Podmíněné příkazy. Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Monika Čáslavská
Advertisements

Pro začátek něco lehčího
Lineární funkce - příklady
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
MS EXCEL rodné číslo na datum
Lineární funkce a její vlastnosti
JUI - 3. přednáška Zpracování seznamů, predikátové a vyhodnocovací funkce RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Opakování Co je výsledkem následujícího prográmku? my $a="kol"; my $b="o"; $a.= $b; $b.= $a; print "a = $a, b = $b\n"; Vkládání speciálních znaků? Uvozovací.
základní pojmy posloupností
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Morfologická křivka kmene
4IZ 229 – Cvičení 4 Složitější vlastnosti systému NEST Vladimír Laš.
Excel - Funkce MAX Michaela Petáková. K čemu slouží Vrátí maximální hodnotu v množině hodnot.
DalšíPředchozíTÉMA: M. K a d l e c o v á M. K a d l e c o v á.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Prezentace produktu Microsoft Excel. ČAS Vrátí číslo, které představuje určitý čas. Toto číslo vrácené funkcí ČAS je desetinné číslo v rozmezí od 0 do.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Podmienený príkaz. Kĺúčové slová  Pro podmínky se v Pascalu používají klíčové příkazy IF, THEN a ELSE.  Také se jim říká „príkaz vetvenia"..  Příkaz.
Vaše první aplikace V rámci projektu „Cesta k vědě“ (veda.gymjs.net) vytvořil V. Pospíšil a Antonín Šulc. Modifikace a.
Příkaz break, continue Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Někdy může být výhodné provádění.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_248 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Logické funkce Vypracoval:Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Cvičení.
Využití vzorců a funkcí k úpravám v textu
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
Jazyk XML Jazyk pro tvorbu strukturovaných dokumentů Syntaxí velmi podobný HTML Hlavní cíle návrhu: Snadná editace - jazyk je textový Snadné strojové zpracování.
Hlášky Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Alert Alert Prompt Prompt Confirm Confirm Alert – zobrazí upozorňovací.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MATICE ODPOVĚDNOSTI Matice odpovědnosti představuje jasné a konkrétní vymezení kompetencí osob z týmu za konkrétní projektové činnosti (úkoly), např. koordinaci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:IV/2Č. materiálu:VY_ 4 2_INOVACE_.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pole Arrays.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy ALgoritmizace 6. cvičení. Program cvičení Kontrolní bod 1 zakončení grafického zápisu algoritmů - vývojových diagramů –identifikátory a proměnné.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
Test poskytovatelů u zdarma
JUI přednáška Vstup a výstup, cykly RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
VÍCE OBRÁZKŮ V JEDNOM GRAFICKÉM OKNĚ PŘÍKAZ SUBPLOT(a,b,c) a – POČET OBRÁZKŮ VODOROVNĚ b - POČET OBRÁZKŮ SVISLE c - URČENÍ POZICE KTERÝ OBRÁZEK V MATICI.
KVADRATICKÉ NEROVNICE
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_08 Informatika - MS Excel – MIN, MAX Autor: Pavlína.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Funkce. Funkce - definice Funkce je zobrazení, které každému číslu z podmnožiny množiny reálných čísel R přiřazuje právě jedno reálné číslo. Funkci značíme.
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
Anotace: Materiál je určený pro 2. ročník učebního oboru, předmět matematika. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názorně vypracovanými.
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
KALORIMETRICKÁ ROVNICE
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
2.1.1 Kvadratická funkce.
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
7.1 Základní pojmy Mgr. Petra Toboříková
Algoritmizace a programování
CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU (se vstupní podmínkou)
Lineární funkce a její vlastnosti
MS EXCEL – tabulkový procesor
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
zpracovaný v rámci projektu
ProgeCAD Modifikace prvků.
Transkript prezentace:

Podmíněné příkazy

Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“

Funkce „když“ Funkce „když“ Vrátí určitou hodnotu, pokud je zadaná podmínka vyhodnocena jako pravda, a jinou hodnotu, je-li zadaná podmínka vyhodnocena jako nepravda. Vrátí určitou hodnotu, pokud je zadaná podmínka vyhodnocena jako pravda, a jinou hodnotu, je-li zadaná podmínka vyhodnocena jako nepravda. Používá se při testování hodnot a výrazů Používá se při testování hodnot a výrazů

Funkce se zadává ve tvaru: KDYŽ(podmínka;ano;ne) Funkce se zadává ve tvaru: KDYŽ(podmínka;ano;ne) Podmínka je libovolná hodnota nebo výraz, který může nabývat hodnotu Podmínka je libovolná hodnota nebo výraz, který může nabývat hodnotu PRAVDA nebo NEPRAVDA, Ano je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka PRAVDA. Pokud je podmínka PRAVDA a argument ANO je vynechán, vrátí funkce hodnotu PRAVDA. Ano je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka PRAVDA. Pokud je podmínka PRAVDA a argument ANO je vynechán, vrátí funkce hodnotu PRAVDA. Ne je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka NEPRAVDA. Pokud je podmínka nepravda a argument NE je vynechán, vrátí funkce hodnotu NEPRAVDA. Ne je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka NEPRAVDA. Pokud je podmínka nepravda a argument NE je vynechán, vrátí funkce hodnotu NEPRAVDA.

Podmínky: Maximálně sedm funkcí „když“ může být vnořeno do sebe jako argumenty ano a ne Maximálně sedm funkcí „když“ může být vnořeno do sebe jako argumenty ano a ne Jsou-li uvedeny argumenty ano a ne, vrátí funkce „když“ jejich hodnotu Jsou-li uvedeny argumenty ano a ne, vrátí funkce „když“ jejich hodnotu Je-li některý argument funkce „když“ matice, je při provádění funkce „když“ vyhodnocena každá její položka. Je-li argument ANO nebo argument NE funkce provádějící akce, provedou se všechny příslušné akce. Je-li některý argument funkce „když“ matice, je při provádění funkce „když“ vyhodnocena každá její položka. Je-li argument ANO nebo argument NE funkce provádějící akce, provedou se všechny příslušné akce.

Příklad: Jedním z nejužívanějších postupů posuzování přiměřené tělesné hmotnosti je stanovení indexu tělesné hmotnosti (BMI), který se vypočítává z následujícího vztahu: BMI= m/v2 Jedním z nejužívanějších postupů posuzování přiměřené tělesné hmotnosti je stanovení indexu tělesné hmotnosti (BMI), který se vypočítává z následujícího vztahu: BMI= m/v2 V tabulce je uvedena hmotnost 5 žen s výškou 1,75 m V tabulce je uvedena hmotnost 5 žen s výškou 1,75 m