Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Ing. Michaela Bačáková EAV, z. s. p. o., Jiráskova 65, Jihlava web:
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
Oddělení mládeže a sportu
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
NESEPARUJ SE SEPARUJ.
Fond Vysočiny: Grantové programy OI v roce 2004 Plán na rok 2005 odbor informatiky, koncepční oddělení.
Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Karlovarský kraj.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Odpadové hospodářství Královéhradecký kraj
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odpadové hospodářství
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
EVVO v Karlovarském kraji
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
EVVO v Plzeňském kraji.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
DEN ZEMĚ TEST.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
zelená linka: Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3 a předcházení vzniku odpadů.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
EVVO v operačních programech
Změny v soutěži Vesnice roku
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
Transkript prezentace:

Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina

Realizované grantové programy Systém sběru a třídění odpadu (ročníky ) Bioodpady (ročníky ) ŽP – zdroj bohatství Vysočiny (ročníky2004, 2005 a 2007)

Historie GP Systém sběru a třídění odpadů Poprvé 2003 / Naposled 2007 Nádoby, vybavení sběr. dvorů Celkem žádostí 602 Podpořených 378 (62,8%) Celkem Kč 44,2 mil. Kč Žadatelé – 26,9 mil. Kč Kraj Vysočina - 7,2 mil. Kč EKO-KOM, a.s. – 10,1 mil. Kč Graf období

Historie GP Systém sběru a třídění odpadů Počet nádob 2004 – 2007 Plast 664 Papír 659 Sklo bílé 800 Sklo barevné 471 Nápojové kartony 188 CELKEM Graf období

Historie GP Bioodpady Období Nádoby, kompostéry, info kampaně, projektové dokumentace Celkem žádostí 56 Podpořených 53 (94,6 %) Celkem Kč 7,7 mil. Kč Žadatelé 5,1 mil.Kč Kraj Vysočina 2,6 mil. Kč Graf období

Historie GP ŽP- zdroj bohatství Vysočiny Období 2004, 2005, 2007 Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (např.: akce, publikace, prospekty, výukové materiály, projektové dokumentace k žádostem o podporu z EU fondů na EVVO) Počet žadatelů 92 / 74 (80 % podpořených) Podpora FV 4,56 mil. Kč Spoluúčast žadatelů 5,14 mil. Kč Celkem 9,7 mil. Kč

GP Rekultivace starých skládek 2008 Nový grantový program Fondu Vysočiny Na podporu minimalizace negativních vlivů na ŽP a zdraví lidí při nakládání s odpady Schválená alokace ,- Kč Maximální výše podpory z FV 250 tis. Kč Maximální finanční spoluúčast z FV 50%

Více informací Ing. Eva Navrátilová Tel.: