Ostravská univerzita v Ostravě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Fai.utb.cz
Přijímací řízení.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity 2005.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Ostravská univerzita v Ostravě
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
Úvod Proč studovat informatiku?
Ústav pedagogických věd
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
European Computer Driving Licence
Úvod Proč studovat informatiku?
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Katedra počítačů ČVUT FEL
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Doktorské studium na AF
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Fakulta informatiky MU Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Přírodovědecká fakulta UJEP
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium

Transkript prezentace:

Ostravská univerzita v Ostravě Katedra informatiky a počítačů prf.osu.cz/kip

Proč studovat informatiku Pochopení problematiky moderního a stále se rozvíjejícího oboru. Široké uplatnění v rámci informatických oborů jako programátor, správce počítačových sítí, správce databází a informačních systémů, počítačový specialista, tvůrce webových aplikací, grafický specialista. Odborné vzdělání pro budoucí učitele Informačních a komunikačních technologií na základních a středních školách.

Moderně vybavené počítačové učebny. Co nabízíme studentům Moderně vybavené počítačové učebny.

Učebna počítačové grafiky, 3D projekce. Co nabízíme studentům Učebna počítačové grafiky, 3D projekce.

Co nabízíme studentům MSDN Academic Alliance – licence pro studenty. Studenti naší katedry si mohou bezplatně stáhnout produkty Microsoft pro použití na svých domácích počítačích (např. MS Project, MS Visio®, Windows XP®, Windows Vista®, Visual Studio® a další) pro účely výuky, výzkumu a vývoje. Po ukončení výuky je možné software dále využívat po neomezenou dobu.

Využití Mediasite ve výuce

Erasmus – studijní pobyty Instituto Politecnico de Portalegre, Portugalsko, http://www.ipportalegre.pt/html1/Home.aspx jazyky: portugalština, omezeně angličtina, studium: bakalářské. Dublin City University, School of Computing, Irsko, http://www.computing.dcu.ie/index.html jazyk: angličtina, studium: magisterské. Freie Universitat Berlin, Dept. of Mathematics and Computer Science, Berlin, Německo, http://www.inf.fu-berlin.de/en/index.html jazyk: němčina, studium: bakalářské, magisterské.

Cisco Networking Academy Kurzy studentům OU ve formě volitelného předmětu (příspěvek na materiál). Praktická výuka ve cvičeních předmětů Počítačové sítě I a II. Samostatná práce diplomantů v oblasti počítačových sítí. Pro vědecko-výzkumnou činnost pracovníků katedry.

MAYA – Training Centrum Kurz pro začátečníky, kteří teprve objevují tajemství 3D grafiky, tak i pokročilé – software MAYA, 3dMax Studia nebo XSI. Kurz je zakončen certifikátem MAYA TC, který uděluje instruktor na základě závěrečného projektu. Využití MAYA: kreslené filmy, počítačové hry, reklamy, architektonické animace, průmyslový design.

ECDL - European Computer Driving Licence Testovací středisko na KIP. Možnost získání celoevropsky uznávané kvalifikace – ECDL Certifikát. Efektivnější využívání výpočetní techniky. Získání výhodnější pozice při výběru zaměstnání. Více na stránkách CŽV – ECDL.

Kurzy pro nové i přijaté studenty Přípravný kurz pro studenty 1. ročníků (informatika) Úvod do studia Úvod do angličtiny 1 a 2 Využití ICT ve studiu na PřF

Služby CIT Správa a bezpečnost informačních systémů, správa sítí, Novell, e-mail, internet, web OU, e-learning, studijní agenda, identifikační karty, studentské a knihovní systémy, telefonie, videocentrum OU, cit.osu.cz.

WiFi připojení k internetu Pro studenty a učitele Ostravské univerzity zdarma, pokrytí na budovách OU, nastavení jména, hesla a instalace certifikátu.

Portál OU Informace o studiu, personální informace, změna hesla, studijní agenda, elektronický index, přihlašování na zkoušky, zápis předmětů.

e-Learning OU moodle.osu.cz, kurzy Katedry informatiky a počítačů, podpora kombinovaných a distančních forem vzdělávání, využití při prezenčním studiu.

Univerzitní knihovna služby: výpůjční, rešeršní, meziknihovní, fakultní studovny, licencované databáze, mnohé služby jsou dostupné online.

TEP – program pohybových aktivit

Pyramida Podpora studentům se speciálními potřebami, pyramida.osu.cz, kurzy pro uchazeče se speciálními potřebami, individuální konzultace zájemcům o studium na OU.

Struktura akreditovaných oborů Studijní programy a obory Standardní délka studia Bakalářské jednooborové dvouoborové 3 roky Navazující magisterské 2 roky Doktorské

Bakalářské studium - jednooborové Studijní obor Forma studia Informatika prezenční Informatika a výpočetní technika – aplikovaná informatika Aplikovaná informatika kombinované a distanční

Přijímací řízení Bc. Informatika e-přihláška do 29. 2. 2012, administrativní poplatek 590 Kč, úhrada poplatku do 29. 2. 2012, v případě počtu uchazečů přesahujících kapacitní možnosti pracoviště budou uchazeči konat přijímací zkoušku z daného oboru, vykonání maturitní zkoušky.

Den otevřených dveří pátek 6. ledna 2012, 9:00 – 16:00 hod. sobota 7. ledna 2012, 9:00 – 11:00 hod. Katedra informatiky a počítačů Přírodovědecká fakulta 30. dubna 22, Moravská Ostrava

30. dubna 22, Moravská Ostrava Den otevřených dveří 30. dubna 22, Moravská Ostrava