Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Organizace ochrany přírody v ČR
Zlepšování vnitřního i vnějšího prostředí školy. Nové okna, zateplená a barevně omítnuta budova.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Koňská farma Vysoká, Chrastava u Liberce. Pobyt zaměřený na poznávání a ochranu přírody – stromů, květin, bylin, domácích a exotických zvířat, ošetřování.
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Co víš o recyklaci?.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Ochrana přírody v ČR.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Chráněná území na Vysočině
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Životní prostředí klady vs. zápory.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
ŽIJÍ S NÁMI VE MĚSTĚ - ROSTLINY A ZVÍŘATA
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Eviromentální výchova.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Chráníme přírodu Chráněná území.
Chráněná území České republiky
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Přírodovědné školní portfolio
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZNAKY ŽIVOTA ROSTLIN.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Sdružení Krajina ve spolupráci se ZOO Jihlava a Mokřady - ochrana a management srdečně zvou na Setkání organizací zapojujících se do péče o přírodu v sobotu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Soudní proces s O. J. Simpsonem
Kavky v Čechách Jonáš Mára.
ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA, VZDĚLÁNÍ A OSVĚTA (EVVO)
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
DEN ZEMĚ
Třídění přírodnin.
Živé organizmy Součástí živé přírody jsou houby, rostliny, zvířata a lidí. Nazýváme je živé přírodniny nebo také živé organizmy.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ochrana krajiny a přírody ČR
Za tajomstvom lesa v I.B a v I.C
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Živé organismy.
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Transkript prezentace:

Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?

Ochrana přírody a živočichů  Každým rokem se na prahu vyhynutí ocitá několik druhů rostlin a zvířat.  Lidé si neuvědomují jak bude naše planeta bude vypadat za několik desítek let.  Když si jí lidé neváží, když jí nebudou chránit.  Čím více lidí si toto uvědomí a aktivně začne u sebe, tím lépe.  A proto i Vás žádáme – pusťte se s námi do ochrany našeho přírodního dědictví. VLK OBECNÝ

Projekt Rezekvítek Díky spolupráci naší školy se sdružením Rezekvítek jsme navštívili maloplošná chráněná území na Hádech – národní přírodní památku Hádecká planina, přírodní památku Kavky a etážový lom. Poznávali jsme chráněné byliny, keře i neobvyklé stromy, které se zde nacházejí. Při další návštěvě jsme hrabali seno a na plachtách ho přesouvali na určené místo. Hodně jsme se při tom nasmáli a užili si pěkné odpoledne v přírodě.

Třiďte i VY  Jednou z možností, jak chránit naši planetu, je důsledně třídit odpad.  V hodinách environmentální výchovy jsme se také seznámili s tím, jak je tříděný odpad zpracováván a využíván jako druhotná surovina.  A aby se žákům na naší škole lépe třídilo, vyrobili jsme pro ně VESELÉ POPELNICE.  Uznejte, že takové nádoby k třídění přímo vybízejí!

Malování třídy A když jsme byli v tom zkrášlování svého okolí, nezapomněli jsme ani na svou třídu hodin. Spočítali jsme si, že v ní strávíme v letošním roce asi 1150 hodin. A tak jsme se rozhodli, že si ji barevně vymalujeme. Odhlasovali jsme si zelenou, vybavili se štětci, válečky, mřížkami, kbelíky, páskami, hadrami, igelity ….. dostatečnými zásobami jídla a pití a hlavně chutí pracovat. A toto je výsledek našeho snažení.

D ě kujem za pozornost Děkujeme vám za pozornost