Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:"— Transkript prezentace:

1 ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM:
Domácí hospodářské druhy zvířat Kód VM: VY_32_INOVACE_48_60 Vzdělávací předmět: Základy přírodních věd Tematická oblast: Základy přírodopisu Autorka: Mgr. Helena Kriegelová Anotace: Pomocí prezentace se žáci seznámí s domácími zvířaty a s jejich užitkovostí pro člověka Klíčová slova: Hospodářské zvíře, farma, užitkovost Metodické pokyny: Metodické pokyny jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná pracovním listem Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák praktické školy dvouleté, I. ročník Datum vzniku VM:  25. března 2013 VM je součástí: _ _ Soubory: Přístupné na Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA Hospodářským užitkem zvířat je : mléko, maso, tuk, vejce či kožešina, mohou to být i kosti, paznehty, rohy nebo parohy, přírodní vlákna či chlupy, sladký med či měňavé perly. Dále pak užitečná práce, tažná zvířata či jezdecká zvířata, především koně, případně skot nebo osli. Hlavními hospodářskými zvířata v ČR pro maso jsou: skot, prasata, drůbež (hrabavá i vodní), ovce a kozy. Kožešinová zvířata mají menší význam, patří sem : norek, nutrie, králík, pštros. Mezi hospodářská zvířata patří také ryby chované na maso, např. kapr. I hmyz je řazen mezi hospodářská zvířata, hlavně: včela medonosná (jak pro med jako potravinu, tak i pro vosk a další včelí produkty) a bourec morušový (pro hedvábné vlákno). Speciálním případem je pes, který může být hospodářským zvířetem pro užitek z práce (pastevečtí psi, hlídací, záchranářští psi, slepečtí psi.

3 Metodické pokyny Na obrázku farmy si dobře prohlédni hospodářská zvířata a přilož k nim správné výrobky. Zopakuj k čemu hospodářská zvířata chováme a jaký z nich máme užitek.

4 FARMA DRŮBEŽÁRNA VEPŘÍN KRAVÍN

5 Použité zdroje: Obrázky byly použity ze stránek Klipárt obrázky


Stáhnout ppt "ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:"

Podobné prezentace


Reklamy Google