NÚV se představuje Národní ústav pro vzdělávání vznikl 1. července 2011 sloučením: Národního ústavu odborného vzdělávání, Výzkumného ústavu pedagogického,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Rozvoj a metodická podpora poradenských služeb RAMPS - VIP III
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Centrum celoživotního vzdělávání
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Monitoring dalšího vzdělávání
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Jan Brůha Konference UNIV 2 KRAJE Seč 2012 Další vzdělávání v ČR.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
„Okna technickým oborům dokořán“
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Hlavní manažér SP Kvalita I
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

NÚV se představuje Národní ústav pro vzdělávání vznikl 1. července 2011 sloučením: Národního ústavu odborného vzdělávání, Výzkumného ústavu pedagogického, Institutu pedagogicko-psychologického poradenství. Věnuje se odbornému i všeobecnému vzdělávání, uměleckému a jazykovému školství, pedagogicko-psychologickému, výchovnému a kariérovému poradenství, klade důraz na celoživotní učení a spolupráci s EU.

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

CPIV - V rámci projektu vznikla tzv. Centra podpory inkluzivního vzdělávání, která podporují inkluzi na základních školách. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 6 Skutečné čerpání limitu 2011: 5,048 Pilot ZUŠ - podporuje umělecké školy při zavádění nového kurikula do praxe. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 5 Skutečné čerpání limitu 2011 : 0,964 Nová závěrečná zkouška – sjednocují se podmínky pro získání výučního listu ve stejném oboru na různých školách. K novým závěrečným zkouškám se dobrovolně přidaly tři čtvrtiny škol. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 3 Skutečné čerpání limitu 2011 : 9,599 Kurikulum S – projekt po tři roky pomáhá školám při tvorbě školních vzdělávacích programů a jejich zavádění do výuky. Celkový rozpočet projektu: Celkový rozpočet projektu: ,57 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 3 Skutečné čerpání limitu 2011 : 8,730 DALŠÍ PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY NÚV

Národní soustava kvalifikací 2 – vzniká registr všech dílčích i úplných kvalifikací, které jsou popsány prostřednictvím standardů. NSK umožňuje, aby si lidé mohli složit zkoušku a získat kvalifikaci, i když daný obor nevystudovali, ale naučili se ho např. v praxi. Celkový rozpočet projektu: ,95 Délka trvání projektu: 74 Počet měsíců do konce projektu: 42 Skutečné čerpání limitu 2011 : 30,195 Koncept – usiluje o vytvoření prostředí motivujícího k dalšímu vzdělávání a o zvýšení kvality tohoto vzdělávání, vytváří se zde proto systém ratingu vzdělávacích organizací. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 44 Počet měsíců do konce projektu: 14 Skutečné čerpání limitu 2011 : 6,489 Cesta ke kvalitě – pomáhá školám při vlastním hodnocení. Připravil 30 evaluačních nástrojů, které mohou prakticky využít při vlastním hodnocení. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 4 Skutečné čerpání limitu 2011 : 3,930

DALŠÍ PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY NÚV VIP II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy – připravuje informace o školách, oborech vzdělání a absolventech, které využívá veřejnost i pedagogové při poradenské práci. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 24 Skutečné čerpání limitu 2011 : 8,463 WYNPSI - Tvorba systému modulárního vzdělávání v oblasti prevence sociálně patologických jevů pro pedagogické a poradenské pracovníky škol a školských zařízení na celostátní úrovni. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 6 Skutečné čerpání limitu 2011 : 1,204 DIS - je projektem spolufinancovaným Evropským sociálním fondem a státní rozpočtem České republiky. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, realizátorem projektu je Institut pedagogicko-psychologického poradenství České republiky. Celkový rozpočet projektu: ,00 Délka trvání projektu: 36 Počet měsíců do konce projektu: 19 Skutečné čerpání limitu 2011 : 0,975

UNIV2KRAJE pomáhá středním školám rozšířit svou činnost také na dospělé zájemce a přetvořit se tak v centra celoživotního učení. Jde o projekt velmi mnohostranný - dává učitelům možnost k profesnímu růstu, školám pomáhá při současném úbytku žáků a přitom vznikají velmi potřebné vzdělávací kurzy pro dospělé. (Tento projekt blíže představí jeho pracovníci.) Celkový rozpočet projektu: ,96 Délka trvání projektu: 42 Počet měsíců do konce projektu: 13 Skutečné čerpání limitu 2011 : 33,388

UNIV3 PODPORA PROCESŮ UZNÁVÁNÍ Právě zahájený projekt má přispět ke zkvalitnění rekvalifikací a zároveň podpořit uznávání výsledků neformálního vzdělávání. Bude vytvořeno 350 modulových rekvalifikačních programů podle standardů NSK, které budou i po ukončení projektu k dispozici všem subjektům poskytujícím rekvalifikační vzdělávání. Celkový rozpočet projektu: ,76 Délka trvání projektu: 30 Počet měsíců do konce projektu: 30 Skutečné čerpání limitu 2011 : 29,70

DALŠÍ ZAHÁJENÉ A PŘIPRAVOVANÉ PROJEKTY VIP III (RAMPS) Projekt podporuje práci psychologů a speciálních pedagogů na školách a metodicky ji řídí. Celkový rozpočet projektu: ,20 Délka trvání projektu: 24 Počet měsíců do konce projektu: 23 Skutečné čerpání limitu 2011 : 4,00 Nová závěrečná zkouška 2 pokračování práce na jednotných zadáních, inovace informačního systému pro jejich zpřístupnění, e-learningové vzdělávání pro učitele příprava legislativních podmínek pro celoplošné zavedení NZZ v učebních oborech. Celkový rozpočet projektu: ,51 Délka trvání projektu: 27 Počet měsíců do konce projektu: 27 Skutečné čerpání limitu 2011 : 10,20 Podpora technického a přírodovědného vzdělávání Cílem projektu je posílit informovanost pedagogů o inovacích v technických a přírodovědných oborech a průběžně aktualizovat obsah vzdělávání v těchto oborech. Projekt chce zároveň podnítit zájem žáků 2. stupně ZŠ o technické a přírodovědné obory. Má být proto navázána intenzivní spolupráce mezi základními a odbornými školami. Na středních školách vzniknou tzv. Otevřené dílny, které umožní pracovní vyučování pro žáky ZŠ.

Děkuji za pozornost …