na prahu změn MUDr. Eduard Bláha, prezident SLL ČR 26. listopadu, 2012.
#KonecLevnePrace. 1. Jaká je aktuální situace ve mzdách? 2. Co nám říká ekonomika? 3. Jaký požadujeme růst mezd pro rok 2017? 4. Naše další požadavky?
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Tisková konference ČMKOS
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
Rozbor schémat kompenzace příjmu v nezaměstnanosti
NEZAMĚSTNANOST, INFLACE
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Sekce lázní Pracovní podmínky 29. října 2015 Zdroj dat:
Tisková konference ČMKOS
Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Ing. Ladislav Friedrich, CSc.
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Cestovní kancelář DAEN
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Projekce veřejných příjmů a výdajů v oblasti zdravotnictví
PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Výbor pro zdravotnictví Petiční výbor POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Transkript prezentace:

Likvidace českého lázeňství pokračuje

Příčiny likvidace Indikační seznam Omezení opakování lázeňské péče Nástup lázeňské péče do 3 měsíců Jednotná délka KLP 21 dnů u dospělých a 28 dnů děti Příspěvková péče s možností délky pouze 14 dnů Rozšíření lázeňských zařízení na jednotlivé indikace Přístup lékařů Nechtějí lázně psát Neznají nový IS Chybí odborníci podporující balneologii

Pokles zaměstnanosti v lázních Zdroj: ÚZIS a vlastní šetření

Pokles zaměstnanosti v lázních Zdroj : vlastní šetření Pokles zaměstnanosti o 9,1 % Nepotvrdil se tedy dramatický vývoj až 25 % poklesu Odbory zabránily poklesu díky vyjednávání Náklady zaměstnanců : V zimních měsících dohoda o překážkách Propuštění sezónních zaměstnanců a důchodců Prodloužení pracovní doby Nerovnoměrné rozložení pracovní doby Kratší dovolená

Pokles mezd v lázních Zdroj :Vlastní šetření

Pokles mezd v lázních Pokles mezd o 3,1 % a 5,4 % reálně Roste rozdíl mezi průměrnou mzdou v ČR a lázních Průměrná mzda v lázních Kč

Pokles pojištěnců Zdroj: ÚZIS * Odhad OSZSP ČR

Pokles prostředků ze ZP Zdroj: ÚZIS * Odhad OSZSP ČR

Co s tím ??????? Více spolupracovat a vzájemně se informovat Vyvíjet tlak na politiky Pořádat tiskové konference Efektivně pracovat v Krizovém štábu lázní Zapojit odbornou veřejnost Spolupracovat se sociálními partnery

Možný vývoj Další a výraznější pokles zaměstnanosti Tlak na snižování mezd Krácení benefitů Krach další lázní

Proč bojovat :-D Lázeňství je národní stříbro V lázeňství jsme nejlepší na světě Lázně prodlužují aktivní způsob života Lázně jsou efektivně vynaložené veřejné prostředky na následnou péči

Děkuji za pozornost Jedna uspořená CZK dnes, znamená zítra několika násobné vynaložení veřejných financí na léčbu civilizačních chorob.