Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Setkání PS obcí a zástupců samospráv
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Kvalita v sociálních službách jako proces
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PREZENTACE PRO JEDNÁNÍ K21
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Plánování sociálních služeb krajů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů k provázané síti kvalitních sociálních služeb zajišťujících funkční podporu, pomoc a péči občanům Moravskoslezského kraje.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Strategické dokumenty, které jsou propojeny se střednědobým plánováním Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2010 – 2014 → v současnosti se připravuje navazující dokument Koncepce kvality sociálních služeb v MS kraji ( včetně transformace pobytových sociálních služeb) + Akční plán Moravskoslezský krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením (KPVP) na léta 2009 – 2013 → v současnosti projednáván orgány kraje KPVP na léta 2014 – 2020 Strategie protidrogové politiky MS kraje na léta Strategie integrace romské komunity MSK na období 2011 – 2014, včetně Akčního plánu Koncepce prevence kriminality Moravskoslezského kraje na období 2012 – 2016 Aktuální lze nalézt materialy-13175/ materialy-13175/

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Faktory ovlivňující poskytování sociálních služeb v MSK Počet obyvatel v nepříznivé sociální situaci → síť sociálních služeb Zapojení obcí, poskytovatelů a uživatelů do střednědobého plánování sociálních služeb na úrovni kraje Financování sociálních služeb → optimalizace sítě

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Organizační struktura procesu střednědobého plánování sociálních služeb v MSK Zastupitelstvo kraje ↓ Rada kraje ↓ Řídící skupina (PS skupina pro vznik a realizaci střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji) zřízená radou kraje –PS pro plánování sociálních služeb obcí s pověřeným úřadem –PS pro kvalitu sociálních služeb –PS pro tvorbu systému financování sociálních služeb –PS pro transformaci pobytových sociálních služeb + podskupina PS pro transformaci péče o děti v MSK –PS protidrogové prevence v MSK –PS pro naplňování Strategie integrace příslušníků romských komunit MSK Koordinátor procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji zejména zprostředkovává oboustranný přenos informací mezi orgány kraje, řídící skupinou a pracovními skupinami.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Společná témata Předcházení sociálnímu vyloučení Ekonomická udržitelnost Kvalita Odbornost Dostupnost Sociální začleňování

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Obce v procesu plánování soc. služeb v kraji Zapojování obcí s OU do procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb prostřednictvím pracovní skupiny i jednotlivých IP projektů IP „Plánování sociálních služeb – cesta k vytvoření místně a typově dostupných sociálních služeb na území Moravskoslezského kraje“, jehož cílem bylo prostřednictvím řady aktivit podpořit proces plánování rozvoje sociálních služeb tak, aby mohlo být dosaženo v našem kraji výše uvedené vize. Posilování zadavatelské role u obcí s OU

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Obce v procesu plánování soc. služeb v kraji Jednání s obcemi o potřebnosti stávající sítě sociálních služeb do konce 2013 – Rada kraje schválila rámcový harmonogram kroků Realizace seminářů –bylo osloveno 512 subjektů ( obce, poskytovatelé soc. služeb), účastnilo se 389 účastníků Jednání o veřejném závazku v oblasti financí – od r Stávající legislativní úprava předpokládá přechod financování soc.služeb na kraje od roku 2015

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Realizace individuálních projektů kraje - ESF Optimalizace služeb sociální prevence v MSK ( – ), 219 mil. Kč Podpora a rozvoj služeb v soc.vyloučených lokalitách v MSK (do konce r. 2013, financování služeb bude ukončeno ), 34,8 mil. Kč Podpora soc. služeb v soc.vyloučených lokalitách v MSK II. (1. 9. – ), 33 mil. Podpora vzdělávání a supervize v soc.oblasti v MSK II. ( – ), 12,5 mil. Kč Podpora procesu transformace pobytových soc.služeb v MSK II. ( – ), 13, 1 mil. Podpora soc. služeb v soc. vyloučených lokalitách v MSK III. - podána žádost (předpokl. realizace od ledna 2014) Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III. – příprava projektu (předpokl.realizace leden 2014 – červen 2015) Evaluace poskytování soc.služeb v MSK – příprava projektu ( předpokl. realizace leden 2014 – červen 2015) Plánování II. - příprava projektu (předpokl. Realizace leden 2014 – červen 2015)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Kvalita sociálních služeb v MSK Koncepce kvality a skupina pro kvalitu sociálních služeb Nová „role“ krajů v inspekcích kvality, vč. nastavování spolupráce s krajskou pobočkou ÚP Kvalita v příspěvkových organizacích kraje – Metodika procesu sebehodnocení kvality, metodická podpora, analýza a následné revize metodiky, včetně zpracování záměrů pro návazný proces Přesahová témata kvality – legislativní možnosti a výklad legislativy, proces registrací a kontroly registračních podmínek, informace k úrovni kvality služeb v MSK, proces transformace, proces plánování, změny v SPOD aj.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace pobytových sociálních služeb patří mezi priority sociální politiky v Moravskoslezském kraji Provedení SYSTÉMOVÉ změny v poskytování sociálních služeb

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu V Ostravě dne zpracovala: Mgr. Jaroslava Krömerová