Ústav českého jazyka a teorie komunikace. Stručné představení střediska * základní charakteristika - obor Čeština v komunikaci neslyšících -založen 1998.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum podpory studentů se specifickými potřebami na UP v Olomouci
Advertisements

Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Ústav pedagogických věd
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
Apolinář 65: včera, dnes a zítra
Ze zástupce ředitelem Mgr. František Rada
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Podstata a role bilanční diagnostiky: Porovnání některých aspektů bilance kompetencí v ČR, Francii a Německu Tento projekt je financován z ESF a státního.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Ústav pedagogických věd
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Ústav světových dějin Obor Historie – evropská studia.
Exkurze na VFU Brno.
Systém podpůrných služeb Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC UK kontaktní osoby na příslušných fakultách studijní oddělení příslušných fakult.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Studijní program Ekonomika a management
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
K NIHOVNICTVÍ NA FF UK V P RAZE : VYDRŽÍME ? více otázek než odpovědí Barbora Drobíková
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Tlumočení ČZJ Daniela Tesaříková.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Seminář pro nově přijaté studenty na Univerzitu Karlovu v Praze Informační, poradenské a sociální.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Bakalářský studijní obor: Historie
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Transkript prezentace:

Ústav českého jazyka a teorie komunikace

Stručné představení střediska * základní charakteristika - obor Čeština v komunikaci neslyšících -založen 1998 (experimentální výuka od r. 1996) -od začátku: neslyšící a nedoslýchaví studenti a pedagogové  od r služby pro tyto studenty a pedagogy -od r. 2012: služby pro celou FF UK -bakalářský obor (1 a 2obor), magisterský, navazující magisterský obor (pedagogický, tlumočnický)  vyškolení tlumočníci, pedagogové a odborníci na komunikaci neslyšících a nedoslýchavých osob -metodické centrum -podpora komunity Neslyšících, identity a sebeuvědomění, výzkum českého znakového jazyka

Stručné představení střediska * organizační struktura -vedoucí oboru (normální úvazek Ph.D., zástupkyně ředitelky ÚČJTK, funkční diagnostika…) -koordinátorka tlumočnických služeb  koordinátorka všech služeb -tlumočníci – cca 1,5 úvazku + DPP -přepisovatelé – DPP -zapisovatelé – studenti -vysvětlovatelé/asistenti – studenti -pedagogové – spolupráce s tlumočníky, přepisovateli, zapisovateli, doučování, nadstandardní konzultace, individuální výuka -další

Stručné představení střediska * portfolio klientů -studenti -absolventi cca Erasmus -zanechal cca 14 -studuje (9 ZJ + 6 MJ) -spolužáci -pedagogové -cca 2,5 úvazku + DPP -vyučující -kolegové -veřejnost -Neslyšící komunita -akademická komunita -široká veřejnost

Stručné představení střediska * Přístupnost informa

Stručné představení střediska * spolupráce -v rámci FF UK -kontaktní osoba -studijní oddělení, další oddělení -Mediatéka -v rámci UK -IPC RUK -FTVS… -školy, organizace a instituce v rámci ČR i mimo ni -naši studenti a absolventi