CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Školní projekt pro rok   Všechny třídy 1. a 2. stupně  Rodiče  Veřejnost Určení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Taneční a pohybová výchova
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Komunitní a otevřená škola
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Implementační projekt KAP
Jak na akční plán?.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Školní vzdělávací program
Vzorový projekt pro ZŠ.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků ve vzdělávání

CHCI BÝT JAKO VY Celkem podáno 51 žádostí Vybráno k realizaci 13 žádostí Celý název projektu: Chci být jako vy, uplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících inkluzivní a rovný přístup ke vzdělávání na ZŠ Veltrusy a spádových školách

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU registrační číslo GP: CZ.1.07/1.2.33/ trvání: duben 2013 – prosinec 2014 výše podpory: ,30 Kč Finance jsou rozděleny do jednotlivých kapitol, které je nutné dodržet.

PARTNEŘI PROJEKTU MŠ Veltrusy MŠ Vojkovice ZŠ Nelahozeves ZŠ Vraňany Městské muzeum Kralupy nad Vltavou Národní památkový ústav Praha – zámek Veltrusy

HLAVNÍ AKTIVITY PROJEKTU volnočasové dílny pro žáky školy, žáky a jejich rodiče, předškoláky zájmové kroužky adaptační a ročníkové pobyty pro žáky školy vzdělávání učitelů tvorba metodických materiálů pro výuku žáků s SPU

VOLNOČASOVÉ DÍLNY – pro žáky -celkem 30 dílen -dílny mají podpořit budování přátelských vztahů mezi dětmi v rámci celé školy -dílny mají umožnit zažít i dětem, které nejsou úspěšné, zažít při školních akcích pocit úspěchu -všechny děti ze školy (mimo 1. tř.) vyplní krátký dotazník týkající se zájmu o typ aktivit -zaměření dílen – např.: sportovní, rukodělné, taneční, výtvarné, hudební + dle zájmu dětí

VOLNOČASOVÉ DÍLNY – pro děti a jejich rodiče -celkem 15 dílen -kromě obdobných cílů jako u dílen pro žáky je cílem těchto aktivit: a/ podpořit také dobrý vztah celé rodiny ke škole b/ posílit a podpořit rodinné vztahy c/ podpořit spolupráci rodiny a školy - zaměření dílen – např.: sportovní, rukodělné, taneční, výtvarné, hudební + dle zájmu

VOLNOČASOVÉ DÍLNY – pro předškoláky -celkem 16 dílen -4 dílny ještě v letošním školním roce -8 dílen ve školním roce 2013 – dílny ve školním roce 2014 – 2015 /nutno zrealizovat do / -metodiky k jednotlivým dílnám /témata se nesmějí opakovat/ -finanční odměna pro realizátory dílny

VOLNOČASOVÉ DÍLNY – pro předškoláky -minimální účast na dílně – 12 žáků -ke každé dílně nutno zpracovat metodiku k jejímu průběhu a realizaci -finanční odměna pro tvůrce a realizátora dílny z prostředků na projekt -po dobu projektu /18 školních měsíců/ připadají přibližně 2 dílny na měsíc

MIMOŠKOLNÍ AKTIVITY - KROUŽKY -celkem 12 kroužků -1x týdně 2 hodiny – po dobu trvání projektu

ADAPTAČNÍ POBYT PRO 6. ROČNÍK -naplánován na září 2013 a září metodika k pobytu -pomoc a metodické vedení odborného lektora na část pobytu

ROČNÍKOVÉ POBYTY PRO 8. ROČNÍK /v září 2014 – letošní 6. ročník/ -metodika k pobytu -pomoc a metodické vedení odborného lektora na část pobytu

ROČNÍKOVÉ POBYTY -pobyt = spaní ve škole – pro děti s SPU -aktivity typu – jak se efektivně učit, co dělat, abych byl úspěšný -na jeden den – spoluúčast rodičů /přednáška odborníka – jak mohou rodiče pomoci svým dětem s SPU/ + aktivity pro děti a rodiče

VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ -pro celý učitelský sbor: a/ se zaměřením na SPU /dys …. – různá témata/ b/ se zaměřením na motivaci, aktivizaci, hodnocení apod. -pro jednotlivce dle výběru z běžné nabídky k tématu grantu /úspěch dětí s SPU ve škole, podpora tvorby třídního kolektivu apod. / -možná účast i učitelů ze spádových škol na školeních zaměřených na SPU

TVORBA METODICKÝCH LISTŮ -vytvoření pracovních listů v rámci svého předmětu pro práci žáků s SPU – základ bude zrealizován v rámci školení SPU -celkem 130 pracovních listů

CO ZÍSKÁME Z PROJEKTU? -rozšíření mimoškolních aktivit pro děti -podpora spolupráce rodiny a školy -proškolení celého sboru v oblasti SPU + práce se třídou -možnost účasti na školení dle vlastního výběru /řeší právní oddělení/