Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/04.0018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Projekt KIC pro nakládání s odpady
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Den Země. Den Země v datech  Roku 1970 poprvé slaven v Americe.  Rok poté začala Den Země slavit OSN.  Jakožto mezinárodní den se začal slavit roku.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.
Den Země – svátek planety
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Co víš o recyklaci?.
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
STUDENÁ VÁLKA 50. – 60. léta 20. století
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
JARO Prvouka.
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Společenské a hospodářské prostředí
Krajina a životní prostředí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, chemický,
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_251_Průmyslová odvětví AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Co víš o recyklaci?.
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Základní škola a mateřská škola Bělá pod Pradědem The Seasons The Comenius Multilateral Project Earth Day.
DEN ZEMĚ TEST.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Předcházení vzniku odpadu Úloha NNO Milan Havel – sdružení Arnika.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Změna způsobu separace na Jesenicku
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Den Země 3.A – 25. dubna.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/

Den Země Den Země se každoročně koná 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení. Den Země se každoročně koná 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení. Historie vyhlášení tohoto dne sahá do roku 1969, kdy především John McConnell začal volat po vzniku mezinárodního dne Země a v rámci těchto snah vytvořil i vlajku Země. První Den Země byl slaven v San Francisku. Cílem bylo zvýšit energetickou účinnost, recyklovat odpadky a hledat obnovitelné zdroje energie. Tato akce měla velký ohlas zejména mezi studenty. Pro první oslavu dne 22. dubna OSN začala tento svátek slavit o rok později – V roce 1990 se k Americe připojil i zbytek světa a 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Historie vyhlášení tohoto dne sahá do roku 1969, kdy především John McConnell začal volat po vzniku mezinárodního dne Země a v rámci těchto snah vytvořil i vlajku Země. První Den Země byl slaven v San Francisku. Cílem bylo zvýšit energetickou účinnost, recyklovat odpadky a hledat obnovitelné zdroje energie. Tato akce měla velký ohlas zejména mezi studenty. Pro první oslavu dne 22. dubna OSN začala tento svátek slavit o rok později – V roce 1990 se k Americe připojil i zbytek světa a 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. zdroj: zdroj:

Témata, nápady

Přirozená louka

Zničená louka

Zdevastovaná krajina

Chemie v přírodě

Škodím?

Větrná elektrárna

Sluneční elekrtárna

Jaderná elektrárna

Řízená skládka x neřízená skládka

Recyklace

Plasty

Papír

Sklo

Nápojové kartony

Bioodpad

Elektrospotřebiče

Komunální odpad

Textil

Sběrný dvůr

Hospodářská zvířata

Týrání zvířat