Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Přijímací řízení na střední školy
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje , Kroměříž.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Přijímací řízení Přihlášky v 1. kole přijímacího řízení lze podat 2 přihlášky v 2. kole přijímacího řízení lze podat neomezený počet přihlášek.
2012 / – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška v konzervatořích – ředitelé.
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Pro střediska volného času, školní kluby a školní družiny a NNO pracující s dětmi a mládeží NÁRODNÍ INSTITUT DĚTÍ A MLÁDEŽE Ministerstva školství, mládeže.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
Výsledky činnosti knihoven okresu Brno-venkov 2008 – 2012 (neprofesionální knihovny naše pětiletka Modřice M. Kubíková.
2015/2016.  výuka volby povolání v 8. a 9. ročníku  návštěva IPS při ÚP ve Žďáře n. S.
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Přijímací řízení ke vzdělávání na středních školách pro školní rok 2015/2016 (9. ročník)
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2010 / Důležité termíny 2.1. – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
…web sem, web tam… neoficiální soutěž o nejlepší web okresu Hradec Králové Knihovna města Hradce Králové Kateřina Hubertová.
Přijímací řízení v roce Kontakty na výchovného poradce tel
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Statistika a porovnání činnosti knihoven Lidmila Švíková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích.
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Regionální projekty !?  Čtenářská liga  Škola naruby  SUK: Čteme všichni  Celé Česko čte dětem  Hry bez hranic  Kamarádka knihovna  Kde končí svět.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Přijímací zkoušky školní rok 2017/2018.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
SKIP – Sekce veřejných knihoven
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
FIRE DANCE 2018.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
FIRE DANCE 2019.
Transkript prezentace:

Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé)

Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný garant soutěže: Národní knihovna ČR Hlavní mediální partner: časopis Rodiče

Co sledujeme Spokojenost dětí s knihovnou (uživatelů i ostatních) Týdenní provozní doba oddělení pro děti (=počet hodin pro děti týdně) Procento registrovaných dětských čtenářů (do 15 let) z počtu dětí v obci. V krajských městech, bude-li soutěžit obvodní knihovna, v příslušném obvodu. Počet výpůjček na 1 registrovaného dětského uživatele (údaje za rok 2008)

Co sledujeme Počet kolektivních akcí pro děti, delších než 30 minut (kulturní, vzdělávací akce) za rok 2008 Počet stanic veřejného internetu, které jsou k dispozici dětem Přírůstek knihovního fondu oddělení pro děti za rok 2008 Členství a aktivita v Klubu dětských knihoven SKIP

Vysvědčení Děti mohou knihovně vysvědčení udělit, ať jsou uživateli knihovny, nebo ne; musí však knihovnu navštívit Počet a kvalita těchto vysvědčení bude základem hodnocení jednoho ze soutěžních kritérií Vysvědčení dítě odevzdá v knihovně a knihovna je poté hromadně odešle na adresu: SKIP, k rukám Zlaty Houškové, Klementinum 190, Praha 1. Razítko data odeslání na obálce musí být do včetně

Průběh Elektronický dotazník pro soutěžící knihovny: vyplnit a odeslat do , před elektronickým odesláním jej z prohlížeče vytiskněte a výtisk odešlete s podpisem vedoucího nebo ředitele knihovny na adresu: SKIP, k rukám Zlaty Houškové, Klementinum 190, Praha 1 Únor: pracovní skupina KDK SKIP zhodnotí vysvědčení a doporučí soutěžní komisi přidělení bodů. Soutěžní komise doporučení zváží a přidělí body za kritérium 1, zhodnotí dotazníky a přidělí body za ostatní kritéria do 31. března

Průběh Expertní člen komise prověří webové stránky oddělení pro děti u nejlepších cca 20 knihoven a doporučí komisi pořadí knihoven k návštěvě (duben) Soutěžní komise navštíví nejlepších 10 knihoven a vybere vítěze (duben-květen). Hodnocení doplňkových kritérií proběhne na základě konsensu soutěžní komise 1. června 2009 bude v Praze vyhlášeno a odměněno 10 nejlepších knihoven (oddělení) pro děti, vyhlášeno pořadí a předány ceny. Zároveň bude vyhlášena vítězná knihovna, nositelka titulu Kamarádka knihovna za rok 2008

Přihlášky Poslat do na adresu: SKIP, k rukám Zlaty Houškové, Klementinum 190, Praha 1 Přihláška musí být podepsána vedoucím nebo ředitelem knihovny

Bodování kritérií Spokojenost dětí s knihovnou (=vysvědčení) - maximálně 10 bodů Týdenní provozní doba oddělení pro děti : maximálně 5 bodů (bude ověřováno) Procento registrovaných dětských čtenářů (do 15 let) z počtu dětí v obci: - maximálně 7 bodů (bude ověřováno)

Bodování kritérií Počet stanic veřejného internetu přístupných dětem - maximálně 5 bodů Členství a aktivita v Klubu dětských knihoven SKIP (KDK) : respektováno bude i členství institucionální. Body "navíc" je možné získat za autorství aktivit, které mají celostátní, případně regionální význam, event. byly přejaty větším počtem knihoven v celostátním nebo regionálním měřítku - maximálně 3 body

Napsaly nám děti Tuto naši knihovnu bych přála poznat každému. Přijďte navštívit knihovnu všichni, kdo chcete potěšit svou duši... Lepší kamarádku za celý život nenajdete. Byla jednou jedna knihovna a ta knihovna byla a pořád ještě je to nejhezčí v našem městě. V knihovně se mi strašně líbí. Když sedím doma, nechce se mi VŮBEC NIC DĚLAT, do knihovny se mi chce vždy a za každých okolností. Ať žije Kamarádka knihovna 2008!!!!