POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje , Kroměříž.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
, KFBZ Zlín Legislativa Zákony, normy, doporučení, standardy Mgr. Jana Nejezchlebová.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
K r a j s k á k n i h o v n a F r a n t i š k a B a r t o š e Seminář pracovníků profesionálních knihoven ve Zlínském kraji Zlín, 18. května 2006 PhDr.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
I N T E R N E T I Z A C E K N I H O V E N Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva Peprníčková,
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Bc. Helena Selucká, Bc. Zdena Rousková SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu.
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Malá muzea a jejich význam pro region
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Michal Šperling - EUREDIS
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva Peprníčková, KKFB, Zlín, 29. března 2006

 21. století je století informací mění podstatu knihovnické práce.  Obec vkládá finanční prostředky zpětná vazba spokojení občané.  Občan projevující zájem o službu má na ni právo !

 Knihovník musí být aktivní, zvládat náročnější činnosti.  Knihovníci jsou tu kvůli lidem a službě pro ně.  Jde hlavně - o službu a její kvalitu, o šíři záběru, - o dostupnost, rychlost a vstřícnost.

 Knihovny mění své postavení, z pasivní role přechází do role aktivní. CENTRA KULTURNÍCH AKTIVIT V OBCÍCH INFORMAČNÍ CENTRA OBCÍ

OSOBNOST KNIHOVNÍKA  Komunikativní, vstřícný.  Aktivní, mít organizační schopnosti.  Mít potřebu vzdělávat se.  Projevovat zájem o kulturní dění v obci a spolupráci.

CÍL OBCE  Provozovat knihovnu v pěkném, úpravném prostředí.  Provozovat knihovnu poskytující kvalitní, dostupné a rychlé služby.  Zajistit občanům rovnoměrný přístup k informacím podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Jaká je knihovna ve vaší obci? Poskytuje občanům služby v dostatečné šíři a kvalitě?  

VESNICE ROKU KNIHOVNA ROKU Spolek pro obnovu venkova Svaz měst a obcí České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) – od roku 2000 Veřejná knihovna Hovězí 2000 Obecní knihovna Horní Lideč 2001 Obecní knihovna Nivnice 2002 Titul Knihovna roku Zlínského kraje:

Cena Ministerstva kultury Knihovna roku Nařízení vlády č. 5/2003 Sb., o oceněních v oblasti kultury Kategorie Ceny MK Knihovna roku a)základní knihovna, b)významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb. Smyslem ocenění je vyjádření veřejného uznání knihovnám, jejich pracovníkům i obcím za úsilí o rozvoj knihovnických služeb a čtenářství.

Místní knihovna ve Valašské Bystřici, 2003 Místní knihovna Babice, Obecní knihovna v Újezdě Knihovna Kroměřížska CENA MK ČR KNIHOVNA ROKU Nominované knihovny Zlínského kraje:

Obecní knihovna v Újezdě – Knihovna roku 2005

POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva Peprníčková, KKFB, Zlín, 29. března 2006 DĚKUJI ZA POZORNOST