Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Poslání Intervenčního centra
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
V ČESKÉ REPUBLICE 1.  chybějící definice diskriminace v hmotném právu  zákaz diskriminace – čl. 3 LZPS  mezinárodní úmluvy  judikatura ESLP (Belgický.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
„MOSTY od izolace k integraci“ Kurs právního minima pro mladistvé - Projekt Pšov -
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Ing. Stanislava Správková
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
ohroženým domácím násilím
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE se sídlem v Českých Budějovicích, Staroměstská 2608.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Sociální zabezpečení EU Administrativa. Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ II.
Sociální systém České republiky
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Ing. Stanislava Správková
člen Asociace občanských poraden
Domácí násilí.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.

Jsme občanským sdružením, které vzniklo dle z. č. 83/1990 Sb. Zakládající organizace: Národní rada osob se zdravotním postižením ČR o.s. Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR o.s. Svaz tělesně postižených v ČR o.s. Národní institut pro integraci osob se sníženou schopností pohybu a orientace o.s.

Detašovaná pracoviště v rámci Moravskoslezského kraje Nový Jičín (ul. Sokolovská 9) Nový Jičín (ul. Sokolovská 9) Frýdek-Místek (ul. Kolaříkova 653) Frýdek-Místek (ul. Kolaříkova 653) Ostrava (ul. Bieblova 3) Ostrava (ul. Bieblova 3) Opava (ul. Liptovská 21) Opava (ul. Liptovská 21) Bruntál (ul. Dr. E. Beneše 1497/21) Bruntál (ul. Dr. E. Beneše 1497/21)

Služby detašovaného pracoviště Nový Jičín Poradna pro osoby se zdravotním postižením Poradna pro osoby se zdravotním postižením Osobní asistence Osobní asistence Individuální doprava Individuální doprava Půjčovna KP Půjčovna KP Občanská poradna Občanská poradna Evropské projekty Evropské projekty

Občanská poradna

Poslání OP Podpora uživatel služby v tom, aby znali svá práva a povinnosti, uměli účinně vyjádřit své potřeby a znali dostupné služby potřebné k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Podpora uživatel služby v tom, aby znali svá práva a povinnosti, uměli účinně vyjádřit své potřeby a znali dostupné služby potřebné k řešení jejich nepříznivé sociální situace.

Cílová skupina Osoby, které se dostaly do nepříznivé sociální situace nebo jsou touto situací ohroženy, a nedokáží ji řešit vlastními silami bez potřebné pomoci a podpory. Služby jsou dle zákona pro uživatele zdarma.

Oblasti poradenské pomoci sociální dávky sociální dávky sociální pomoc sociální pomoc pojištění pojištění pracovně právní vztahy a zaměstnanost pracovně právní vztahy a zaměstnanost bydlení bydlení rodina a mezilidské vztahy rodina a mezilidské vztahy majetkoprávní vztahy a náhrada škody majetkoprávní vztahy a náhrada škody finanční a rozpočtová problematika finanční a rozpočtová problematika ochrana spotřebitele ochrana spotřebitele občanské soudní řízení občanské soudní řízení zdravotnictví zdravotnictví veřejná správa veřejná správa trestní právo trestní právo

Konzultační hodiny Kopřivnice (Štefánikova 1163, Kopřivnice) PO: 9:00 – 12:00 13:00 – 16:00 ÚT: 9:00 – 12:00 13:00 – 16:00 (objednaní) Nový Jičín (Sokolovská 9, Nový Jičín) ST: 9:00 – 12:00 13:00 – 17:00 ČT: 9:00 – 12:00 13:00 – 16:00 (objednaní)

Vybrané sociální problémy dnešní rodiny z praxe Občanské poradny

Rostoucí zadluženost Rok Počet exekucí EK ČR Celkem

Vybrané příčiny zadluženosti: ztráta zaměstnání ztráta zaměstnání nemoc nemoc invalidita invalidita rozvod/rozchod s manželem/partnerem rozvod/rozchod s manželem/partnerem úmrtí manžela/partnera úmrtí manžela/partnera důchod důchod dědictví dědictví

Nezaměstnanost (rizikové skupiny, nízké kompetence nutné k úspěchu na dnešním trhu práce) Nezaměstnanost (rizikové skupiny, nízké kompetence nutné k úspěchu na dnešním trhu práce) Rozvodovost (následně otázky vyživovací povinnosti) Rozvodovost (následně otázky vyživovací povinnosti) Ztráta bydlení (deregulace náj.) Ztráta bydlení (deregulace náj.) Násilí v rodině Násilí v rodině Další sociální problémy

Jak pracujeme v rámci sociálního poradenství Sociální práce (kdo to je a co dělá) Sociální práce (kdo to je a co dělá) Důraz na individualitu Důraz na individualitu Princip participace na problému Princip participace na problému Anonymita Anonymita Diskrétnost Diskrétnost

Jak tedy můžeme pomoci (projektové možnosti) Individuální poradenství (a další indiv. metody) Individuální poradenství (a další indiv. metody) Přednášková činnost pro různé cílové skupiny (laická i odborná veřejnost) Přednášková činnost pro různé cílové skupiny (laická i odborná veřejnost) Účast v odborných debatách (KT, ČT..) Účast v odborných debatách (KT, ČT..) Články do tiskovin Články do tiskovin Informační brožury Informační brožury Sociální reklama Sociální reklama

Děkuji za pozornost Mgr. Richard Pešat