Kultura a sport v Kanadě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní zařízení a akce
Advertisements

Přednáška č. 7 Horák Jakub
AMERIKA USA – Zajímavosti III2-Z7-I-14
Historie zimních olympijských her!!
Hry třetího tisíciletí
BASKETBAL II..
Sportovní zařízení a akce
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Velká Británie.
FLORBAL.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Dějiny Kanady II. Přednáška č. 3 Horák Jakub 1. Francie vs Británie –mírem to nekončí 1744 – nové boje, tentokrát o pevnost Louisburg – angličané ji dobývají,
Kanada.
Kanada.
Přednáška č. 4 Horák Jakub
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Příroda a podnebí Kanady
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Dějiny Kanady Přednáška č. 2 Horák Jakub 1. První národy První obyvatelé před lety přes Beringův průliv Mnoho různých kmenů a skupin (více než.
Je kolektivní halový sport…
FOMEI a.s. – divize golf Vám představuje Multifunkční simulátor VisualSports.
Sportovní vyžití v Karviné
Moje první Prezentace!!.
KANADA Lenka Lebdušková.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
AMERIKA Kanada – Hospodářství a sídla III2-Z7-I-09
Zimní sporty.
HÁZENÁ.
Letní olympijské hry v Číně
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Kultura a sporty v Kanadě.
Florbal Patrik Převrátil.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena KANADA Skalnaté hory Niagarské vodopády.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_13_USA a Kanada - opakování,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Současný sport, významné soutěže
FLORBAL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
České hokejové zlato v Naganu 1998
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
VY_32_INOVACE_12_Z5 7. KANADA ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Kultura a sport v Kanadě Přednáška č. 9 Horák Jakub

Kanadská kultura - úvod Současné obyvatelstvo Kanady – mnoho složek z různých národů, různorodé obyvatelstvo – kultura tedy není rozdělena mezi dva hlavní tábory (anglický a francouzský) ale je multietnická Slavné osobnosti kanadské kultury – např. Brian Adams, James Cameron (režisér), herec Michael J. Fox, zpěvačka Celine Dion a mnoho dalších Kanada se ve světě proslavila hlavně svým folkem a folkrockem

Sporty v Kanadě Kanada má 2 oficiální sporty: Lakros Cíl – dopravit malý míček (cca velikosti tenisového míčku) do soupeřovy branky hájené brankářem Hřiště velké asi jako fotbalové Hráči hrají tzv. lakrosovými holemi – na konci mají kapsu Hrací čas 4x 20 minut

Sporty v Kanadě 2) Lední hokej Pravidla stejná jako u nás NHL (National hockey League) – nejznámější hokejová liga světa hrající se v USA i Kanadě – Kanada má 6 zástupců – jsou mezi jimi Calgary, Edmonton, Montreal, Toronto, Vancouver a Ottawa Mnoho dalších lig a podlig, hokejový stadion je zde opravdu téměř v „každém“ městě

Další oblíbené sporty v Kanadě Golf Velmi rozšířený sport, v roce 2005 více než 1,5 milionu aktivních golfistů Basketbal Toronto Raptors – tým hrající nejslavnější světovou basketbalovou ligu NBA Baseball Fotbal Plavání Tenis

Významné sportovní události v Kanadě Kanada byla již třikrát dějištěm konání olympijských her 1988 – zimní olympijské hry v Calgary 2010 – zimní olympijské hry ve Vancouveru 1976 – letní olympiáda v Montrealu

Zdroje: Kanada - Velký průvodce National Geographic, Brno, 2006, ISBN 978-80-251-1943-3 Kanada, 2003, ISBN 80-7237-736-1 Západní Kanada a Aljaška, Praha 2001, ISBN 80-86223-13-2 www.statcan.gc.ca, přesná adresa: http://www.statcan.gc.ca/pub/81-595-m/2008060/s5-eng.htm kanada.orbion.cz, přesná adresa: http://kanada.orbion.cz/stat/pruvodce/kultura-2518/

Zdroje: lacrosse.cz, přesná adresa: http://www.lacrosse.cz/clu-lakros cs.wikipedia.org, přesná adresa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Lakros