Představení dosavadního rozvoje organizace a jejích dalších rozvojových záměrů Sladovna Písek o.p.s. 25.4.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Financování sociálních služeb
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Technické zhodnocení domu
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Keltský archeopark Nasavrky
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
PROJEKTY A AKTIVITY SDRUŽENÍ 2011/2012 DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE Mgr. David Kar č má ř Tel.: Obchod &
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Název projektu: Ve škole po škole
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Transkript prezentace:

Představení dosavadního rozvoje organizace a jejích dalších rozvojových záměrů Sladovna Písek o.p.s

V roce 1864 byla jako v těsném sousedství píseckého hradu postavena budova Sladovny právovarečného měšťanstva města Písku (jako budova s největší kubaturou v Písku ) Používána do 70. let 20. stol. Do roku 2000 chátrala a město pro ni nemělo využití

V roce 2001 vznikla koncepce Centra ilustrace, Písek, podle níž byla zrekonstruován celkový plášť budovy a cca 40% budovy. Vstupní investice: Kč (cca 75% z ROP)  Investor a realizátor: Město Písek  Pro zprávu budovy město Písek založilo roku 2007 organizaci: Sladovna Písek o.p.s.

Provoz Celková výstavní plocha: cca 2000 m2 2 stálé expozice: Po stopách ilustrace + Radek Pilař 5 výstavních sálů Ateliér, produkční zázemí, náměstíčko s fontánou Od roku 2012: informační centrum města

2008 – 2012: 4 ředitelé s různě intenzivním vztahem k původnímu tématu a stagnující či klesající návštěvností 2010 – 2012: cca návštěvníků ročně Rozpočet tvoří z cca 90 % příspěvek od města ( – ročně)  Vysoká míra nespokojenosti veřejnosti a vedení města se Sladovnou

Výběrové řízení na 5.ředitele Sladovny červen 2012 Zkl. otázka: zachovat Sladovnu pro její kulturní funkce a nebo ji transformovat pro čistě tržní účely? Znepokojující poměr: vklad města x efekt Nutnost změny

Nový začátek srpen 2012 Posun: 1)Širokospektrá nabídka  orientace hl. na dětského návštěvníka ★ návrat k původnímu záměru a jeho uchopení jako příležitosti: málo využívané niky kulturního trhu 2) Nabídka pasivní nabídky  nabídka interakce, zvýšení míry aktivního zapojení týmu I návštěvníků ★ Orientace na prožitek, živý – akvitní vstup návštěvníka / přechod ke kreativnímu centru 3) Organizace s místním dosahem  orientace na (nad)regionální dosah

3 velké interaktivní výstavy za rok kvalitní navazující programy pro školy lektorský program PÉČE o hlavní cílovou skupinu + DIALOG s místní komunitou

2013 Realizovaná změna dramaturgického plánu organizace Realizovaná proměna stylu komunikace (vizuál, PR nástroje, nový web) Celková návštěvnost: ,- 2012: ,- Tržby ze vstupného ,- 2012: ,- +  Město Písek iniciovalo vznik Expozice sladovnictví ✓ získalo dotaci Kč (ROP)  Sladovna Písek o.p.s. iniciovalo vznik dalších 2 expozičních celků přímo navázaných na jádrovou programovou náplň (interaktivní expozice pro děti do 6ti let podle ilustrátora Radka Pilaře + kreativní laboratoř PLAY Petra Nikla) ✓ získala dotaci Kč z fondu česko-rakouské přeshraniční spolupráce  Město Písek zažádalo o dotaci z ROP na zbytek investičních nákladů – ještě není rozhodnuto  Zast upitelstvo města Písku odsouhlasilo celou rekonstrukci středové části: Do poloviny roku 2015 by měla být dokončena rekonstrukce středové části Sladovny (celkem tedy cca 60 – 70% celé budovy) V současné době je vybrán dodavatel stavby (stavba od června 2014) a probíhá koncepční příprava expozic

Aktuální organizační struktura

Aktuální data: I. trimestr 2014

Tržby ze vstupného: porovnání 2011 – 2014

Záměr dokončení celého objektu Proč: 1) Prohloubení a vytěžení potenciálu: dětské hry a interakce Velkorysé historické budovy 2) Podpora stávajících aktivit 3) Posílení stability organizace a vícezdrojového financování organizace Co: Levé křídlo: vznik multifunkčních prostor pro aktivity eventového typu 1. nadzemní patro: Restaurace + minipivovar Hlavní programová náplň: Metodologické centrum dětské interakce s uměním Residence, workshopy, semináře, konference, jednorázové kulturní a společeské akce Předpokládaná investice: Kč Předpokládaný zdroj financování: IOP

Vize Sladovna 2020 Interaktivní expozice pro děti (výměna po cca 4 – 6 měsících) Kreativní laboratoře (kontinuální tvorba) + stálé expozice Eventy + residence (dospělí) BÁZE – VÝROBA VLASTNÍHO PIVA + RESTAURACE – ZÁKLAD

Děkuji za pozornost Tereza Dobiášová Sladovna Písek o.p.s. Velké náměstí Písek Tel.: