Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Těstoviny, zelenina, knedlíky, rýže Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 14. června 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
Přidávají se k hlavnímu pokrmu Doplňují a obohacují stravu Působí estetickyJsou sytící složkou
vařené brambory bramborová kaše bramborový knedlík bramborový salát hranolky americké brambory krokety
zelí hlávkové špenát dušená zelenina fazolové lusky dušený hrášek dušená mrkev
Jaké přílohy patří k těmto pokrmům? Svíčková na smetaně ….. Smažený sýr ….. Plněné papriky ….. Karbenátky ….. Pečené kuře ….. Smažený kapr …..