ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Advertisements

Zpráva o realizaci NPR v roce 2013 a Příprava NPR 2014 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti Úřadu vlády.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Ing. Martin Jahn, MBA – místopředseda vlády pro ekonomiku (Úřad vlády, nábřeží Eduarda Beneše 4, Praha1)12. dubna Strategie Hospodářského Růstu inovace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Pracovní setkání 28. června 2007
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úřad vlády České republiky

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Jak začít rozpočtová odpovědnost naplňování zájmů země implementace více než 1 volební období, která odráží také očekávání opozice, podnikatelů, odborů, apod. mezirezortní spolupráce a překlenutí izolovanosti rezortních řešení moderní státní správa poskytující kvalitní služby občanům a podnikatelům dohled nad Strategií pod dohledem médií a veřejnosti Rada vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 250 dílčích opatření ze Strategie roztříděno do programů: Veřejný sektor Vzdělání a zaměstnanost Podnikatelské prostředí Ekonomika globálních inovací Zkušenosti Velké Británie a Dánska vytvoření zvláštního mechanismu implementace zapojení všech klíčových ministerstev důkladný monitoring průběžného postupu a odpovědnost příslušných resortů důraz na konkrétní měřitelné výsledky

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Rada vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost První místopředseda RVKIS – ministr průmyslu a obchodu Pracovní výbory Rady - plná odpovědnost ministrů za plnění příslušných programů v celém rozsahu Strategie Specializovaný útvar Ministerstva průmyslu a obchodu - Útvar implementace Čtvrtletní hodnocení naplňování jednotlivých programů Strategie Přístupné veřejnosti na internetu

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA RVKIS Vláda České republiky Odpovědnost ministrů Informace o provádění SMK Řídící výbor náměstci ministrů Předsednictvo ministři Předsednictvo ministři PV Veřejný sektor PV Vzdělávání a zaměstnanost PV Podnikatelské prostředí PV Ekonomika globálních inovací Útvar implementace (MPO) Útvar implementace (MPO) Kvalita Čas Rozpočet Dopad Řešení věcných problémů Správce rozpočtu (MF) Veřejnost komunikační platforma s veřejností Projednávání ekonomických dopadů Hodnocení fungování a výkonosti, včasná reakce

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Koordinační role Ministerstva průmyslu a obchodu zřízen Útvar implementace Strategie podrobný Plán implementace ministerstva projednají během listopadu detailní harmonogram činnosti monitoring (obsahuje měřítka a hodnoty pro vybrané soubory opatření) průběžné zveřejňování na internetu spolupráce s věcnými útvary na metodice projektů projednávání ekonomických přínosů a vazbu na státní rozpočet rozdělení opatření do čtyř programů v gesci příslušných resortů Koordinační role Útvaru implementace při projednávání opatření

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Veřejný sektor Klíčová opatření Probíhající projekty Vznik jednotného inkasního místa a jednotného výplatního místa Zavedení RIA a CIA na koncepce, parlamentní iniciativy a pozměňovací návrhy Připravované projekty Publikování veřejných zakázek centrálně a elektronicky Zákon o rozpočtové kázni a odpovědnosti Rovné postavení pojišťoven Finanční odpovědnost členů vrcholných orgánů pojišťoven Zpřístupňování rozpočtů přes uživatelsky přístupné internetové rozhraní

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Vzdělávání a zaměstnanost Klíčová opatření Probíhající projekty Změny ve způsobu financování, zřizování a podpory MŠ a jeslí Nový zákon o terciárním vzdělávání Připravované projekty Minimální nezdanitelný základ při výpočtu odvodu na sociální zabezpečení (tzv. daňová podlaha) Rozvoj praktické gramotnosti (ICT, jazyková, finanční, matematická, přírodovědná, čtenářská) a rozvoj technického školství povinné státní maturity z matematiky pro technické a přírodovědné školy a gymnázia (rozvoj technického vzdělávání)

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podnikatelské prostředí Klíčová opatření Probíhající projekty Rozšíření mimosoudního řešení sporů - mediace Digitální Česko - rozšíření vysokorychlostního internetového připojení na celou ČR Připravované projekty On-line řešení sporů Sjednocení data účinnosti právních předpisů s dopadem na podnikatelské prostředí Nastavení pravidel a finančních priorit v infrastruktuře Zrychlená procedura pro vnitropodnikové přesuny zaměstnanců (víza, pracovní povolení)

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ekonomika globálních inovací Klíčová opatření Probíhající projekty Rozvoj strategického foresightu – výběr klíčových technologií a oborů Národní inovační ekosystém- nové složení Rady pro výzkum, vývoj a inovace Připravované projekty kvalitní služby pro inovační podnikání (CzechTrade, Úřad průmyslového vlastnictví, CzechInvest, financování pro podniky – seed fond MPO) Nový systém hodnocení výzkumných organizací a nový program na podporu špičkových infrastruktur VaVaI

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Hodnocení realizace jednotlivých opatření Naplňování 4 programů Dosažení měřitelných výsledků u konkrétních opatření Výhled činností na další období a doporučení pro eliminaci rizik Měřítka cenové a necenové konkurenceschopnosti produktivita práce na odpracovanou hodinu jednotkové náklady práce reálný efektivní měnový kurs Veřejná zpráva o implementaci Strategie v prvním roce častější hodnocení 31. ledna, 15. dubna, 30. června a 31. října 2012 v následujících letech bude zpráva zpracovávána každých 6 měsíců

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Zapojení veřejnosti do procesu implementace Strategie Transparentní proces implementace Strategie Průběžné informování veřejnosti o dosažených výsledcích veřejný mandát premiéra pověřující ministry implementací výsledky průběžně dostupné na internetu platforma pro návrhy či připomínky veřejnosti využití existujícího oficiálního portálu pro podnikání zvláštní zasedání RVKIS účast zástupců zájmových skupin diskuze dopadů a přínosů Strategie a medializace výstupů kulaté stoly za účasti odborné veřejnosti

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Děkuji Vám za pozornost