STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK. STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Stavby Lesní stavby - pozemní (obytné budovy, garáže, dílny, stáje, sklady, přístřešky, …) - dopravní (zejména cesty a související objekty) - vodní (úpravy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Stavební zákon Autorizace
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
úřad územního plánování
Novostavba rodinného domu
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Marketingové prostředí obce
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Urbanizace a urbanismus
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
INVESTORSKÁ ČINNOST Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Stavební právo. NOVÝ STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k , velká novela k
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Katedra elektrotechniky
Co očekáváme od rekodifikace stavebního práva
Stavební právo.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Lhůta pro pořízení územní studie
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Stavební právo.
Územní plán Liberec.
VLIV KANALIZACE NA ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY I OBČANÉ MUSÍME RESPEKTOVAT, ŽE NESTAVÍME NA „ZELENÉ LOUCE“ MUSÍME MÍT „ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA“ MUSÍME MÍT „REGULAČNÍ PLÁNY“ PRO ČÁSTI MUSÍME MÍT „HLAVNÍHO ARCHITEKTA“

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT „STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A POVOLENÍ“ MUSÍME MÍT „KOLAUDACI“ MUSÍME MÍT DEFINICE ROLÍ PŘI „VÝSTAVBĚ“ MUSÍME MÍT SLOVNÍK „ICT ARCHITEKTURY A STAVITELSTVÍ“ MUSÍME MÍT KVALIFIKOVANÉ INVESTORY MUSÍME MÍT KVALIFIKOVANÉ DODAVATELE

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA „Územní plán města stanoví urbanistickou koncepci, řeší funkční využití ploch, jejich uspořádání a základní regulaci území města s cílem zabezpečit soulad jednotlivých činností na území města při současném maximálním možném omezení jejich negativního vlivu.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA „Územní plán obsahuje textovou a grafickou část. V textové části jsou zejména popsány návrh urbanistické koncepce, návrh koncepce technické infrastruktury, limity využití území a vymezení ploch veřejně prospěšných staveb. Součástí textu musí být samostatná část obsahující závazné regulativy funkčního využití a prostorového uspořádání území. “ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO JÁDRO „Nejstarší část sídla, základ dalšího strukturálního vývoje. Krystalizační jádro, kolem kterého sídlo rostlo.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO INFRASTRUKTURA „Infrastrukturou se rozumí zařízení převážně veřejných služeb, která jsou k dispozici všem obyvatelům spádového území.“ INFRASTRUKTURA TECHNICKÁ „Souhrn dopravních, vodohospodářských, energetických a telekomunikačních provozních souborů, zařízení a ploch, které podmiňují výrobní i nevýrobní činnosti v území.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ARCHITEKT „Stará se o stavbu od návrhu až po její dokončení; vypracovává projekt, vyřizuje stavební povolení, zhotoví prováděcí projekt, jedná s dodavateli, dohlíží na stavbu a je zástupcem stavebníka.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO STAVEBNÍ DOZOR „Je zodpovědný za kontrolu všech stavebněprávních, stavebnětechnických požadavků a požadavků komory stavebních podnikatelů.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO STAVEBNÍK „Osoba, která zamýšlí realizovat stavbu, je za ní veřejně odpovědná a má jí vzniknout vlastnické právo k výstavbě realizované stavbě.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO PROGRAM ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ „Program rozvoje vodovodů a kanalizací územního celku má za cíl analyzovat podmínky pro zjištění žádoucí úrovně infrastruktury vodohospodářského rozvoje územního celku. Má stanovit základní koncepci rozvoje zásobování vodou, odvádění a čištění odpadních vod pro danou oblast, s ohledem na vlastnické vztahy, možnosti financování a sociální průchodnost navržených postupů.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO VEDENÍ STAVBY „Vedení stavby může převzít jen odborník s prokazatelnými znalostmi o stavebních materiálech a jejich zpracování na stavbě.“ Zdroj: Stavební slovník,

STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK

Děkuji za pozornost ZDENĚK ZAJÍČEK