2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
ZÁSADY POV - ROK 2010 Schválené usnesením Zastupitelstva Královéhradeckého kraje ZK/9/574/2009 ze dne Dotace  má minimální a maximální výši.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Spolupráce s mikroregiony
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
3. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje se zástupci KH kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského projektování Krajský úřad KHK.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Strategie jako dlouhodobý koncepční dokument Strategie jako společný konsensus rozvoje území Tvorba.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
4. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje se zástupci kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského projektování Krajský úřad KHK 2. 7.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2010
Transkript prezentace:

2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského projektování Krajský úřad KHK

Program 2. bloku  Aktuální informace o projektu Regionální inovační strategie a Česko-polský inovační portál  Závěry analýzy čerpání dotací na území Královéhradeckého kraje (Dotace KHK, dotace EU v rámci programovacího období 2004 – 2006, dotace EU v rámci p. o – 2013 (projekty zahájené do )  Monitoring Programu rozvoje Královéhradeckého kraje

 celkem KHK rozdělil 1,8 mld. Kč, více než úspěšných žádostí (neúplná data)  8 tématických oblastí:  Cestovní ruch  Cestovní ruch (11,5 mil. Kč – požadovaná výše dotace napl. ze 41 %)  Kultura  Kultura (137 mil. Kč – uspok. cca 40 % - neúplná data)  Mezinárodní spolupráce  Mezinárodní spolupráce (1,5 mil. Kč – napl.. cca 25 % - neúplná data)  Program obnovy venkova  Program obnovy venkova (224 mil. Kč – výši pož. dot. nelze určit)  Regionální rozvoj  Regionální rozvoj (84 mil. Kč – pož. výše dot. naplněna ze 74 %) (cyklodoprava, vybavení svazků obcí, pož. ochr., pietní místa aj.)  Školství  Školství (87 mil. Kč - požadovaná výše dotace naplněna ze 33 %)  Sociální sféra  Sociální sféra (189 mil. Kč – výši pož. dot. nelze určit)  Životní prostředí  Životní prostředí (445 mil. Kč – pož. výše dotace naplněna ze 45 %) Analýza čerpání dotací Královéhradeckého kraje v období

Celkové sumy dotací v jednotlivých letech

Dotace KHK 2004 – 2008 dle příjemců podpory Pozn.: Údaje o podaných žádostech nejsou úplné.

Dotace KHK v letech 2004 – 2008 celkem (dle obcí, kde převažovala realizace projektů)

Dotace v oblasti cestovního ruchu dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v oblasti kultury dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v rámci Programu obnovy venkova dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v rámci Programu obnovy venkova dle ORP v přepočtu na 1 km 2

Dotace v oblasti regionálního rozvoje dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v oblasti školství dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v sociální oblasti dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace v oblasti životního prostředí dle ORP v přepočtu na 1 km 2

Dotace ve všech oblastech celkem dle ORP v přepočtu na 1 obyvatele

Dotace ve všech oblastech celkem dle ORP v přepočtu na 1 km 2

Dotace z prostředků EU – programovací období

Dotace z prostředků EU – programovací období 2004 – 2008: příjemci podpory

Společný regionální operační program

Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství

Monitoring PRK - - průběžné sledování naplňování programu v jednotlivých letech, jež bude podkladem pro jeho průběžné (2009) a konečné (2011) hodnocení Monitoring (textová část) Monitorovací zpráva za rok 2008 Přílohy (4 databáze) Monitoring Programu rozvoje KH kraje

1. Monitoring indikátorů – indikátorová sestava 2. Monitoring dotačních a grantových programů KH kraje 3. Monitoring projektů KH kraje nefinancovaných z prostředků EU 4. Monitoring projektů na území kraje financovaných z prostředků EU Monitoring Programu rozvoje KH kraje

1. Monitoring indikátorů – indikátorová sestava Celkem 319 indikátorů: 89 - Královéhradecký kraj řídící orgány OP ostatní (ČSÚ, úřady práce,…) Monitorovací zpráva PRK 2008

2. Monitoring dotačních a grantových programů KH kraje 5 odborů KÚ – 60 titulů OŠ (24) + OSVZ (2) + OKH (1) + OŽPZ (12) + ORR (15) vč. POV (6) Dotace KHK = , - Kč Monitorovací zpráva PRK 2008

Dotační a grantové programy KH kraje v roce 2008

Dotační a grantové programy KH kraje v roce 2008

3. Monitoring projektů KH kraje nefinancovaných z prostředků EU 42 projektů KHK: Celkové náklady = ,- Kč z toho 5 projektů - dotace z FM EHP/Norska ,- Kč Monitoring Programu rozvoje KH kraje

4. Monitoring projektů na území kraje financovaných z prostředků EU Projekty zahájené do (9 z 13 OP ) Celkem v KHK = 574 projektů Dotace z EU = ,- Kč Celkové náklady = ,- Kč Monitoring Programu rozvoje KH kraje

Projekty na území KH kraje podpořené z prostředků EU a zahájené do

Podpora EU dle příjemců dotace (projekty zahájené do )

Regionální operační program NUTS II SV

Program rozvoje venkova

Děkujeme za účast a pozornost Karel Šimek Ladislav Mlejnek Monika Malínská Centrum EP - Oddělení rozvoje Velké náměstí Hradec Králové