Rasismus.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské rasy Obr.1. Lidské rasy Obr.1 Na Zemi dnes žije již přes 7 mld. lidí. Podle barvy pleti a některých dalších dědičných vlastností rozlišujeme.
Advertisements

Štrasburský rozsudek „D.H. a ostatní proti ČR“ – 2 roky poté
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín LIDSKÉ RASY 1 1.
RASISMUS Zuzana Dvořáková.
LIDSKÉ RASY.
Europoidní rasa Bílá rasa (také běloši, europoidní rasa) je jedna z lidských ras, která se vyznačuje světlým zbarvením kůže. Často se tak označují lidé.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
POVRCH LIDSKÉHO TĚLA KŮŽE Kůže kryje povrch lidského těla. Odděluje vnitřní prostředí organismu od vnějšího prostředí, které na kůži působí chemickými.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol
Člověk a příroda Přírodopis Biologie člověka Lidské rasy VY_52_INOVACE_05 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
ANTISEMITISMUS A NACIONALISMUS
vytvořený v projektu OP VK
Národnostní menšiny a etnika
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Lidské rasy Název školy
VY_52_INOVACE_ZE.8.61 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Elektronická učebnice - I
Problémy menšinových skupin I
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
AMERIKA OBYVATELSTVO.
Europoidní Negroidní Mongoloidní
Lidské rasy.
Lidské rasy.
RASISMUS.
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_05_Lidské rasy
Povrch lidského těla Filip Bordovský.
TLUSTICOVITÉ (Crassulaceae)
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Lidské rasy, národy, jazyky
Renata Trojanová, Filip Vrba a Lukáš Veselý
Kmoch, Zheliznyak, Pokorný a Hozman
Lidské rasy 1 Název školy
Práva národnostních etnických menšin. Slovníček pojmů Příslušník=člen nějaké skupiny /přísluší k ní/ Formulovat=vyjádřit, zpracovat Národ=společenství.
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Rasy a národy, rasismus.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_LIDSKÉ RASY ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
LIDSKÉ RASY.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
LIDSKÉ RASY.
POVRCH LIDSKÉHO TĚLA Veronika straková.
OBYVATELSTVO SEVERNÍ AMERIKY
Povrch lidského těla Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum:
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Lidské rasy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Státy světa podle původu a počtu obyvatel.
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
Tolerance k národnostním menšinám
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rasismus Obr.1 ZŠ Hejnice M. Hradil.
Postavení Židů v Evropě 5
Porušování lidských práv
Základní škola, Hradec Králové
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Rasy, národy a náboženství
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Rasismus

Lidské rasi 1)Nejsvětlejší rasa se utvářela v mírném pásmu na severní polokouli.Proto se nazývá bílá nebo též euroasijská.Protože se toto pásmo rozkládá na veliké rozloze a sahá od obratníku Raka až po severení polární kruh,můžeme zde sledovat největší rozdíly v barvě pleti,vlasů i očí:od téměř bílé pleti a slámových vlasů,šedých či modrých očíaž po snědé tváře Indů,Tamilů či Romů pocházejících z Indie.

Lidské rasi 2)Podél rovníku na afrikém kontinentu se utvářela černá nbeoli negroidní či ekvatoriální rasa jako důsledek adaptace na tropické podmínky. Jediným spolehlivým způsobem,jak se v těchto podmínkách adaptovat, byla tvorba podkožního barviva-hnědého pigmentu v kůži.Čím více se ho utvořilo,tím lépe bylo živé tělo chráněno před slunečním žárem.Tmavě hnědý pigmentový obal vytvořil ochranný filtr,který chránil především vnitřní orgány před spálením a poškozením.

Lidské rasi 3)V subtropickém pásmu,které leží mezi oběma již jmenovanými,a to parvděpodobně na území dnešní Číny,došlo ke zformování dnes početně největší lidské rasy-mongoloidní či žlutohnědé či asijsko americké rasy.Patří do ní také američtí Indiáni a Eskymáci,kteří jsou ovšem mnohem mladší nežli ostatní mongoloidi.Všichni však mají více nebo méně hnědé vlasy,oči a snědou pleť.

To bylo něco málo o lidských rasách a teď nás čekají druhy rasismu.

Vědecký rasismus Věda a vědecký výzkum stali se více důležití v 19. století s několika vědci a případných vědcích hromadit skupinu vědeckých informací, teorie a hypotézy o povaze lidských rasových rozdílů. Módní ale nepodložené výklady Darwinovy evoluční teorie implikovaly rasovou hierarchii od většiny záchvatu k nejméně záchvatu. Někteří také interpretovali Darwinovu teorii vývoje jak předepisovat “přežití nejvhodnější” morální kodex, který pomáhal při vyrovnání každé představitelné nespravedlnosti.

Individuální rasismus, strukturální rasismus a ideologický rasismus Rasismus může být rozdělen ve třech hlavních subcategories: individuální rasismus, strukturální rasismus, a ideologický rasismus. Příklady individuálního rasismu zahrnují zaměstnavatele ne najímat osobu, nedokázat podporovat nebo uložit krutější povinnosti nebo ukládat krutější pracovní podmínky nebo palbu, někdo, v celku nebo z části kvůli jeho závodu.

Antisemitismus Antisemitismus specifický případ rasismu zamíří na židovské lidi, ačkoli učenci argumentují zda to by mělo být zvažováno generis sui kovové peníze nebo ne. Například, v Říši Rusa, oficiální segregace ruských Židů v blednout dohody protože časné 1800s byly zvýšeny 1882 právy května. Vlny antisemitského pogrom, v mnoha státu případů-podporovaný.

Obrácený rasismus Obrácený rasismus je pejorativní termín, který je popisoval postoje, chování a politiky, které jsou rasově diskriminační ve způsobu, který je opačný k historickým vzorům rasové diskriminace. Příklad údajného obráceného rasismu je černý supremacism a separatismus ve Spojených státech, který má minulost diskriminování proti jeho černé menšině.

Rasová diskriminace jako oficiální vládní politika Rasová diskriminace je a byl oficiální vládní politika v několika zemích. Nacistický německý státní rasismus je nejslavnější příklad, spolu s jižní Afrikou během éry apartheidu. V 70-tých letech, Uganda vyhnala desítky tisíců etnických Indů [pochvalná zmínka   potřebovaný]. Dokud ne 2003, Malajsie si vynutila diskriminační politiky omezený přístup k vysokoškolskému vzdělání pro etnické Číňany a studenty Inda, kteří jsou občané narozením Malajsie, a mnoho jiných politik výslovně favorizovat bumiputras (Malays) zůstane v platnosti.

Můj názor Je to celé postavené na hlavu, když je někdo jiný barvy tak ho jit hned zbít a nebo někoho bít jenom kvůli to mu v co věří??? Proste rasismus je divný a ty lidi taky měli by se nad sebou hodně zamyslet a komu se to nelíbí tak je úplný magor!!!

Zdroje http://rasismus-2.navajo.cz/ http://rasismus.blog.cz/0605/lidske-rasy