 Odpad -recyklace, rušení skládek a spaloven  Příroda -ochrana flóry a fauny  Zemědělství - bioprodukty a šetrné zacházení se zvířaty  Další oblasti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
Chráněná území České republiky
Organizace zabývající se ochranou přírody
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI619 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Chaloupky o.p.s. Štoky,
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje sociálního poradenství.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Roman Zajíc Ekologické organizace v České Republice.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
Školy, státní organizace, organizace mládeže, občanská sdružení, cestovní kanceláře, tzv. „outdoorové“ firmy rozvíjející a využívající aktivity v přírodě.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EK020 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
vynaloženou práci drobnou odměnu.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomika životního prostředí
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
vynaloženou práci drobnou odměnu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

 Odpad -recyklace, rušení skládek a spaloven  Příroda -ochrana flóry a fauny  Zemědělství - bioprodukty a šetrné zacházení se zvířaty  Další oblasti -doprava, těžební průmysl, zákony a občanská práva

jjjjedno z nejvýznamnějších občanských ekologických sdružení v ČR zzzzaloženo r.1989 hhhhlavní sídlo v Brně zzzzabývá se ochranou živ.prostředí a souvisejícími zákony ččččlenem mezinárodní federace ekologických organizací Přátelé Země

 1993: Prosadili 1. český zákon o ochraně ozónové vrstvy  2002: Pomohli odvrátit návrhy na odtržení tisíců hektarů pralesů od národního parku na Šumavě  2003: Vláda schválila odpadový plán na 10 let, do kterého zahrnula návrhy Hnutí DUHA na podporu recyklace  2003: Po osmileté kampani Hnutí DUHA ministerstvo zastavilo kácení v NP Šumava  2005: Schválen ekologický zákon o podpoře energie z obnovitelných zdrojů za pomoci Hnutí DUHA

 výpomoc s nenáročnou administrativní prací (lepení obálek, psaní analýz, …)  akce v terénu (ochrana zvířat před pytláky nebo sázení stromků, …)  Více informací v časopise Duhovky

 Nezávislé sociálně ekologické hnutí  založeno 1997  hlavní sídlo v Brně  řešení problémů v oblasti ochrany lidských práv, životního prostředí a práv zvířat  založeno na práci neplacených dobrovolníků  je členem oborové platformy Zeleného kruhu, Koalice organizací proti domácímu násilí, Koalice Nádraží v centru a Koalice za nekrvavé Vánoce

 fotografická výstava ”Zaostřeno na hypermarkety“  organizace filmového festivalu dokumentů o lidských právech Jeden svět – tam všude  připojení k mezinárodnímu Dni nenakupování (vyhlašuje kanadská organizace Adbusters), název upravili na,,Den bez konzumu”

 účast na projektech (např. Zaostřeno na hypermarkety, Zbraně nebo lidská práva či Patří mezi nás)  propagace projektů (petice, letáky, transparenty)  založení místní skupiny

 ekologické hnutí s akcemi především pro mládež  založeno r  hlavní sídlo v Brně  poznávání ochrany životního prostředí, přírodního kulturního dědictví a památek  Cena ministra životního prostředí za dlouhodobou práci v oblasti ekologické výchovy a péče o životní prostředí  Cena ministra životního prostředí za dlouhodobou práci v oblasti ekologické výchovy a péče o životní prostředí

AAAAkce příroda BBBBrontosauří dětské oddíly EEEEkofór EEEEkostan-ekoporadna na cestách EEEEkoporadna MMMMáme rádi přírodu PPPPrázdniny s Brontosaurem

 občanské sdružení, původně Liga energetických alternativ  založeno v roce 1993 exministrem životního prostředí Ing. Ivanem Dejmalem  hlavní sídlo v Praze  usiluje o šetrnější zacházení s přírodou  člen Zeleného kruhu  pořadatel mezinárodní konference České ekologické zemědělství po roce 2000

 putovní výstava Svět úspor energie - aneb jak začít doma a hned!  program Abeceda zdravé krajiny  projekt Ekodomy

 besedy  semináře  výstavy, videoprojekce  kurzy  prezentace

 občanské sdružení  založeno roku 1979  hlavní sídlo v Praze  zabývá se ochranou přírody a životního prostředí  členem IUCN (Světového svazu ochrany přírody) a zakládajícím členem Českého národního komitétu UNEP (Programu OSN pro životní prostředí)

 na ochranu druhů – např. Zvíře v nouzi, Akce žába, Akce čejka, Živá zahrada  na ochranu krajiny - např. Místo pro přírodu, Blíž přírodě,Studánky,Ukliďme svět!  Ekologická výchova,aktivity především především pro mládež: Kolektivy Mladých Kolektivy Mladých ochránců přírody ochránců přírody

 finanční dar na účet ČSOP  sponzorství na konkrétní věc  členství v ČSOP  Zapojení do programu Zelená karta (spolupráce) Zelená karta (spolupráce)  čtení či psaní do časopisu Krása našeho domova Krása našeho domova

 sdružení Děti Země chrání přírodu a životní prostředí pomocí tří programů-Doprava, Příroda, Věc veřejná  Založeno roku 1989(oficiální registrace )  působí v několika pobočkách-Praha, Plzeň, Liberec, Brno nebo Ostrava  členem eko organizace Zelený kruh Zelený kruh  mezi významné osobnosti DZ patří např. prof.E.Kohák patří např. prof.E.Kohák

 Den bez aut  Plzeň pro cyklisty-cyklisté pro Plzeň  Akce Falco-ochrana ohrožených hnízd vzácných dravců  zachraňme Doupovské hory  Ropák roku  Kampaň za odstranění nelegálních billboardů nelegálních billboardů

 účastněte na některé ze zmíněných akcí  navštěvujte některou z poboček  staňte se členem týmu DZ  zašlete příspěvek  čtěte časopis Akce Dětí Země

mmmminimálně tři osoby s hlasovacím právem v rámci dané organizace aaaabsolvování tříměsíční čekací lhůty do schválení ppppoté pobočka získá vlastní právní subjektivitu a automaticky 1 místo v Radě ppppobočka může vystupovat jménem dané organizace

 DUHA-vyplňte formulář na  NESEHNUTÍ-vyplňte formulář  BRONTOSAURUS-informace o akcích na  LEA-informace o projektech na

 Klára Coubalová  Eva Halanová