Jakub Weinstein: Comenia Script.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Využití cloudových služeb ve školství
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Rozdíl mezi českým a anglickým psacím písmem
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.05 Anotace: Prezentace obsahuje zásady pro psaní dopisu. Vysvětluje rozdíly mezi dopisem osobním a úředním.V závěru je slohové.
Word – Zásady psaní textu
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:17. září 2012 Číslo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK227.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Alternativa ve výuce psaní
Využití zprostředkovaného učení ve výuce 1. třídy základní školy
KláVESNICE Informatika 5. třída.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
Tato prezentace nesmí být použita na jiný den Země než na Zneužití je trestné Zneužití je trestné.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Organizační struktura
Použití ozdobného písma (fontu)
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Klávesnice AUTOR PRODLEVA OVLADAČ OPAKOVÁNÍ PROBUZENÍ
Novinky ve vědě a technice Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta.
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – klávesnice VY_32_INOVACE_15 Sada 26 Základní.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
. název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1.ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Čtení.
Jak hledat co nejefektivněji na internetu? Referát Počítačová gramotnost II. Věra Anthová,
Textový editor.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Textový editor. Styl odstavce pojmenování množiny vlastností odstavce výhody: velmi lehce, rychle a stejně formátujeme základní druhy odstavců a vytváříme.
Vyvození písmene, hlásky S,s
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
TVORBA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ PRO PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Book Creator Co se všechno naučíme??? Jak vytvořit elektronickou.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská. Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky.
Jak opravit chyby při psaní.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
, Pedagogická fakulta MU
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
Základní editace textu
Podpůrná opatření včera, dnes a zítra
Čtení a psaní genetickou metodou
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Organizační struktura
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Standardy pro základní vzdělávání
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Jakub Weinstein: Comenia Script

Comenia Script Školáci se už možná brzo budou učit psát novým písmem. Ministerstvo školství totiž chce ve spolupráci s pražskou pedagogickou fakultou v několika desítkách škol od září ověřovat nový typ psacího písma Comenia Script. To je více podobné písmu tiskacímu a jednotlivá písmena se ve slovech i méně spojují. "Nové písmo je jednodušší i vstřícnější třeba vůči levákům nebo dětem, kterým jde psaní hůře, navíc je praktičtější z hlediska dalšího používání v životě," vysvětluje výhody nového typu písma náměstek ministryně školství Jindřich Kitzberger.

Comenia Script Současné psací písmo totiž děti v životě prakticky nepotkají. Od tiskacího je naprosto odlišné a většina textů se už píše na počítačích. Naučit se psát přitom stojí hodně sil - jak prvňáčků, tak i rodičů. Autorka písma Comenia Script Radana Lencová zdůrazňuje, že bude učení jednodušší pro děti i rodiče.

Comenia Script Nově se třeba budou psát háčky a čárky hned, a ne až po dopsání celého slova. Děti by tak měly na diakritiku méně zapomínat. Současné psací písmo, které se vyučuje na školách, je staré 80 let. I psací písma ve většině evropských zemí jsou více podobná novému typu Comenia Script.

Comenia Script Pokud se nové písmo osvědčí, školy by ho mohly začít používat jako další možnou variantu při výuce psaní. A třeba i jen pro některé skupiny dětí, jako jsou leváci nebo dysgrafici. Už teď je písmo Comenia Script k dispozici v elektronické podobě, aby si mohli učitelé vytvářet vlastní pracovní listy nebo písanky.

VYROBIL: Jakub WEINSTEIN ©2010 KONEC