Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období 2007-2009 dotace pro klastr 3 -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Krajský úřad Karlovarského kraje
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Transkript prezentace:

Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr mil. Kč

Návrh výkonné rady MSSK - 4 hlavní rozvojové programy Vybudování kompletní infrastruktury klastru Rámec finančního objemu projektu cca mil. Kč (podle rozsahu jednotlivých částí projektu) Příležitost pro vytvoření trvalého fungování a prosperity klastru Sepsání projektu a podání žádosti do konce roku 2006 Hlavní směry rozvoje MSSK pro II. fázi

SIP – Strojírenský inovační park Osa výzkum a vývoj – poloprovozní aplikace – výroba Klastr zastřešuje: Průmyslové podniky, MSP, vědeckovýzkumné společnosti, vzdělávací instituce, veřejná zpráva Jednotlivé projekty pro členy MSSK ( a za účasti členů MSSK ) Operační program a inovace na léta 2007 – Inovace a transfer technologií

Rehabilitace odborného školství v očích veřejnosti Zácviková střediska ( Klastrová škola praxe ) – svářeč, kovoobráběč Přenos potřeb firem na školy Doplňkové vzdělávání a kurzy Získání „nové krve“ do strojírenství Iniciace změny předmětů a osnov dle potřeb trhu Moderní technika do škol Jednotlivé projekty na zvyšování kvalifikace a další specializované vzdělávání 2. Lidské zdroje

3. Informační a komunikační centrum MSSK Vznik portálu klastru: jeho provozování hardware a software Registr (databáze) strojírenských firem Výrobní kapacity pro možnost kooperací a subdodávek Personální kapacity Společný nákup Poptávky a nabídky Propojení s portály veřejné správy

Marketingové aktivity 1. Účast na výstavách : a) MSV Brno 2007 b) MSV Nitra 2007 c) Další varianty dle požadavků členů klastru 2. Inzerce v tisku a) regionální tisk b) odborný tisk 3. Články v tisku a) regionální tisk b) odborný tisk 4. Propagace na internetu a) vlastní www stránky b) www str ánky členů klastru c) www stránky spolupracujících organizací 5. Umístění infotabule o členství v klastru u členů klastru a reklamní předměty.

4. Koordinace projektů vědy a výzkumu Vyhledávání vhodných témat, určování strategických směrů Pomoc MSP při zapojení do projektu Koordinace řešitelských týmů Poradenská činnost Lobbing za prosazování prodávaných projektů – Projekty s přímou účastí MSSK jako příjemce podpory – Projekty, kde bude MSSK partner a poradce pro členy klastru

Projekty pro II.fáziMil. Kč Lidské zdroje: - Rehablilitace strojírenství3 - Klastrová škola práce10 Inovace : - SIP (Stroj. Inovační park)17 KICK (komunikační a informační centrum)3 Reklama a marketing3 Projekty celkem36 Zdroje příjmů v tis.Kč1.rok2. rok3. rok Celke m Klastr - čl.př Klastr - vl.činnost Vklad od členů Dotace OPPI Celkem Příklad financování projektu pro II.fázi rozvoje MSSK Počet členů 50 Členský příspěvek

Děkuji Vám za pozornost.