Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření."— Transkript prezentace:

1

2 Skanzeny v ČR

3 Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření

4 Skanzeny- stavby lidové architektury Stavby- originál Stavby- originál - rekonstrukce - rekonstrukce - kopie - kopie

5 Mapa skanzenů

6 Zbečno- Hamousův statek

7 Třebíz

8 Přerov nad Labem

9 Zubrnice

10 Zubrnice- škola

11 Doubrava- Chebsko

12 Rožnov pod Radhoštěm

13 Strážnice

14 Holašovice- UNESCO

15 Otázky: Co rozumíš pod pojmem skanzen? Co rozumíš pod pojmem skanzen? Z jakého jazyka je převzato toto slovo? Z jakého jazyka je převzato toto slovo? Jak, z jakých budov z pohledu původu, může vzniknout skanzen? Jak, z jakých budov z pohledu původu, může vzniknout skanzen? Který skanzen leží v bezprostřední blízkosti řeky Labe? Který skanzen leží v bezprostřední blízkosti řeky Labe? Nedaleko od Ústí nad Labem se nachází který skanzen? Nedaleko od Ústí nad Labem se nachází který skanzen? V podhůří Beskyd leží zřejmě nejznámější skanzen ČR. V podhůří Beskyd leží zřejmě nejznámější skanzen ČR. Slováckými slavnostmi je proslulý skanzen Jižní Moravy. Který? Slováckými slavnostmi je proslulý skanzen Jižní Moravy. Který? Jediným skanzenem ČR zapsaným na seznamu UNESCO je ………………. Jediným skanzenem ČR zapsaným na seznamu UNESCO je ………………. V oblasti nejzápadnějších Čech se nachází který skanzen? V oblasti nejzápadnějších Čech se nachází který skanzen? Nedaleko města Slaný se nachází který skanzen, je rovněž památkovou rezervací. Nedaleko města Slaný se nachází který skanzen, je rovněž památkovou rezervací. Který skanzen se nachází v oblasti Křivoklátska? Který skanzen se nachází v oblasti Křivoklátska?

16 Zdroje: NEUVEDEN, Neuveden. www.google.cz [online]. [cit. 19.10.2012]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. www.google.cz [online]. [cit. 19.10.2012]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 19.10.2012]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 19.10.2012]. Dostupný na WWW:. DVOŘÁČEK, Petr. Skanzeny do kapsy. Praha: Levné knihy Kma, 2005, ISBN 8073092867. DVOŘÁČEK, Petr. Skanzeny do kapsy. Praha: Levné knihy Kma, 2005, ISBN 8073092867.


Stáhnout ppt "Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření."

Podobné prezentace


Reklamy Google