Prezentace produktu Microsoft Excel. ČAS Vrátí číslo, které představuje určitý čas. Toto číslo vrácené funkcí ČAS je desetinné číslo v rozmezí od 0 do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘEŠENÍ ÚLOH V EXCELU.
Advertisements

Vypracovala: Monika Čáslavská
Petra Cinkeová Excel: funkce Průměr.
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
1. cvičení úrokování.
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_OCEŇOVÁNÍ.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Tabulkové procesory (MS Excel)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
EXCEL 2010 Zadávání času. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Škola Střední průmyslová škola Zlín
MS EXCEL rodné číslo na datum
Timer časovač potřebuji provádět příkazy opakovaně po uplynutí určitého časového intervalu vlastnost Interval nastavuji v milisekundách (1000  1s) určuje.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST
Práce s vektory a maticemi
MATLAB LEKCE 7.
základní pojmy posloupností
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
_________________________________________
Vektorové a maticové operace, soustava lineárních rovnic
KIV/ZI cvičení 11 Tomáš Potužák. Procvičení funkcí I Příklad 1 – Do buňky E3 zapíšeme vzorec =C3*$C3+C$3 a zkopírujeme ho do buněk E2, D3 a D2. Co bude.
KIV/ZI cvičení 8 Tomáš Potužák.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, BRNO, KAMÍNKY BRNO – Nový Lískovec, Kamínky 5 Šablona III/2 Ročník7. Vzdělávací oblastMatematika a její aplikace Vzdělávací oborGeometrie.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Délka kružnice a kruhového oblouku
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
 K čemu slouží: Sečte všechna čísla v oblasti buněk. Sečtou se čísla, logické hodnoty a čísla zapsaná v textové podobě přímo do seznamu argumentů funkce.
Úvod  V mnoha vzorcích si vystačíme pouze se základními matematickými znaménky.  MS Excel zná celou řadu užitečných vzorců, které můžeme využívat při.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
MS EXCEL Chybové hodnoty
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P4_2.14 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Tabulkový kalkulátor-řady Typ: DUM - kombinovaný.
* Graf přímé úměrnosti Matematika – 7. ročník *
Gaussova eliminační metoda
Daňové odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
(předpisy zobrazující výsledek podle daného vzorce a zadaných dat)
DalšíPředchozíTÉMA: M. K a d l e c o v á M. K a d l e c o v á.
AZ - KVÍZ Procvičení procent
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
MS Excel Funkce 1. Příklad logické funkce: KDYŽ 2. MATEMATICKÉ FUNKCE 3. LOGICKÉ FUNKCE 4. TEXTOVÉ FUNKCE 5. STATISTICKÉ FUNKCE.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Microsoft Excel Tabulkový procesor – veškeré operace se provádí v tabulce (v LISTu), která se skládá z buněk Jednotlivé listy nesmí mít vzhledem k jednoznačnosti.
Lineární rovnice Lineární rovnice s jednou neznámou máj vzorec
POUŽIVÁNÍ FUNKCÍ V EXCELU DOMÁCÍ ÚKOL - KURZ PRÁCE S POČÍTAČI „POKROČILÍ“ NA TÉMA FUNKCE V EXCELU Vypracoval: Petr Šimek
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účetní odpisy Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE2.OA
Obsah: Výpočty Vzorce, Funkce
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_575 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Odpisy-degresivní způsob.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Výpočet úroků. Jednoduché úrokování ú = j * i * t ú = úrok j = jistina (kapitál, dlužná hodnota) i = p/100 t = čas – dny/360.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Odpisy a výrobní kapacita
Transkript prezentace:

Prezentace produktu Microsoft Excel

ČAS Vrátí číslo, které představuje určitý čas. Toto číslo vrácené funkcí ČAS je desetinné číslo v rozmezí od 0 do 0, , pro čas od 0:00:00 (12:00:00 dop.) do 23:59:59 (11:59:59 odp.).

ČAS(hodina;minuta;sekunda) Hodina je číslo od 0 do 23 představující hodinu. Minuta je číslo od 0 do 59 představující minutu. Sekunda je číslo od 0 do 59 představující sekundu.

Poznámka Aplikace Microsoft Excel pro Windows a Microsoft Excel pro Macintosh používají odlišné výchozí systémy kalendářních dat. Časový údaj je součástí data a je představován desetinným číslem (například 12:00 odp je představováno číslem 0,5, protože jde o polovinu dne).

Příklady

ČAS(12; 0; 0) rovná se pořadové číslo 0,5, které je ekvivalentní s 12:00:00 odp.

ČAS(16; 48; 10) rovná se pořadové číslo 0, , které je ekvivalentní 4:48:10 odp.

ČAS(ČAS(23; 18; 14); "h:mm:ss dop./odp.") rovná se "11:18:14 odp."

ZRYCHLENÝ ODPIS Vrátí odpis aktiva za určité období pomocí degresivní metody odpisu s pevným zůstatkem.

Syntaxe ODPIS.ZRYCH(náklady;zůstatek;životnost; období;měsíc)

Náklady je pořizovací cena aktiva. Zůstatek je zůstatková cena na konci období odpisu (někdy se nazývá zůstatková hodnota aktiva). Životnost je počet období, po které je aktivum odepisováno (někdy se nazývá životnost aktiva). Období je období, za které chcete vypočítat odpis. Argument Období musí být ve stejných jednotkách jako argument Životnost. Měsíc je počet měsíců v prvním roce odepisování. Jestliže argument Měsíc vynecháte, bude jeho hodnota 12.

Degresivní metoda s pevným zůstatkem počítá odpis při pevné sazbě. Funkce ODPIS.ZRYCH používá k výpočtu odpisu za určité období následující vzorce: (náklady - celkový odpis za předchozí období) * sazba kde: sazba = 1 - ((zůstatek / náklady) ^ (1 / životnost)), zaokrouhleno na tři desetinná místa. Odpis pro první a poslední období je vypočítán zvláštním způsobem. Pro první období používá funkce ODPIS.ZRYCH tento vzorec: náklady * sazba * měsíc / 12 Pro poslední období používá funkce ODPIS.ZRYCH tento vzorec: ((náklady - celkový odpis za předchozí období) * sazba * (12 - měsíc)) / 12

Příklady Předpokládejme, že chcete pro podnik koupit nový stroj. Stroj stojí Kč a má životnost šest let. Zůstatková cena stroje je Kč. Následující příklady ilustrují odpis stroje během jeho životnosti. Výsledky jsou zaokrouhleny na celá čísla.

( ; ;6;1;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;2;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;3;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;4;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;5;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;6;7) = Kč ODPIS.ZRYCH( ; ;6;7;7) = Kč

DETERMINANT Vrátí determinant matice (pole).

SYNTAXE DETERMINANT(pole)

Pole je matice se stejným počtem řádků i sloupců. Pole může být zadáno jako oblast buněk, například A1:C3, jako maticová konstanta, například {1;2;3|4;5;6|7;8;9}, nebo jako příslušný název. Pokud je některá z buněk pole prázdná nebo obsahuje text, vrátí funkce DETERMINANT chybovou hodnotu #HODNOTA!. Chybová hodnota #HODNOTA! je také vrácena, pokud není stejný počet řádků i sloupců.

Poznámky Determinant matice je číslo vypočtené z hodnot v matici (poli). Pro pole se třemi sloupci a řádky (A1:C3) je determinant definován jako: DETERMINANT(A1:C3) rovná se A1*(B2*C3-B3*C2) + A2*(B3*C1-B1*C3) + A3*(B1*C2-B2*C1) Determinanty matice se nejčastěji používají k řešení soustav matematických rovnic. Funkce DETERMINANT počítá s přesností přibližně 16 míst a vykazuje tedy velmi malé numerické chyby. Například determinant singulární matice se může od nuly lišit o hodnotu 1E-16.

Příklady DETERMINANT({1;3;8;5|1;3;6;1|1;1;1;0| 7;3;1;2}) rovná se 88 DETERMINANT({3;6;1|1;1;0|3;10;2}) rovná se 1 DETERMINANT({3;6|1;1}) rovná se -3 DETERMINANT({1;3;8;5|1;3;6;1}) rovná se #HODNOTA!, protože pole nemá stejný počet řádků a sloupců.

Sestavil: Zdeněk Pečenka, DiS. V Praze