Sdružení onkologických pacientů Karviná ONKO-NADĚJE Karviná se sídlem v Karvinské hornické nemocnici Karviná Nové Město.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
Městská knihovna Sedlčany
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Předsudky proti střídavce
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Společnost pro mukopolysacharidosu
sdružení onkologických pacientů Ostrava
1. konference o bezpečnosti jaderného úložiště. Neovlivní stavba jaderného úložiště prašnost v oblasti? •N•Nijak výrazně. Neočekáváme že to bude problém.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Finanční možností svépomocných skupin
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
BOWLINGOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – Liberec. Ubytování: v penzionu Jitka v Šimonovicích na předměstí Liberce (už ho máme vyzkoušený)
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
TRANSPLANTACE LEDVIN.
PREZENTACE ORGANIZACE
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Sdružení Podané ruce, o.s.
Jessica COX.
Péče o osoby s afázií.
Ing.Miroslava Rýparová
JANOVICE – problematika ovzduší Pro:Zastupitelstvo / Radu obce Zpracoval : Ing. Josef Port Dne: Přílohy:fotografie Janovice, prosinec 2012.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
Využití radiotechnologie v onkologii
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Zhoubné nádory dětí a sport Jan Novotný, Hana Hrstková*, Martina Novotná Pedagogická fakulta MU, Brno *Lékařská fakulta MU, Brno.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Poslání Základním účelem tohoto nadačního fondu je přispívat a podporovat rozvoj asistovaného života pacientů, kteří budou pod neustálým dohledem odborníků,
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Dárcovství kostní dřeně
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
BSE České Budějovice o. s.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Krizová pomoc.
Péče o osoby s afázií.
Otázky pro průběžnou práci
Psychologie dospělých
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Předsudky proti střídavce
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

Sdružení onkologických pacientů Karviná ONKO-NADĚJE Karviná se sídlem v Karvinské hornické nemocnici Karviná Nové Město

2 Cíle sdružení Sdružuje pacienty všech věkových kategorií, všech typů onkologického onemocnění Věnuje se pacientům, kteří prodělali onkologickou léčbu Další cílem je oslovovat ještě zdravé pacienty formou přednášek

3 Naše dlouhodobé projekty „Otakárek, chci tady být s Vámi“ – projekt zaměřený na pomoc rodinám dětí, postiženým onkologickým onemocněním. Cílem realizace projektu je zajistit dostatek informací rodičům postižených dětí v Karviné a přilehlém okolí. „Představ si“, - pro život spokojený i s nemocí – projekt zaměřený na pomoc pacientům po operacích před odesláním k další léčbě chemoterapií a radioterapií. Návštěvami v nemocnicích (mimo pokoje), chceme povzbudit tyto nemocné, předat jim informace, které chyběly nám v době léčení. Podle zájmů nemocných jim pomoci zvládat tuto situaci. „Eliška – zase budu nosit šaty na ramínkách“. Ženy po ablaci prsu jsou největší skupinou nemocných. Jsme přesvědčeny o tom, že propagace metody rekonstrukce prsu pomůže mnoha mladým ženám vyřešit problém, který jim nemoc způsobila.

4 Naše dlouhodobé projekty „Mámo, táto, nekuřte“ – projekt zaměřený na propagaci nekouření již u dětí. Ve spolupráci s pedagogy v mateřských i základních školách budeme působit na děti tak, aby kouřit ani nezačínaly. Je to podpora celorepublikového projektu LPR Praha. „ Šance zůstat zdravá“ – podpora celorepublikového projektu s názvem Ženy ženám. Osvěta k prevenci nádorového onemocnění prsu. Formou besed na pracovištích informujeme ženy o samovyšetřování a možnostech nechat se vyšetřit, pokud se vyskytnou problémy

5 Rekondiční pobyt příklad využití našeho volného času – neděle Odjíždíme na toužebně očekávaný rekondiční pobyt, ale co to? Prší nám jako z konve a celá obloha vypadá, že to bude nejmíň na celý týden. Přibalily jsme další svetr a deštník a scházíme se před 10,00 hodinou u Autotechny v Karviné, odkud je odjezd. Poprvé s námi jede muž, náš cvičitel Honza. Všechny losujeme z obálky papírek, na kterém jsou namalované tři symboly. Srdíčka, květinky a sluníčka. Až na místě samém se dozvídáme, že jsme takto zařazeni do družstev po 8 děvčatech a čekají nás úkoly, které budeme plnit celý týden. Pomalu se aklimatizujeme a začínají se vytvářet skupinky, které se schází na jednom pokoji. Každý podle svých možností a schopností uzavírá první večer v Penzionu Studánka. Dobrou noc.

6 Rekondiční pobyt U Studánky Horní Lomná

7 Adresa sdružení: ONKO – Naděje, sdružení onkologických pacientů Karvinská hornická nemocnice a.s., Zakladatelská 975/ Karviná – Nové Město telefon: fax: http/: IČO: DIČ: Bankovní spojení: ČSOB Karviná /0300