Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvořila Beata Duchková
Advertisements

Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
CZ KVÍZ.
… správný cíl vaší cesty!
Středočeský kraj a Praha.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Hl. město: Wellington Rozloha: km 2 Nejvyšší bod: Mount Cook (3754m n. m.) Počet obyvatel: Nový Zéland je stát v jihozápadní části Tichého.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Jihočeský kraj C.
Liberecký kraj Městská radnice.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Hluboká panoramaticky
Po č et obyvatel: Starostka: Ivana Májí č ková Místostarosta: Pavel Vardan Kunovice.
VELHARTICE.
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
Nejlákavější kulturní památka
Příroda Benešovska.
Hrady a zámky.
Jihočeský kraj - procvičování
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Jihočeský Kraj David Němec.
Naše město Zruč nad Sázavou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
ZŠ Hladké Životice Červen Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
LUHAČOVICE
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Ostrov Mainau Německo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Návštěva města v Rakousku
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let V letech byl.
RISKUJ!.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
KARLŮV MOST.
Igor Dostal
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj leží převážně na jihu Čech, ale okolím Dačic zasahuje i na Moravu. Na západě sousedí s Plzeňským krajem, na severu se Středočeským.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice Jméno: Tereza Fořtová Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Anotace Prezentace má za úkol poskytnout žákům přehled nejdůležitějších historických událostí města Kroměříže. V závěru jsou úkoly pro samostatné vypracování,
Rožmberkové a jejich sídla
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ČESKÝ ŠTERNBERK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec

Červená Lhota drží prim v počtu pohádek a filmů zde natočených. Snad nejznámější z nich byla Zlatovláska z roku 1973 s Jorgou Kotrbovou v titulní roli a Petrem Štěpánkem, coby Jiříkem. Z dalších pak jmenujme například pohádky O zatoulané princezně, O kráse a štěstí, či Princezna na hrášku. Natáčely se zde i filmy, jeden z těch známějších je Svatby pana Voka s Milošem Kopeckým.

Celá stavba leží na skalnatém ostrově s jedinou přístupovou cestou po kamenném mostě. Na něj navazuje průčelní věž.

Červená Lhota před přestavbou

Původní Červená Lhota – neogotická.

Poslední větší přestavba byla prováděna v letech 1903 – 1912.

Interiéry

Kaple

Sklepení

Zámecký park

Přímo na ostrůvku u zámku byl zřízen maličký formální parter s broderií a růžovým záhonem, jsou sem umisťovány i exotické rostliny v přenosných nádobách. Na jižním břehu Zámeckého rybníka se v 19. století nacházela poměrně rozsáhlá obora. Ta se bohužel do dnešních dnů nedochovala,

Zámek nabízí kromě prohlídky interiérů i projížďku na lodičkách po zámeckém rybníku. Celý zámek lze obejít po souši okolo rybníka, odkud se lze pokochat různými pohledy na celou čtyřkřídlovou stavbu. Na zámku probíhají často svatby.

KONEC