DOG HOUSE www.dog-house.com Hotel pro psy. Vymezení potenciálu absolventa ÚČETNICTVÍ EKONOMICKÉ A MARKETINGOVÉ ODDĚLENÍ PŘEKLADATELSTVÍ PROGRAMOVÁNÍ PEČOVATELSTVÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Tvorba cen v maloobchodě
specialista na firemní květinový servis
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Úvodní stránka.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
Ekonomika jako ústřední topení
Penzion u máchova Jezera
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
EURES – vaše práce v Evropě
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
Živnostenské podnikání a malé a střední podniky
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
NEUSTÁLE SE OPAKUJÍCÍ PROCES: 1) VÝROBY 2) ROZDĚLOVÁNÍ, PŘEROZDĚLOVÁNÍ 3) SMĚNY 4) SPOTŘEBY HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Ing. Veronika Dostálková MBA ŽIVNOSTI Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PODNIKÁNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Právní subjekty v podnikání
Živnostenský zákon Podnikání.
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Trasování a sestavení programu zájezdu
Setkání kariérových poradců
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK
Transkript prezentace:

DOG HOUSE Hotel pro psy

Vymezení potenciálu absolventa ÚČETNICTVÍ EKONOMICKÉ A MARKETINGOVÉ ODDĚLENÍ PŘEKLADATELSTVÍ PROGRAMOVÁNÍ PEČOVATELSTVÍ O PSY (vč. Kadeřnictví)

Vyhledání nabízených výrobků a služeb v daném oboru AJAX- Louny J. Koubíček-penzion Mazlíček- Slaný CONICA-hotel pro psy, psí škola- PRAHA BESI-hotel pro psy a kočky- Opava

Vymezení potenciálního prostoru pro podnikatelské aktivity Ubytování+strava Kadeřnictví Výcvik Pojištění Veterinární péče Doprava psů do hotelu a zpět Dojíždění přímo do domu -strava a péče

Vymezení okruhu možných zákazníků Ubytování a stravaMajitelé psů KadeřnictvíMajitelé psů VýcvikMajitelé psů Veterinární péčeMajitelé psů Doprava psů do hotelu a zpět Majitelé psů Dojíždění přímo do domu Majitelé psů

Konkretizace potenciálního prostoru pro podnikatelské činnosti Majitelé psa (jen psům, ne majitelům) ubytování + strava kadeřnictví výcvik(možno i s majitelem) veterinární péče doprava psů do hotelu a zpět dojíždění do domu

Kvantitativní a kvalitativní zhodnocení stávající nabídky výrobků a služeb Výrobky nebo službaKvalita, cena, sortiment, dostupnost, servis Kadeřnictví Kvalita bude vysoká cena by měla být přiměřená sortiment je velmi vysoký vhodné pro majitele velkých psů Veterinární péče vysoce kvalitní ošetření psů cena nízká sortiment široký Výcvik široký a účinný cena dle doby vyučování zaměřujeme se spíše na velké psy ale i na malé psi Dojíždění do domu kvalita bude stejná cena dle počtu kilometrů od hotelu k domu poskytován bude plný servis

Další konkretizace potencionálního prostoru pro podnikatelské aktivity Překladatelství-komplexně doporučujeme naše služby turistům. Pohlídáme a postaráme se o zahraniční psy. Popřípadě provedeme výcvik v cizím jazyce Ubytování a strava- pes dostane jídlo a pití po celý den, bude mít svůj volný čas a odpolední vycházku. Ubytován bude v psích pokojích(místnost vybavena hračkami, jídle a pitím a spacím koutem Dojíždění přímo do domu- každý den se do místa domu dopraví pečovatelé, plně se postarají o psa, a to přímo v domě majitele Každý pes má základní pojištění, proto se o něj nemusíte bát Nabízena i služba, přeprava psa, je-li váš pes natolik velký, že by jste měli problémy s dopravou. Zcela bezplatně si pro něj přijedeme a dovezeme jej zpět

Zjištění požadavků živnostenského zákona PEČOVATELSTVÍ DOPRAVAÚČETNICTVÍ

Pečovatelství Výrobek nebo služba Stačí odborné vzdělání získané ve střední škole? (U některých je předepsané např. vyučení u jiných není školní vzdělání požadováno) o Je třeba středního vzdělání Je předepsaná nějaká speciální zkouška? (U některých živností jsou předepsané právními předpisy, např. pro opravy plynových zařízení pro zacházení s výbušninami, pro řízení plavidel aj) o Při přijímání do zaměstnání provedeme zkoušku pro zacházení se psi Jsou předepsány další požadavky?(Např. povolení určitého státního orgánu – u tzv. koncesovaných živností) o Ne Jak dlouhá je předepsaná odborná praxe? (Předpisuje živnostenský zákon, pro některé živnosti až pět let) o 2 roky Další Účetnictví Doprava

Účetnictví Výrobek nebo služba Stačí odborné vzdělání získané ve střední škole? o Ano Je předepsaná nějaká speciální zkouška? o Ano Jsou předepsány další požadavky? o Ne Jak dlouhá je předepsaná odborná praxe? o 4 roky Další PečovatelstvíDoprava

Výrobek nebo služba Stačí odborné vzdělání získané ve střední škole? o Ne Je předepsaná nějaká speciální zkouška? o Ano zkouška na řidičský průkaz pro vyšší skupinu Jsou předepsány další požadavky? o Ne Jak dlouhá je předepsaná odborná praxe? o Žádná není Další PečovatelstvíÚčetnictví

Posouzení aktivit a výdajů potřebných pro zahájení podnikání Výdaje (bez DPH)Konkretizace Předpokládaná cena Kursy předepsaná zákonem i další, které by mohly být užitečné Technika (zařízení, nástroje, nářadí, dopravní prostředky, počítače aj.) Počítače, hlídací zařízení, světla, dopravní prostředky koupelny Prostory (dílna, sklad, kancelář aj. sklad, kanceláře, pozemek, budovy na pokoje Materiál (počáteční zásoba do doby, než budou inkasovány prvé příjmy) vodítka, šampony, hřebeny, jídlo, voda, elektřina

Posouzení výdajů v průběhu vlastního podnikání Výdaje (bez DPH)Konkretizace Materiál, surovinyŠampóny, voda Pohonné hmotyDopravní prostředky Pronájmy (prostorů, techniky)Pozemek, budovy

Posouzení příjmů v průběhu vlastního podnikání HLÍDÁNÍKADEŘNICTVÍ

Hlídání Cena (bez DPH) Rozsah (množství) výrobků či služeb Celkový příjem 100Pes / 1 h Pes / 1 den Pes / 1 týden Kadeřnictví Další

Kadeřnicví Cena (bez DPH) Rozsah (množství) výrobků či služeb Celkový příjem 2001 pes pes pes 125 Další Hlídání

Posouzení ekonomické stránky jednotlivých aktivit