Anakonda Velká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Dorado (Koryféna velká)
HATERIE, ŽELVY, KROKODÝLOVÉ
Vydra říční ve střední Evropě
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Jaguár americký.
Plazi - druhy.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Tučňák brýlový Tučňáci
Poznávačka PLAZI Zástupci označení * nejsou povinní.
Tropický pás OK.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Čeleď: Šelmy kočkovité
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Plazi Vypracoval: Osička Jan.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Živočichové tropických deštných lesů (1)
ANTARKTIDA.
ŠELMY.
Plazi pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_17.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Podřád: Hadi (serpentes)
SUDOKOPYTNÍCI asi 190 druhů opírají se o dva prsty, třetí a čtvrtý
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
 Většinou dorůstá do velikosti 2 - 2,5 m, jsou však známí jedinci až 4,5 m dlouzí. Hlava je výrazně oddělena od těla, které je poměrně štíhlé, ale pevně.
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
Káně lesní Věra Husníková 3A Káně lesní.
Ledňáček říční.
RYBY 2 Ryby 2.
Sloni.
Savci.
Delfín obecný.
Anakondy.
Živočichové kolem rybníku
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Zoo Praha - Hadi
Řády plazů Přírodopis 7. třída.
Živočichové u vody 3. ročník.
Delfíni.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
CIZOKRAJNÍ HADI /po výkladu si zapiš do sešitu/
PANTANAL.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
ŽELVY A KROKODÝLI (po výkladu si zapiš do sešitu)
VOMBATI.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
PLAZI ŠUPINATÍ - HADI.
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Krokodýli (c) Mgr. Martin Šmíd.
Ještěři a hadi.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
Transkript prezentace:

Anakonda Velká

Nějaký info na ůvod Anakonda velká (Eunectes murinus) je velký had z čeledi hroznýšovitých. Anakonda velká je nejtěžším hadem světa. Je pravda, že cítí-li se anakonda ohrožena, nebojí se bez zaváhání zaútočit i na člověka. To samé lze ovšem říci i o jiných, a daleko menších hadech. Bohužel, i anakonda se stává obětí chamtivosti člověka. Poptávka po hadí kůži je stále vyšší než nabídka, a tak je tvrdě pronásledována. Navíc je anakonda velkou pochoutkou pro místní domorodce.

POPIS Má olivově, nebo žlutohnědě zbarvené tělo, s okrouhlými tmavými, až černými skvrnami. Od očí se až ke koutkům tlamy táhnou nažloutlé, bílošedé, nebo načervenalé, černě olemované proužky. Její mláďata jsou zbarvena velice pestře. Běžně dorůstá v dospělosti okolo 5 m. Dorůstá podobně jako krajta mřížkovaná až do délky 10 - 11 metrů, ovšem je daleko těžší. Osmimetrová anakonda může mít hmotnost až kolem 250 kg, nejvyšší doložená hmotnost byla 300 kg.

Stanoviště Anakonda Velká je snad nejvíce ze všech hroznýšovitých spjata s vodou. Její oči, vystouplé a položené navrch hlavy, jsou toho důkazem. Téměř nikdy se nevzdaluje daleko od vody. Dává přednost stojaté, nebo líně tekoucí vodě, velmi hojná je v záplavových oblastech. V době, kdy bažiny a řeky vysychají, upadá do stavu jakési strnulosti. Výborně plave, ve vodě vyvine značnou rychlost a obrovskou sílu. Na souši se pohybuje pomalu.

Rozšíření Obývá Amazonský deštný prales. Je možno ji spatřit v Brazílii, Kolumbii, Peru, Venezuele, Guyaně a na Trinidadu. Potrava V potravě není vybíravá, v přírodě loví kajmany, želvy a ryby, ale i ptáky, kapybary a jiné savce. V zajetí se krmí savci a ptáky přiměřené velikosti. Anakondy jsou schopny ulovit až sedmdesátikilové prase. Většinou útočí z vody, ale jsou známy i případy, kdy svou kořist napadla ze stromu. Svou kořist tráví několik týdnů zalezlá v různých úkrytech.

Chov v zajetí Pro chov anakondy je třeba mít povolení. Vzhledem k její velikosti a časté útočnosti je nutné zachovávat potřebná bezpečnostní opatření. Kousnutí anakondou značně krvácí a může se zanítit. Pro anakondu velkou zařizujeme co největší nádrž se silnou větví a velkým vyhřívaným bazénem, neboť tento had tráví většinu času ve vodě. Teplotu 26 - 32°C udržujeme po celých 24 hodin. Mláďata jsou dlouhá od 35 do 70 cm a bývá jich kolem 30. Anakondy se dožívají až 25 let.

... a pár fotek, ...

Konec „Haf, haf!!!” Zdroj inforomací: jako obvykle http://cs.wikipedia.org/ „Haf, haf!!!”