Program rozvoje venkova ČR na období 2007 - 2013 Olomouc 25.6.2007 Šumperk 27.6.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Program rozvoje venkova na období
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
MZe ČR, odbor ZAaPÚ Olomouc
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Čejkovice Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Program rozvoje venkova 2007 – 2013, návrh MZe. Hodnocení předchozích programů  SAPARD, OP, HRDP diskuze na téma velikost farem a přístupu menších a.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Nové Město na Moravě Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk

Program rozvoje venkova ČR na období 2007 – 2013 (PRV)  zajišťuje působení Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) a určuje politiku rozvoje venkova v ČR v období  cíle PRV: rozvoj venkovského prostoru na bázi trvale udržitelného rozvoje zlepšení životního prostředí zvýšení konkurenceschopnosti potravinářských komodit diverzifikace zemědělských aktivit na venkově ( → rozvoj podnikání, snížení nezaměstnanosti, posílení sounáležitosti obyvatel na venkově)

Finanční alokace 3,6 mld. Euro za 7 let (celkové veřejné finance)

Harmonogram schvalovacího procesu PRV  Program rozvoje venkova byl schválen vládou ČR a odeslán EK  podzim 2006 – dokument byl doplněn o požadavky nových evropských nařízení  prosinec 2006 – PRV byl oficiálně předložen EK  leden - květen - technické konzultace s EK  – schválení PRV EK

Členění PRV  Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví  Osa II – Zlepšování životního prostředí a krajiny  Osa III – Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  Osa IV - Leader

Cíle Osy I PRV  podpora zemědělských podniků a jejich činnosti  zlepšování kvality a přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům  zlepšování kvality lesního hospodářství  posílení přizpůsobivosti a rozvoj venkovských oblastí  podpora odborného vzdělávání a využívání poradenských služeb subjektů podnikajících v zemědělství, potravinářství a lesnictví  podpora mladých zemědělců a předčasného ukončení zemědělské činnosti

Opatření osy I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům  I.1.4 Pozemkové úpravy  I.2.1 Seskupení producentů  I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost  I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců  I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti  I.3.4 Využívání poradenských služeb

Cíle Osy II PRV  zvyšování biodiverzity v krajině a ochrana přírodních zdrojů  zachování kvalitního přirozeného vodního režimu v krajině pomocí vhodných zemědělských systémů  podpora pěstování obnovitelných zdrojů energie, snižování emisí skleníkových plynů a zachování funkce lesů

 II.1.1 Platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech  II.1.2 Platby v rámci oblastí Natura 2000 na zemědělské půdě a Rámcové směrnice pro vodní politiku 2000/60/ES  II.1.3. Agroenvironmentální opatření  II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy  II.2.2 Platby v rámci Natury 2000 v lesích  II.2.3 Lesnicko-environmentální platby  II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesů Opatření osy II

Cíle Osy III PRV  diverzifikace zemědělských aktivit  podpora zakládání podniků  podpora cestovního ruchu  zlepšení podmínek růstu a kvality života ve venkovských oblastech (infrastruktura, čistota vody v obcích, vybavenost kulturní s sociální infrastrukturou)  vzdělávání a informování hospodářských subjektů působících na venkově

Opatření osy III  III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy  III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje  III.1.3 Podpora cestovního ruchu  III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby  III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova  III.3.1 Vzdělávání a informace

Cíle Osy IV PRV  zlepšení kvality života ve venkovských oblastech  posílení ekonomického potenciálu  zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova  posílení řídících a administrativních schopností na venkově

Opatření osy IV  IV.1.1 Místní akční skupina  IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie  IV.2.1 Realizace projektů spolupráce

Časový harmonogram spouštění jednotlivých opatření  Opatření spouštěná v první vlně (07/2007): I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy (záměry b, c, d)  další opatření včetně záměru a) III.1.1 budou spouštěna na podzim 2007  poslední skupina opatření v roce 2008 (některá opatření osy II a IV)

Dotazy :  

Děkuji za pozornost!