Program rozvoje venkova ČR OSA III

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Postup při přípravě a zpracování projektu pro PRV Benešov u Prahy Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
III.3.1 Vzdělávání a informace ÚZPI dne 18. října 2007.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období Ing. Slavomír Ladislav Vacík.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
1. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR OSA III Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Předmět opatření: vypracování studií nebo programů a na investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova, jako například kulturních památek, památkově významných území, kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny, včetně historických parků, zahrad a alejí, a dále na budování nových stálých výstavních expozic a muzeí s vazbou na místní historii, zajímavosti, kulturní a umělecké aktivity a tradiční lidovou kulturu Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Záměry: Záměr a) studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova Záměr b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova Záměr c) stálé výstavní expozice a muzea Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Vhodný žadatel Záměr a) Obce Svazky obcí Záměr b) a c) NNO Zájmové sdružení právnických osob, pokud jsou členem obce nebo svazky obcí Církve a jejich organizace Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Druh a výše dotace Max. výše dotace je 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Podpora je poskytována v režimu „de minimis“ v souladu s nařízením Komise (ES) č. 1998/2006 ze dne 15. prosince 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na podporu „de minimis“, tzn., že celková výše podpory „de minimis“ poskytnuté jednomu subjektu nesmí v kterémkoli tříletém období přesáhnout částku 200 000 EUR Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Způsobilé výdaje: Výdaje na projektovou a technickou dokumentaci a výdaje na nákup nemovitostí jsou způsobilé od 1.1.2007 Ostatní výdaje jsou způsobilé od zaregistrování Žádosti o dotaci na RO SZIF Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Typy způsobilých výdajů Záměr a) zpracování studií obnovy a využití kulturního dědictví zpracování programů regenerace památkově chráněných území, plánů péče o krajinné památkové zóny zpracování soupisů a map kulturního dědictví na venkově publikační činnost v přímé vazbě na daný projektový záměr geodetické práce související s projektovým záměrem projektová a technická dokumentace DPH v případě, že žadatelem je neplátce DPH Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

zajištění stavebně historických průzkumů Záměr b) stavební obnova, revitalizace a zhodnocení památkových budov, ploch, kulturních objektů a prvků zajištění stavebně historických průzkumů nákup staveb souvisejících s projektem nákup pozemků souvisejících s projektem projektová a technická dokumentace DPH v případě, že žadatelem je neplátce DPH Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

investice na realizaci výstavních expozic a muzeí Záměr c) investice na realizaci výstavních expozic a muzeí nákup staveb souvisejících s projektem nákup pozemků souvisejících s projektem nákup zařízení, vybavení, hardware, software projektová a technická dokumentace DPH v případě, že žadatelem je neplátce DPH Pozn: V pravidlech PRV je uveden číselník kódů a limity pro některé kódy Formy financování: Bezhotovostní platba, hotovostní platba a věcné plnění Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Věcné plnění (dobrovolná práce) Forma financování věcným plněním je možná pouze u záměru a) a lze do něj zahrnout pouze stavební práce dle katalogu stavebních prací RTS, a.s., Brno Výdaje, které nejsou způsobilé nákup použitého zařízení nákup mobilních dopravních prostředků určených k přepravě osob nákup výstavních a muzejních exponátů Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Přijatelnost projektu: Projekt musí být realizován na území České republiky v obci do 500 obyvatel Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace Projekt musí splňovat účel a rozsah opatření Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Další podmínky: Lhůta vázanosti projektu na účel je 5 let od data podpisu Dohody Příjemce dotace zajistí vykazování údajů potřebných pro monitoring projektu po jeho realizaci po dobu vázanosti projektu na účel Žadatel nečerpá finanční prostředky na stejné výdaje z jiných dotačních titulů Žadatel se zavazuje, že požadovaná výše dotace respektuje pravidlo „de minimis“ …. Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Žádost o dotaci má pevně stanovenou formu nedílnou součástí Žádosti o dotaci jsou povinné a nepovinné přílohy dle pravidel PRV (některé mají závaznou podobu) podává se na příslušný Regionální odbor SZIF v příslušných termínech dle výzev PRV Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Příklady povinných příloh Projekt dle závazné osnovy Čestné prohlášení Katastrální mapa s vyznačením místa realizace projektu Pravomocné a platné stavební povolení Technická dokumentace …. Povinné přílohy se předkládají dále při podpisu dohody a při Žádosti o proplacení Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Preferenční kritéria Preferenční kritéria jsou závazná a jakékoli nesplnění podmínek preferenčních kritérií nebo předložení nepravdivých či neúplných údajů pro hodnocení preferenčních kritérií se posuzuje jako nedodržení podmínek dotace Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Projekt je vybrán k podpoře Dohoda o poskytnutí dotace v rámci Programu rozvoje venkova Provádění změn Zadávání zakázek Žádost o proplacení výdajů Přerov, Hotel Fit 8.4.2017

Děkuji za pozornost. Gabriela Olivová, Dis Přerov, Hotel Fit 8.4.2017