Obor: Veřejná politika a lidské zdroje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Centrum praktických a evaluačních studií
Katedra sociální politiky a sociální práce
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
EURES – vaše práce v Evropě
Ústav pedagogických věd
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Obor: Veřejná politika a lidské zdroje Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Obor: Veřejná politika a lidské zdroje (Prezentace pro den otevřených dveří dne 21.1.2012) Kontakt: Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Joštova 10, 602 00, Brno http://www.fss.muni.cz/cz/site/struktura/katedry/katedra_soc_pol_a_soc_prace Sekretářka pracoviště: Hana Zálešáková, DiS. kancelář: 5.62 (páté patro) tel.: 549 49 4724 e-mail: zalesakova@fss.muni.cz www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Vznik a historie oboru veřejná politika a lidské zdroje (2011) V letech 1991-1994 se rozvinul na FF MU obor „sociologie, sociální politika a práce“. Od roku 1995 fungoval jako samostatný obor na bakalářském a magisterském stupni obor „sociální politika a sociální práce“. V akademickém roce 1999 bylo otevřena kombinovaná forma studia na bakalářském stupni, v roce následujícím byla rozšířena i na magisterský stupeň. Od 2007 na bakalářském stupni specializace „sociální politika“ a na magisterském specializace „sociální politika“, „trh práce, politika zaměstnanosti a rozvoj lidských zdrojů“, „personální management a organizační rozvoj“ V roce 2009 akreditován obor „Veřejná politika a lidské zdroje“: na bakalářském stupni samostatně a na magisterském stupni také trvají ustavené 3 specializace www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje Charakteristika oboru studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje se zaměřuje na tvorbu, zavádění a hodnocení veřejných politik (sahá od všech oblastí sociální politiky k dalším veřejným politikám jako je politika zaměstnanosti, rozvoj lidských zdrojů aj.) Chápe organizační rozvoj v rámci institucí veřejné politiky a rozvoj lidských zdrojů uvnitř těchto organizací jako zásadní podmínku a nástroj formování veřejných politik a zkvalitnění efektů veřejné politiky Akcentuje rozvoj lidských zdrojů jako klíčovou funkci veřejných politik. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje Charakteristika oboru (II) Za profilující pro obor VPLZ pokládáme zejména dvě okolnosti: 1 zaměření na průřezová (teoretická, metodická a aplikační) hlediska, která se obecně uplatňují ve většině oblastí veřejných politik, 2 propojení veřejných politik s oblastí rozvoje lidských zdrojů, jejich řízením a organizačním rozvojem. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje Charakteristika oboru (III) Předměty na bakalářském stupni se zaměřují na veřejné politiky a do oblasti rozvoje lidských zdrojů (Vzdělávací politika a rozvoj lidských zdrojů, Politika zaměstnanosti, Zdraví, nemoc a zdravotní politika, Rodinná politika, Politika bydlení, vč. odpovídajícího pojetí předmětu Sociální politika). Předměty na magisterském stupni: zde je obecnější zaměření do oblasti tvorby a řízení veřejné politiky, zejména řízení jejich lidských zdrojů a organizačního rozvoje (Evaluace, Teorie organizace a řízení, Nové formy vládnutí a veřejná politika, Tvorba a implementace veřejných programů) a pak podle specializací např. Politika zaměstnanosti a pracovního trhu, Personální analýza, strategie a plánování, Řízení a rozvoj lidských zdrojů atd. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Charakteristika a zaměření katedry pracovníci katedry zabývající se oblastí veřejné politiky a lidských zdrojů se zaměřují (ve výuce i výzkumu) na různé oblasti veřejné politiky, jež řeší sociální a veřejné problémy a na také rozvoj organizací a lidských zdrojů v různých organizacích, jež se těmito problémy zabývají Pozornost věnují zejména: Systému české sociální politiky a jejím různým oblastem (např. sociální zabezpečení, rodinná politika) Problematice trhu práce a politice zaměstnanosti Řízení a rozvoji lidských zdrojů v institucích a organizacích (především těch činných ve veřejné a sociální politice či sociální práci) Organizačnímu rozvoji institucí a organizací činných ve veřejné a sociální politice či sociální práci www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje Nabízíme studium: Bakalářské studium prezenční Magisterské studium prezenční (3 specializace) „sociální politika“ „trh práce, politika zaměstnanosti a rozvoj lidských zdrojů“ „personální management a organizační rozvoj“ Magisterské studium kombinované (2 specializace) Doktorské studium (obor sociální politika a sociální práce) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské a magisterské studium Uplatnění absolventů oboru VPLZ vedoucí pracovník/manažer nebo personální manažer v organizacích veřejné a sociální politiky, sociálních služeb, sociálního zabezpečení a zaměstnanosti tvůrce a koordinátor programů v oblasti veřejné a sociální politiky, politiky zaměstnanosti a rozvoje lidských zdrojů výzkumník v organizacích (agenturách) v této oblasti učitel disciplin oborů veřejné a sociální politiky, politiky zaměstnanosti a rozvoje lidských zdrojů další role, dle potřeb zaměstnavatele (např. mluvčí, poradce pro otázky veřejné a sociální politiky, politiky zaměstnanosti a rozvoje lidských zdrojů). – prolínají se www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské a magisterské studium Uplatnění absolventů oboru VPLZ Kde: v organizacích státní správy a samosprávy, které se zabývají agendou dávkových systémů, sociálně-právní ochrany, sociálních služeb a dalších oblastí veřejné politiky (MPSV, krajské a obecní úřady, obce, aj.) na Úřadech práce, v oblasti trhu práce (včetně soukromých agentur), v neziskových organizacích v oblasti veřejné a sociální politiky a sociálních služeb na všech úrovních v poradních sborech státních i neziskových organizací (včetně zákonodárných sborů a regionálních samospráv) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské a magisterské studium Uplatnění absolventů oboru VPLZ ve výzkumu na vysokých školách a ve výzkumných ústavech ve výuce v oblasti VPLZ na vysokých, vyšších odborných a středních školách (poslední po zvládnutí tzv. pedagogického minima) jako specialisté nebo poradci na různé sociální problémy a sociální intervence a rozvoj lidských zdrojů v médiích (tisk, rozhlas, televize); případně jako tiskoví mluvčí organizací v dané oblasti v personálních útvarech a útvarech, které se zabývají problematikou lidských zdrojů nebo uplatňují sociální programy pro své zaměstnance v různých typech státních i nestátních organizací v nadnárodních organizacích, které se zabývají řešením sociálních problémů, sociálním začleňováním nebo poskytováním sociální pomoci www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské studium obor VPLZ Bakalářské studium prezenční (tříleté, dvouoborové) Studuje se v následujících kombinacích: sociální práce (katedra SPSP) hospodářská politika (ESF MU) mediální studia a žurnalistika, politologie environmentální studia, sociologie, genderová studia psychologie sociální antropologie evropská studia pedagogika (FF MU) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské studium obor VPLZ Bakalářské studium prezenční Povinné předměty Základy veřejné politiky Základy teorie organizace a řízení Vzdělávací politika a rozvoj lidských zdrojů Sociální politika Základy ekonomie Statistika Sociologie Politika a služby zaměstnanosti Metodologie výzkumu (kvalitativní a kvantitativní výzkum) + výběr z více než 20 volitelných předmětů www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Bakalářské studium denní VPLZ i kombinované (SPSP) Podmínky přístupu ke státní bakalářské zkoušce: odevzdání bakalářské diplomové práce získání požadovaného počtu eurokreditů (90) – oba obor. současně doložení tzv. minimální jazykové kompetence v jednom z následujících jazyků (angličtina, francouzština, němčina, španělština) - buď uznán odpovídající certifikát/diplom o složení některé z jazykových zkoušek mimo MU nebo studenti absolvují danou zkoušku během studia na FSS pro studenty prezenčního studia je to navíc podmínka: absolvování předmětu v anglickém jazyce (může být i na zahraniční univerzitě), absolvování výuky tělesné výchovy a sportu (je souč. 90 kred.) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium Veřejná politika a lidské zdroje Magisterské navazující studium (dvouleté – 4 semestry) magisterské prezenční studium – specializace: Sociální politika Personální management a organizační rozvoj Trh práce, politika zaměstnanosti a rozvoj lidských zdrojů Zvolená specializace ovlivňuje průběh studia (to jaké informace získáte) a je uvedena v diplomu absolventa studia. Volba specializace může být změněna do 14. dnů po nástupu do studia nebo po absolvování prvního semestru + volitelné předměty www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium obor VPLZ Magisterské navazující studium (dvouleté – 4 semestry) magisterské kombinované studium – specializace: Sociální politika Personální management a organizační rozvoj Méně kurzů než v prezenčním studiu (všechny předměty jsou povinné). Probíhá formou konzultací a samostudia. Konzultace jsou zpravidla 3x za semestr. Samostudium, domácí práce. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Sociální politika“ (prezenční i kombinované studium) Charakteristika specializace Cílem studia specializace je: naučit se navrhovat opatření veřejné a sociální politiky rozpoznávat a analyzovat vznikající nebo opomíjené sociální problémy navrhovat a zavádět programy a projekty v oblasti sociální a veřejné politiky a sociálních služeb www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Sociální politika“ Garant specializace: prof. PhDr. Tomáš Sirovátka, CSc. Povinné kurzy pro prezenční studium Tvorba a implementace veřejné politiky Současné problémy sociální politiky Evaluační výzkum Ekonomie Ekonomika sociálního státu Diplomová práce/ Diplomový seminář Kombinované studium: Ekonomika sociálního státu, Současné problémy sociální politiky, Teorie a politika trhu práce, Metody sociální práce – makro, aj. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Personální management a organizační rozvoj“ (prezenční i kombinované studium) Charakteristika specializace Cílem studia specializace je: - naučit se provádět personální management organizací (ve státním i nestátním sektoru) s ohledem na komplexně pojaté životní a pracovní situace zaměstnanců - ovlivňovat životní podmínky a výkon zaměstnanců rozvojem lidských zdrojů a řešením sociálních problémů organizace - být schopný/á navrhovat a provádět programy sladění rozvoje lidských zdrojů a rozvoje organizace         www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Personální management a organizační rozvoj“ Garant specializace: doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D. Povinné kurzy pro prezenční studium: Evaluační výzkum Teorie organizace a řízení Řízení a rozvoj lidských zdrojů Personální analýza, strategie a plánování Programy sociálního rozvoje organizací Diplomová práce/ Diplomový seminář Kombinované studium: Personální analýza, strategie a plánování, Programy sociálního rozvoje organizací, Teorie organizace a řízení, aj. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Trh práce, politika zaměstnanosti a rozvoj lidských zdrojů“ (prezenční studium) Charakteristika specializace Cílem studia specializace je: - analyzovat, hodnotit, navrhovat a zavádět opatření, jejichž cílem je řešit otázky zaměstnanosti, začleňování na trhu práce a rozvoje lidských zdrojů, a řešení sociálních problémů, které jsou výsledkem fungování trhu práce a souvisí s nezaměstnaností. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium - specializace Specializace „Trh práce, politika zaměstnanosti a rozvoj lidských zdrojů“ Garant specializace: prof. PhDr. Tomáš Sirovátka, CSc. Povinné kurzy Evaluační výzkum Ekonomie Teorie pracovního trhu Politika zaměstnanosti a pracovního trhu Současné problémy sociální politiky Diplomová práce / Diplomový seminář www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Magisterské studium Podmínky přístupu ke státní magisterské zkoušce: 1) odevzdání diplomové práce 2) získání požadovaného počtu eurokreditů (120) 3) doložení tzv. minimální jazykové kompetence (angličtina, francouzština, němčina, španělština) - buď uznán katedrou jazyků odpovídající certifikát/diplom o složení jazykové zkoušky mimo MU nebo studenti absolvují danou zkoušku během studia na FSS 4) pro studenty prezenčního studia je to navíc podmínka: absolvování předmětu v anglickém jazyce (může být i na zahraniční univerzitě) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Praxe VPLZ Příprava praxe v oblasti personálního managementu (bakalářské i magisterské studium) Bakalářský stupeň: - zaměřené a) na oblast rozvoje lidských zdrojů a na b) oblast veřejné politiky a správy (studenti si voli dle zájmu typ praxe) - povinné - rozsah 120 hodin praxe + 13 hodin konzultací Magisterský stupeň: - „výzkumná stáž v organizaci“ zaměřená na analýzu a výzkum v organizaci (možnost využít pro diplomovou práci) - povinně volitelné - rozsah 100 hodin + individuální konzultace www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní pobyty v zahraničí Spolupráce se zahraničím - každý student v jakémkoli ročníku studia může využít nabídky - jde zejména o mobilitu studentů v rámci programu Erasmus. Můžete vyjet jak na studijní tak i na pracovní stáž. Centrum zahraničních studií: http://czs.muni.cz/cz/out/home smlouvy uzavřeny s universitami v: Belgii, Dánsku, Itálii, Německu, Nizozemí, Švédsku, délka pobytu - zpravidla 1-2 semestry www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Aktivity katedry Přednášky zahraničních odborníků Od roku 2008 na katedře v programu VPLZ trvale působí prof. Steven Saxonberg ze Švédska. Spolupráce s Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí (pobočka/pracoviště) – zapojení pracovníků, doktorandů i studentů (výzkumná praxe jako volitelný předmět) Spolupráce se zahraničními školami: výuka v mezinárodním programu ‚Master of European Social Security‘ (Univerzita v Lovani) Zapojení v mezinárodních i národních výzkumných projektech – např. ‚Reconciling Work and Welfare in Europe‘ , ‚NEU Jobs‘, Rozvoj výuky v oblasti personálního managementu www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Publikace Knižní monografie a editované publikace (např.): Jiří Winkler, Lenka Klimplová a Martin Žižlavský (eds.): Účelové programy na lokálních trzích práce. Jejich význam, potřebnost a realizace (2005). Tomáš Sirovátka (et al). The Challenge of Social Inclusion (2006). Jiří Winkler: Teorie rozhodování a dynamika sociální politiky (2007).  Tomáš Sirovátka, Ondřej Hora (eds.): Rodina, děti a zaměstnání v české společnosti (2008).  Tomáš Sirovátka, Jiří Winkler, Martin Žižlavský (eds.) 2009: Nejistoty na trhu práce. Jiří Winkler a Martin Žižlavský (eds.) 2011 Institucionální změna a veřejná politika: analýza politiky zaměstnanosti. www.fss.muni.cz

CEPRES Centrum praktických a evaluačních studií Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce CEPRES Centrum praktických a evaluačních studií Partner pro soukromý, veřejný i neziskový sektor Aplikovaný výzkum ve veřejné politice, řízení lidských zdrojů a sociální práci. Propojení teorie a praxe, studijní stáže v organizacích (možnost výzkumu pro diplomovou práci), zapojení do projektů aplikovaného výzkumu. www.fss.muni.cz