 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Advertisements

SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rozpočtové hospodaření obcí
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU 2014 Dopady změn v daních z příjmů platných od 1.ledna 2014 na činnost sportovních svazů a organizací Jiří Topinka člen ekonomické.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Volební systém České republiky
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Daňová teorie a politika
Česká republika – demokratický stát
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Moc zákonodárná VY_32_INOVACE_ 06 - Moc zákonodárná.
ÚVOD Management a marketing
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. VOLBY V ČESKÉ.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
Financování politických stran ve srovnávací perspektivě - Polská republika Patrik Eichler, Masarykova demokratická akademie.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Rozpočty územních samosprávných celků
Moc zákonodárná Pavel Šuranský. Přáli byste si v naší zemi něco změnit? Jakým způsobem by to bylo možné?
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
Neziskové organizace a jejich financování
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Název školy: Základní škola Městec Králové
Rozpočtový proces státního rozpočtu
ÚSTAVNÍ VÝVOJ A ÚSTAVNÍ SYSTÉM ČR III.12 Moc zákonodárná a tvorba práva Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
ZDP - Zdanění právnických osob – veřejně prospěšných poplatníků (VPP) VPP = v souladu se statutem, stanovami apod. jako svou hlavní činnost vykonává činnost.
Daň darovací Darování majetku =
Ekonomika církví a náboženských společností. Charakteristika církví a náboženských společností označení církev se pojí zejména s křesťanstvím náboženstvím,
Petr Machala. Co může vyjadřovat tento graf? Míra veřejného dluhu v roce 2011 Máme důvod k radosti?
Ekonomika politických stran. Identifikace  Vznik dle zákona č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích  Evidence ve.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
Jak a kam volíme u nás?. Ve volbách vybírají své politické ……………………………….., kteří reprezentují jejich ……………………………….. (Dufek,
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Příjmy rozpočtů územní samosprávy v ČR Příjmy jsou: Daňové příjmy Daňové příjmy Nedaňové příjmy Nedaňové příjmy Kapitálové.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Zdroj obrázků: VOLBY A VOLEBNÍ SYSTÉMY volby jsou hlavním mechanismem demokracie, kdy občané volí své zástupce, kteří reprezentují.
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Obecná část rozpočtového práva III 21. března 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 24.
Nestátní neziskové organizace
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Volby do poslanecké sněmovny v ČR
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Obsah veřejných rozpočtů III
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Veterinární a potravinářská legislativa
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Výchova k občanství Moc zákonodárná
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
volby Volební systémy v demokratických zemích
MOC ZÁKONODÁRNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Obecná část rozpočtového práva III
Obecná část rozpočtového práva III
Střední škola obchodně technická s. r. o.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Obsah veřejných rozpočtů III
DUM - Digitální Učební Materiál
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje movitého a nemovitého majetku  Úroky z vkladů  Příjmy z podnikání jiných zákonem vymezených právnických osob

 Státu (nestanoví li zákon jinak)  Příspěvkových organizací  Obcí, měst, městských částí a krajů  Státních podniků nebo právnických osob s majetkovou účastí státu  Právních osob s majetkovou účastí obcí nebo městských částí  Obecně prospěšných organizací  Zahraničních právnických osob (výjimka – PS a nadace)  Osob, které nejsou občany ČR (neplatí, pokud mají trvalý pobyt v ČR) Pokud by PS přijala dar v rozporu se zákonem o politických stranách, musí jej vrátit. Když PS dar nevrátí je jí uložena pokuta ve dvojnásobné výši hodnoty daru.

 Stálý příspěvek : nárok má strana, která získala ve volbách do poslanecké sněmovny nejméně 3% hlasů  Na rok činí Kč při 3% hlasů, za každých dalších 0,1% hlasů PS obdrží Kč. Při více než 5% hlasů se příspěvek dál nezvyšuje.  Příspěvek na mandát: PS na něj má nárok, jestliže z ní byl zvolen alespoň jeden poslanec, senátor nebo člen zastupitelstva kraje.  Na poslance nebo senátora činí Kč a na člena zastupitelstva kraje Kč.  Příspěvek na mandát náleží PS po celé volební období.

 Vzniká tak, že po volbách poslanecká sněmovna sdělí, ministerstvu financí počet platných hlasů pro jednotlivé PS. Politické straně, která ve volbách získala nejméně 1,5% hlasu, bude za každý hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč

 PS mají ze zákona povinnost předložit každoročně 1. dubna poslanecké sněmovně výroční finanční zprávu.  Výroční finanční zpráva PS je veřejná. Lze do ní nahlédnou (případně pořídit kopii) v kanceláři poslanecké sněmovny