Metodická podpora úprav RVP ZV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Černoch Michal Školoudová Lenka
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Environmentální výchova pro základní školu
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Osnova Úvod Návrh notace Metoda katerizace Popisky Aktualizace
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Informace pro studenty
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Systém kurikulárních dokumentů
AZ kvíz Lomené výrazy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné z Metodického portálu
CELÁ ČÍSLA.
Dělení se zbytkem 2 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 3
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Taneční a pohybová výchova

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy RNDr. Jindřich Kitzberger náměstek ministra.
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Úprava RVP ZV 2013 Matematika
Obchodní činnosti - Kapitola 8 1 VÝZKUM TRHU KAPITOLA 8 Pavlíčková.
Anotace Prezentace, která se zabývá dělitelností přirozených čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší násobek a dělitel. Speciální.
Integrace na pilotních školách Zkušenosti z Gymnázia v Rumburku Gymnázia Jana Keplera v Praze.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
Grafická podoba ŠVP Platí pro: MS WORD OpenOffice.org v jakékoli verzi.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Standardy RVP ZV září 2013 Praha, Všechno, co jste chtěli vědět o standardech … O TOM, CO URČITĚ BYLO O TOM, CO URČITĚ JE O TOM, CO MOŽNÁ BUDE…
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Environmentální výchova a
Výchova ke zdraví změny a doplnění PaedDr. Jan Tupý
Mgr. Alena Hesová Podpora finanční gramotnosti prostřednictvím Metodického portálu
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
1 Učební osnovy v ŠVP Oborová setkání VÚP Praha. 2 Zásadní rozdíl na začátek  v RVP jsou stanoveny vzdělávací obory  v ŠVP vznikají na základě vzdělávacích.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Podpora krajského akčního plánování
Litosféra ZEMĚPIS – DĚJEPIS
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Transkript prezentace:

Metodická podpora úprav RVP ZV Průvodce upraveným RVP ZV Praha 26. 4. 2013

ŠVP – puzzle ? Tomáš Pavlas, NÚV

On-line podoba podpory Prohlídka Průvodce upraveným RVP ZV Struktura On-line podoba podpory Prohlídka Průvodce upraveným RVP ZV struktura Průvodce využívání Průvodce možnosti Průvodce další možnosti Tomáš Pavlas, NÚV

Průvodce upraveným RVP ZV podpora úprav ŠVP v souvislosti s úpravami RVP ZV interaktivní Průvodce upraveným RVP ZV na metodické portále rvp.cz postupně doplňovaný a rozšiřovaný soubor námětů a doporučení Tomáš Pavlas, NÚV

Výhody on-line podoby metodické podpory umožňuje přístup 24 hodin denně minimální náklady žádné cestovní výdaje, žádné suplování jednotná pro všechny uživatele všechna témata na jednom místě další výhody položit dotaz inspirovat se u ostatních učitelů na ZŠ a VG postupně doplňovat a propojovat další doporučení, náměty nebo informace Tomáš Pavlas, NÚV

Vstupní stránka Tomáš Pavlas, NÚV

Vstupní stránka Průvodce upraveným RVP ZV Základní informace o průvodci k čemu slouží jak jej používat jakou má strukturu Základní informaci o úpravách v RVP ZV s odkazem na materiály na stránkách MŠMT Adresa - rvp.cz/pruvodce Tomáš Pavlas, NÚV

Upravené RVP ZV Tomáš Pavlas, NÚV

Upravené RVP ZV Obsah RVP ZV odkazy na upravené části RVP ZV odkaz Text upravených částí změny vyznačeny Poznámky k úpravám odkazy na jednotlivá témata Tomáš Pavlas, NÚV

Témata v průvodci Tomáš Pavlas, NÚV

Témata v průvodci Obsah upravených očekávaných výstupů komentář příklad dílčích výstupů další doporučení pro učební osnovy Kde se téma v RVP ZV vyskytuje Odkazy do diskuze a do Konzultačního centra Případně návrh osnov příklad Tomáš Pavlas, NÚV

Návrh postupu Tomáš Pavlas, NÚV

Návrh postupu Návrh harmonogramu zapracování úprav Podrobný návod a doporučení Podklad harmonogramu ke stažení Příklad dodatku ŠVP ke stažení – ukázky UP odkaz Tomáš Pavlas, NÚV

Aktuální doplnění a úpravy

Diskuze a Konzultační centrum Tomáš Pavlas, NÚV

Diskuze a Konzultační centrum výměna názorů a zkušeností dotazy a rady zpětná vazba od ostatních Konzultační centrum odborný dotaz Tomáš Pavlas, NÚV

Diskuze a Konzultační centrum Tomáš Pavlas, NÚV

Závěrečné shrnutí rvp.cz/pruvodce Tomáš Pavlas, NÚV

Děkuji za pozornost. Tomáš Pavlas tomas.pavlas@nuv.cz