Přehled pro vytvoření formuláře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Jak na hromadnou korespondenci
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Postup při vytváření projektu v MS Project
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Olomouc, únor 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Hromadná korespondence
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Elektronické formuláře v programu MS Word
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Hromadná korespondence, makro
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Šrafování a odkazy Modul 6.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Vytvoření hypertextového odkazu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Formátování dokumentu
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Přehled pro vytvoření formuláře
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
ZONER CALLISTO Ovládání programu
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Přehled pro vytvoření šablony
Tabulkový procesor Formát buňky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Datové referáty Apstr4.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Přehled pro vytvoření formuláře stručný úvod by V. Votruba copyleft 2005

Co to je formulář prázdný vzorový dokument dostupný pro změny jen ve formulářových polích slouží k vyplnění souboru v daných polích může se poškodit – formulář standardně není chráněn před přepsáním – chci-li ho chránit, musím ho buď uložit jako šablonu nebo nastavit vlastnosti souboru pouze pro čtení

Jak vytvořit formulář zapnout si panel nástrojů Formuláře buď přes Zobrazit – Panely nástrojů – Formuláře nebo kliknutím pravého tlačítka myší nad panely nástrojů a vybráním panelu nástrojů Formuláře vytvořit požadovaný formulář použitím formulářových polí a textu zamknutím formuláře buď přes panel nástrojů Formuláře nebo přes Nástroje - Zámek

Panel nástrojů Formuláře tlačítko pro zapnutí Vlastností polí Formuláře (dají se vyvolat i dvojklikem nebo kliknutím pravého tlačítka a vybráním nabídky Vlastnosti Zámek – tímto tlačítkem se dá zamknout dokument až na formulářová pole, která se dají vyplňovat textové pole, kterému můžu nastavit délku textu, první písmeno/a velké/á; číslo a jeho velikost; datum a jeho tvar Rozevírací pole, do kterého mohu předepsat seznam položek, ze kterého bude uživatel vybírat zaškrtávací pole, mohu nastavit výchozí hodnotu – zaškrtnuto nebo nezaškrtnuto

Jak na vzhledný formulář nejprve si musíme rozmyslet, k čemu bude formulář sloužit pro zarovnání můžeme buď použít zarážky nebo tabulku V případě zarážek si stanovíme zarážky pro celý dokument (před zadáním si označíme veškerý text) v případě tabulky můžeme využít zarovnání textu v tabulce

Jak zamknout formulář přes zámek v panelu nástrojů Formuláře přes zámek dokumentu, který se spustí přes Nástroje – Zámek v pravém panelu Uzamknout dokument zaškrtneme Omezení úprav a zvolíme Vyplňovací formuláře zpřístupní se Zahájit vynucování zámku, které nabízí zaheslení zamknutí (potvrzení Enterem bez vyplnění hesla je možné) formulář je zamčený, lze jej vyplňovat