Kakadu Entertaiment Present The Kendo. Kendo „Cesta Meče“ Kendo vzniklo v Japonsku dříve to byl šerm v japonsku který sloužil k zabíjení. Později se s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

V lidském těle je více než 600 svalů.
FÁZE OBLOUKU.
Výuka probíhá metodou řízené diskuse. V první části se věnujeme přirozeným rozdílům, které charakterizují sport mužů a sport žen, ve druhé se věnujeme.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2007.
Čínská filozofie Konfucianismus, Taoismus, nauka o Jin a Jang
Lao-c' Eliška Lindnerová, C4B.
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Senzitivní období Mgr. Václav Kain.
Ochrana jednotlivce při úniku nebezpečné látky
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
„Test“ schopnosti imaginace
C licence FAČR Biomedicínské aspekty pohybových aktivit.
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2011.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Metodický list  Výuka probíhá diskusní formou. Vhodnými otázkami se pokoušíme přivést studenty k odhalování struktury sportovní výkonnosti sportovců.
Mgr. Michal Šafář, Ph.D
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Kondiční příprava hráče baseballu
LYŽOVÁNÍ.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
VRH KOULÍ.
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře.
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
PLNÝ DECH.
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
SVALOVÁ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Japonskočínští bojovníci
Typologie sportu seminář.
Tělesné sebepojetí.
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
ODLIŠUJEME SE OD OSTATNÍCH ŽIVOČICHŮ
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Z historie úpolových činností
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 05 – Paměť a učení NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Organizační formy práce v tělesné výchově
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Lidské tělo
Moderní úderová technika
Oddíl juda pořádá nábor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
náboženství staré Číny a Japonska
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
OSNOVA PŘEDNÁŠKY: Charakteristika R, R jako důležitý faktor sportovních výkonů. Biologické základy R. Členění rychlostních schopností – druhy R. Tréninkové.
TENIS.
Parkour.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_34_ČLOVĚK - ČÁSTI TĚLA
Metodicko – organizační normy
R Y C H L O S T Michal Lehnert.
Konstrukty motoriky, fylogeneze motoriky
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Človíček a jeho tělo zdraví.
Transkript prezentace:

Kakadu Entertaiment Present The Kendo

Kendo „Cesta Meče“ Kendo vzniklo v Japonsku dříve to byl šerm v japonsku který sloužil k zabíjení. Později se s toho vyvinulo Kendo.

Předchůdci kendo byli Samurajové. Svému umění věnovali tisíc let. Byli to nejlepší válečníci v boji. A skoro nikdo je nedokázal porazit. Předchůdci Kendo

Jak na Kendo Po dlouhodobém vývoji techniky šermu mečem v Japonsku, která sloužila původně k zabíjení soupeře, vzniklo kendó, "cesta meče". Tento rychlý a výrazně pohybový úpolový sport s jen malým rizikem zranění představuje vedle technického zvládnutí šermířské techniky také rozvoj duševních a charakterových hodnot. Kendó provozují muži i ženy. Zápasníci jsou bosí a volně se pohybují na bojové ploše o velikosti zhruba 10 x 10 metrů. Doba souboje bývá maximálně pět minut. Nerozlišují se hmotnostní kategorie. K ochraně před údery jsou šermíři vyzbrojeni (do poloviny 18. století) chráničem kyčlí (tare), hrudním krunýřem (dó), šermířskou maskou (men) a rukavicemi (kote). Cvičební a sportovní zbrani "šinai" se snaží soupeř protivníka "správně" zasáhnout (jednota těla, duše a meče!). Šinai je přibližně 1,15 metrů dlouhá a 480 gramů těžká seříznutá bambusová tyč, která se drží oběma rukama a simuluje dlouhý meč. Základní techniky, resp. zásahové plochy kenda: Men (přímý úder na temeno hlavy) Migi nabo hidari men (údery ze strany nad spánky) Kote (úder do zápěstí) Dó (úder na trup) Cuki (bodnutí do krku) Všechny seky a bodnutí doprovází bojový pokřik (kakai), pomocí něhož bojovník dosahuje

Pokračování nabuzení síly, resp. oznamuje místo zásahu. úspěšné zásahy soupeře označují rozhodčí zdvižením praporku. Při soutěžním kendu je vítězství dosaženo dvěma zásahy, které byly provedeny "bez pochyby a otálení" tzn. s odhodláním (kikaku). Pro nácvik kenda se používají tréninkové údery (kirikaeši) bez soupeře a bez výstroje (mai). "Oko duše" zápasníka umožňuje perfektní reakci a bleskové rozpoznání možností zaútočit. Kendó klade důraz na vytrvalost a prohlubuje se schopnost sebeovládání. Vyžaduje vysokou míru pozornosti při útoku a obraně a je proto vynikajícím tréninkovým prostředkem pro nácvik koncentrace. Opakovaný nácvik dokonalosti techniky formuje tělo i ducha. Tradiční šermířské umění kendó je neoddělitelně spjato s japonskou kulturou a válečnou historií země. Díky duchovním hodnotám se těší v Japonsku společenskému uznání a od roku 1911 je součástí učebních osnov v japonských školách. V roce 1912 se japonské školy kenda sjednotily pod Zen-Nippon-Kendó-Renmei a založily nihon kata-kendó, což je "forma", která je základem moderního kenda. Japonský svaz kendó má v současnosti zhruba čtyři miliony členů.

Co je cílem Kendo Cílem “Kendó” je: Formovat mysl a tělo, zušlechťovat silného ducha a správným a přesným cvičením usilovat o zdokonalení se v umění kendó, ctít lidskou laskavost a čest, stýkat se s ostatními s upřímností a vždy usilovat o zušlechtění sebe sama. Takto bude člověk schopen milovat svou zemi a společnost, přispět k rozvoji kultury a napomoci míru a štěstí mezi všemi lidmi.

Jak být úspěšný v Kendo · být vážný od okamžiku vstupu do dódžo až do doby odchodu · neustále opakovat cvičení základů · neustále rozšiřovat své znalosti a dovednosti - pokud se učíš novou fázi nebo techniku, neznamená to, že zapomeneš jinou · cvičit tělesné i duševní úsilí, formovat tělo a mysl · být trpělivý a ukázněný · kultivovat lidského ducha · mít respekt k sobě, učitelovi, spolužákovi, oponentovi a ostatním lidem · mít respekt k přírodě · cvičit celým srdcem · maximálně se soustředit a zaměřit svoji mysl na to, co právě děláš, byť by to byly i jednoduché věci · nezapomínat, že kendó je neustálý proces učení a vše, co se v kendu učí má smysl

Na Pořadu Spolupracovali Kakadu and Last Mamurai Zvuk:Kakadu Obraz:Last Mamurai Video:Kakadu

The End The End

Postavení v Kakadu Entertaiment Kakadu77 Last Mamurai Vratislav Last Samurai