JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost pohybu na sociálních sítích
Advertisements

Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
PROJEKT - WebRangers ALŽBĚTA a KLÁRA. Dvě nejlepší kamarádky, Kláris a Betty, se hodlají sejít jedno odpoledne, aby Kláris pomohla Betty založit Facebook.
Informace z internetu Jméno:. Přírodopis • Na obrázku vyznač libovolným způsobem modrým kolečkem TYČINKY.
Sociální Sítě Rizika sociálních sítí
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Bezpečnost na internetu
Víš, co je štěstí ? Je to dům, auto a chata ? V í š, c o j e š t ě s t í ? J e t o d ů m, a u t o a c h a t a ?
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
Co je štěští…..
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Za prvé je třeba vědět kam se chcete zaregistrovat. Také byste měli vědět jestli to stojí za to. Potom vyplnit tabulku. (další strana). autor Co je webová.
Vytvořme společně lepší internet.
Bezpečný internet Výpočetní technika.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
AHOJKY.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Bezpečnost na internetu
Sociální sítě Štěpán Hýža.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Kyberšikana.
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
závislost na internetu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
1 Jak si zabezpečit profil na Facebooku. 2 Zabezpe č ení profilu na Facebooku Na Facebooku klikni na ikonku Účet (vpravo nahoře) a vyber si možnost Nastavení.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Vytvořila: Mgr. Marie Kardová
E – synergie Seznam se bezpečně!
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
Elektronická pošta.
Co je štěští…..
Foto tvého narození Vítej !.
Transkript prezentace:

JanHekele Bezpečnost na internetu

Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.

Z důvodu absence šifrování by neměla být citlivá data posílána e- mailem, protože ten je předáván na své cestě nešifrovaně mezi mnohými uzly. Z důvodu absence šifrování by neměla být citlivá data posílána e- mailem, protože ten je předáván na své cestě nešifrovaně mezi mnohými uzly.

Na internetu nikdy nevíš, kdo je doopravdy "na druhé straně". Proto buď velmi opatrný a nikomu neříkej své kontaktní údaje - adresu, telefon, , ICQ. Mohou se objevit lidé, kteří tě budou obtěžovat, později i vydírat. Obvykle se prozradí sami. Třeba tím, že se vydávají za různé hodné starší strejdy, přespříliš se zajímají o tvé soukromí, intimní záležitosti, chtějí znát tvé telefonní číslo a vůbec jsou "divní a vlezlí Na internetu nikdy nevíš, kdo je doopravdy "na druhé straně". Proto buď velmi opatrný a nikomu neříkej své kontaktní údaje - adresu, telefon, , ICQ. Mohou se objevit lidé, kteří tě budou obtěžovat, později i vydírat. Obvykle se prozradí sami. Třeba tím, že se vydávají za různé hodné starší strejdy, přespříliš se zajímají o tvé soukromí, intimní záležitosti, chtějí znát tvé telefonní číslo a vůbec jsou "divní a vlezlí

Zloději hesel často nabízejí úpravu vizitky nebo přidání obrázku. Nikdy své heslo nikomu neříkej, a to ani dobrému kamarádovi! Stačí, abyste se nepohodli a nástroj pro pomstu je na světě! Navíc nevhodným chováním může zloděj poškodit tvé dobré jméno u ostatních. Vhodné je mít dostatečně bezpečné heslo, které každý hned neuhodne. Více si můžeš přečíst v článku Bezpečné heslo Zloději hesel často nabízejí úpravu vizitky nebo přidání obrázku. Nikdy své heslo nikomu neříkej, a to ani dobrému kamarádovi! Stačí, abyste se nepohodli a nástroj pro pomstu je na světě! Navíc nevhodným chováním může zloděj poškodit tvé dobré jméno u ostatních. Vhodné je mít dostatečně bezpečné heslo, které každý hned neuhodne. Více si můžeš přečíst v článku Bezpečné hesloBezpečné hesloBezpečné heslo