SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

Stravovací návyky a jejich změny u českých dětí ve věku 1-5 let
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Klubový materiál. Zjednodušený multilevelmarketing cesta za finanční nezávislostí je naše Naše.
Národní informační středisko
NAHRÁVÁNÍ SKENERU S2. Synchronizovat skener znamená: Odeslat údaje o skenerem uskutečněných měřeních na globální server společnosti Nu Skin. Výhody: Ve.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Popisná statistika - pokračování
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiál
VYTĚŽTE MAXIMUM ZE SVÉHO SKENEROVÉHO PODNIKÁNÍ
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
chemické složení organismů
Houba Lion's Mane.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Mgr. Ivana Pechová Mimimum fotografa Mgr. Ivana Pechová
Barva Jak vybrat barvy.
Kriminalita v ČR Databázové systémy II Bc. Martin Chodúr, Bc. Vojtěch Hanáček.
Nápoj na bázi koktejlu z ovocných šťáv..
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY /14.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
SYNCHRONIZACE SKENERU S3. Synchronizovat skener znamená: Odeslat údaje o skenerem uskutečněných měřeních na globální server společnosti Nu Skin. Výhody:
Plánování ošetřovatelské péče
Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,
Popisné statistiky. Výskyt strupovitosti se zdá být ve vztahu s obsahem některých chemických prvků “ve slupkách“ hlíz. Některé odrůdy trpí strupovitostí.
Principy výživy kojenců a malých dětí podle doporučeních WHO (2002)
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
Maximální chyba nepřímá měření hrubý, řádový odhad nejistoty měření
Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra
Zdravé stravování KC3.
Nutriční poradenství.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Trendy na trhu Volné radikály Oxidační stres Antioxidanty Doplněk stravy.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
S1 30 MINUT NA ZAHŘÁTÍ 15MINUTOVÁ KALIBRACE pCAL STANDARDY 3MINUTOVÉ SKENOVÁNÍ PRVNÍ SKENER UNIVERZITA V UTAHU 10’ X 10’ POTŘEBA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
VÝŽIVA „Patrně jediný způsob, jak si zachovat zdraví, je jíst, co ti nechutná, pít, co se ti oškliví, a dělat, co se ti nechce.“ Mark Twain.
Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný…
Definice, základní pojmy
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Šíření tepla zářením VY_32_INOVACE_25_Šíření tepla zářením
Induktivní statistika
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Induktivní statistika
zpracovaný v rámci projektu
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA
Kreditní systém studia
VYTĚŽTE MAXIMUM ZE SVÉHO SKENEROVÉHO PODNIKÁNÍ
Induktivní statistika
Transkript prezentace:

SKENEROVÉ SKÓRE A VARIABILITA

HLADINA KAROTENOIDŮ V KŮŽI

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Když skener udává zobrazuje dosažené skóre, udává obojí, číslo i barvu. Každé barvené pásmo obsahuje škálu hodnot, jež zahrnuje všechny možné hodnoty náležící do daného barevného pásma. Tak například, jakákoli naměřená hodnota mezi 20 000 a 29 000 bude náležet do oranžového pásma. Každé barvené pásmo je rozděleno na tři barevné odstíny – světlý, střední a tmavý. Každý odstín představuje na škále hodnotu zhruba 3 000. Tak například, v zeleném pásmu (nahoře) představuje nejsvětlejší odstín hodnotu od 40 000 do 43 000, prostřední odstín hodnotu skóre 44 000 – 46 000 a nejtmavší odstín pak 47 000 – 49 0000.

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Aktuální číselné skóre odráží Vaši hladinu karotenoidů. Je to méně důležité než to, kam výsledek spadá v rámci barevné škály. 4

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Hladina karotenoidů v kůži je individuální a může se lišit: Stravovací návyky, doplňky stravy a profily spotřebitelů se odráží do možných dosažených výsledků, ale nezaručí je. Individuální genetické rozdíly mohou výrazným způsobem ovlivnit míru absorbování karotenoidů a tím i osobní SCS.

Hladina karotenoidů v kůži (SCS) Pro zlepšení Vaší hladiny karotenoidů v kůži : Zlepšete své stravovací návyky denním příjmem 5 až 10 porcí na karotenoidy bohatého ovoce a zeleniny. Dávejte na sebe pozor a veďte zdravý životní styl. Doplňujte stravu produkty certifikovanými pro skener. Tyto produkty zásobují Vaše tělo karotenoidy s nejlepším základem. .

Účinky konzumace ovoce a zeleniny Stejně jako v případě produktů SCS, jsou přínosy z konzumace ovoce a zeleniny progresivní. Čím více jich zkonzumujete, tím vyššíSCS budete mít. n = 2,276,345 n = 2,198,277 n = 572,074 n = 191,970 Na základě Pharmanex skenerové databáze, jež obsahuje snímky od více než 5 miliónů jednotlivců získaných od května 2008. Méně než 2 porce 2 až 3 porce 4 až 5 porcí 6 a více porcí 7

VARIABILITA

Je to normální? První měření Druhé měření v ten samý den C B A C B A C

Biofotonický Skener dokáže obojí. Variabilita Variabilita je běžná v případě jedné z těchto situací: 1- Měřená sloučenina je zasazena v biologickém základe (např. kožní tkáně, atd.). 2- Měřená sloučenina je přítomna ve stopovém množství. Biofotonický Skener dokáže obojí. Měří hodnotu karotenoidů v kůži a tyto karotenoidy se nacházejí ve stopovém množství.

Variability Měřiče hladiny glukózy v krvi, jako jsou tyto, ukazují spolu s jinými podobnými měřícími přístroji nestálost výsledků napříč měřeními.

Faktory, jež mohou ovlivnit výsledky měření: Variabilita Faktory, jež mohou ovlivnit výsledky měření: Osobní faktory: Genetika Dietetický životní styl Doplněk stravy Jiné faktory Provozní faktory: Kalibrace Teplota Umístění ruky Povětrnostní podmínky Čistota skenerového snímače

+/- 1 barevný odstín 85 % času. Variabilita Studie ukázaly, že dvě po sobě následující měření se mohou lišit v odchylce +/- 1 barevný odstín 85 % času. -1 +1 C B A C B A C B A C B A C B A 13

Řešení problému variability Pro stanovení akceptovatelného rozsahu: Minimum: začátek předchozího barevného pásma Maximum: konec následujícího barevného pásma Příklad: Průměrné dosažená hodnota je 42 000. To spadá do spodního hranice zeleného pásma. Minimální přijatelný rozsah začíná ve žlutém pásmu (37 000) a maximální přijatelná hranice se nachází v polovině zeleného pásma (46 000). Akceptovatelný rozsah by měl 85 % času být mezi 37 000 to 46 000.

Důležitost zahřívacího procesu Nezapomeňte na důležitost zahřívacího procesu. Pokud plánujete během jednoho dne více měření, ale v různém čase(např. ráno, odpoledne a večer) a Váš skener bude mezitím vypnutý, pak před každým měření proveďte nejprve 5 tmavých skenů.

Variabilita Při měřeních, jako je toto, je důležité se časem zaměřit na změny v barevných zónách. Pravidelná měření jedinců v průběhu času jasně ukáží změny (nebo stálost) v jejich SCS, což bude odrážet jejich výběr stravy, užívání výživových doplňků a životní styl. Měření skenerem každých 6 až 8 týdnů je ideální způsob jak zjistit, zda konzumujete dostatečné množství karotenoidů.

Řešení problémů variability Zkontrolujte nejprve faktory ovlivňující výsledky skenování a zjistěte, zda mohou být provozní faktory opraveny. Oskenujte se spolu s další osobou skenerem alespoň 5x. Před každým z 5 měření očistěte skenerový snímač mikrovláknovým čistícím hadříkem Pokud je to možné, změřte se 5x i na jiném skeneru. Synchronizujte skener(y). Pokud je to možné, pokuste se získat průměrné skóre od obou skenovaných osob. Zašlete hodnotu(y) dosaženého skóre do Vaší místní kanceláře 17

DĚKUJEME