Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Konference Asociace aktivních škol
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
managementu znalostí podle
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Audit IT procesů ve FNOL
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Vlastní hodnocení školy
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Základní informace k ŠAP a PA
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Obhajoba diplomové práce
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Model intenzivní podpory
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Intenzivní podpora škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.

Obsah Požadavky MŠMT Formální stránka evaluační zprávy Zpracování evaluační zprávy Evaluační nástroje Profil Škola21

Požadavky MŠMT na evaluační zprávu Systematické a objektivní hodnocení projektu Úloha v auto evaluačním procesu školy Přesný popis aktuálního stavu Rozšíření pohledu o vlastní zkušenosti Popsání vize budoucího stavu Požadavky na obsah evaluačních zpráv v projektech výzvy 51

Zpracování evaluační zprávy Partneři - navzájem porovnatelné evaluační zprávy Vyhodnocení míry přispění projektu do ICT ve výuce Analýza výchozího stavu a stanovení cílového stavu Rozdíly stavů definují potřeby školy Návrhy opatření k dosažení cílů Analýza konečného stavu rozdíl stavů = výsledek projektových aktivit Příjemce dokládá veškeré evaluační zprávy partnerů

Evaluační nástroje Profil Škola21, nebo vlastní rozsáhlejší, sofistikovanější a vyhovující evaluační nástroj Obsah: Aktivita A Zhodnocení přínosu a spokojenosti řídících pracovníků škol se školením Zhodnocení přínosu a spokojenosti pedagogů s úrovní podpory Aktivita B Krátký popis akcí a činností Zhodnocení přínosu z hlediska seminářů

Co je Profil Škola21 Nástroj na pomoc školám v jejich vývoji do moderní podoby Pomůcka sloužící pro tvorbu ICT plánu školy Nástroj pro hodnocení využití ICT ve škole Reálně posoudit začlenění ICT a jeho rozvoj http://skola21.rvp.cz

Pro koho je Profil Škola21 určena Management škol Školním ICT metodikům Učitelé a komunita školy

Proč používat Profil Škola21 Pomůže s hledáním efektivních cest a postupů implementací ICT ve vzdělávání rozvojem vize školy stanovením priorit a reálných cílů účelně investovat do technologií

Příklady otázek pro evaluaci Možnost, která nejlépe vystihuje vaši současnou situaci: ICT nejsou součástí vize (pokud existuje). Jsou vnímány jen na úrovni pořízení a správy vybavení (hardware + software). Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů. Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně zahrnuto do koncepce rozvoje školy. Vize je sdílena celou školou včetně žáků. Je aktivně ověřována každodenní praxí a šířena ven. Učitelé využívají ICT převážně bez přímé souvislosti s výukou. Učitelé využívají ICT jako nástroj školní administrativy, pro plánování výuky i na podporu výukových činností typicky formou využití hotových materiálů. Učitelé využívají ICT tak, aby žáci měli možnost se vzdělávat formou konstruktivně pojatých předmětových i mezipředmětových aktivit. Výukové metody využívající ICT jsou orientovány na žáka. Všude ve škole se vyskytují důkazy skutečných, na poznávání orientovaných aktivit a spolupráce.

Úvod - Škola21

Registrace - Škola21

Registrace - Škola21

Registrace - Škola21

Děkuji za pozornost Manažer aktivity RNDr. Jan Krejčí, Ph.D. Tel: 739 274 400 Email: jan.krejci@ujep.cz