Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Finanční možností svépomocných skupin
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Celostátní síť pro venkov
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
XII. krajský sněm UNO OK V Olomouci Mgr. M. Vystrčilová.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
XIV. krajský sněm UNO OK V Olomouci VÝZNAMNÝ PROJEKT 2012 „POMÁHÁME NEZISKOVKÁM“ – Příspěvek z rozpočtu Olomouckého kraje.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

UNO může pověřit jinou organizaci k realizaci projektu Pomáháme neziskovkám Iniciátorem projektu je Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO) UNO je občanské sdružení bez právní subjektivity – UNO nemůže podat projekt UNO může pověřit jinou organizaci k realizaci projektu Projekt připravil, podal a realizoval Nadační ústav regionální spolupráce, o.p.s.

Aktivity projektu Posílení elektronické komunikace NNO Pomáháme neziskovkám Aktivity projektu Posílení elektronické komunikace NNO Administrativní pracovník UNO Servisní pracovník pro Jesenicko Semináře pro NNO Bulletin OKNO Podpora činnosti sekcí UNO Internetové stránky UNO

Posílení elektronické komunikace NNO Pomáháme neziskovkám Posílení elektronické komunikace NNO dotace pro NNO do výše 5.000 Kč na prvovybavení výpočetní technikou realizováno pro 40 organizací v celkovém objemu 200.000 Kč o přidělení dotace rozhodovalo předsednictvo UNO

Administrativní pracovník UNO Pomáháme neziskovkám Administrativní pracovník UNO zajišťuje technicko-organizační chod UNO správu databáze NNO a komunikace s nimi organizaci akcí pořádaných UNO administrativu UNO a NO konzultace žádostí o dotace administrativu projektu Pomáháme neziskovkám

Servisní pracovník pro Jesenicko Pomáháme neziskovkám Servisní pracovník pro Jesenicko zajišťuje přímou konzultační podporu NNO při zpracovávání žádostí o grantové podpory zpracovává databázi NNO z Jesenicka a zajišťuje vzájemnou komunikaci s nimi doplňuje síť euromanažerů pro region Jesenicka aktivní účast na dvou akcích v období vánoc: Vánoční strom a akce Daruj radost 2x

Pomáháme neziskovkám Semináře pro NNO specializované semináře zaměřené na podporu podávaných žádostí o příspěvky z rozpočtu OK a jiné zdroje, uspořádáno celkem 6 seminářů 3 x seminář zaměřený na problematiku žádostí o dotace z krajských zdrojů 2 x seminář na daňovou problematiku NO a účtování dotací, darů apod. 1 x seminář zaměřený na obsluhu PC, práci s textovými soubory, internet, elektronickou poštu

Pomáháme neziskovkám Bulletin OKNO propagace činnosti neziskového sektoru v OK a informování NO o aktuálním dění v neziskovém sektoru ze všech oblastí činnosti, včetně EU Bulletin byl spolufinancován i ze Statutárního města Olomouc 6 čísel ročně, v rámci projektu podpořeny 3 čísla kontakt na redakci Bulletinu: redakce@uno-ok.cz zveřejňování bulletinu – tiskem v nákladu 300 ks, na internetových stránkách UNO a elektronicky prostřednictvím e-mailů

Podpora činnosti sekcí UNO Pomáháme neziskovkám Podpora činnosti sekcí UNO 1. Sekce vznikají na základě partnerství a spolupráce mezi jednotlivými NNO v Olomouckém kraji. 2. Podmínkou pro zřízení sekce je zájem nejméně tří členů UNO a písemná žádost o zřízení sekce adresovaná předsednictvu. Statut UNO Olomoucká sekce OKNO (19 členů) Hasičská sekce (19 členů) Konvergent (3 členové) APNO – asociace přerovských NNO (5 členů) PRKNO – prostějovská koalice neziskových organizací (3 členové) v projektu je na činnost sekcí přispěvek do výše 2.000 Kč měsíčně o poskytnutí příspěvku a jeho výši rozhoduje předsednictvo UNO

Internetové stránky UNO Pomáháme neziskovkám Internetové stránky UNO vlastní stránky UNO www.uno-ok.cz z projektu financována redaktorka internetových stránek stránky jsou postaveny na redakčním systému Joomla, který umožňuje širší zapojení při správě stránek z projektu byly financovány programové úpravy a design stránek

UNO má v současné době 250 členů Pomáháme neziskovkám Významný projekt Pomáháme neziskovkám posiluje samosprávnost NNO v Olomouckém kraji UNO má v současné době 250 členů UNO je partnerem pro představitele Olomouckého kraje podporou sekcí se snažíme posilovat samosprávnost i na nižší úrovni je nutné posilovat samosprávnost NNO na celostátní úrovni

Pomáháme neziskovkám Rada vlády pro nestátní neziskové organizace může významně pomoci při posilování samosprávnosti NNO …

Děkuji za Vaši pozornost Pomáháme neziskovkám Děkuji za Vaši pozornost Ing. Jiří Rudolf